• Reklama

Lenovo a830 - nie uruchamia się bez wyjęcia baterii

Lenovo a830 - nie uruchamia się bez wyjęcia baterii

Postprzez paulisco » 29 cze 2013, o 11:23

Witam!
Wczoraj przyszedł do mnie Lenovo a830 od ChinaTronic. Wszystko super, działało jak należy. Dopiero dziś gdy na noc wyłączyłem telefon i podłączyłem do ładowania spotkałem się z pierwszymi problemami. Gdy rano chciałem włączyć telefon, nie udało mi się tego zrobić dopóki nie wyjąłem i nie włożyłem z powrotem baterii. Czym może być to spowodowane? Co zrobić w pierwszej kolejności by wyeliminować problem?
Pozdrawiam.
paulisco
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 20:51
Lokalizacja: Kraków

Reklama

Postprzez airbites » 29 cze 2013, o 11:39

Proste, wgrac oryginalny rom. Masz jakis rom od innego telefonu ktory nie wspolpracuje z lenovo.
airbites
 
Posty: 44
Dołączył(a): 7 kwi 2013, o 12:04
Lokalizacja: Poznań

Postprzez paulisco » 29 cze 2013, o 11:49

A gdzie mogę znaleźć dobry, oryginalny rom? Bo z tego co wiem to nie jest to jeszcze popularny model.
paulisco
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 20:51
Lokalizacja: Kraków

Postprzez eRd » 29 cze 2013, o 12:07

Tutaj np. masz taki rom...[hide] http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a830/[/hide], tylko posiada języki EN/CN, czyli angielski i chiński ;-)
Ostatnio edytowano 29 cze 2013, o 14:08 przez eRd, łącznie edytowano 1 raz
eRd
 
Posty: 146
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 13:55
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Pochwały: 3

Postprzez paulisco » 30 cze 2013, o 19:04

wczoraj problem ustał, po południu i wieczorem był spokój. postanowiłem póki co nic nie robić...
lecz dziś, znów napotkałem kolejne problemy. Przy połączeniu przychodzącym, telefon gra dzwonek raz na dwa połączenia (średnio) i rzadko kiedy udaje się odebrać połączenie. Często po nieudanej próbie odebrania zacina się i przez pół minuty dzwonek gra dalej ale nie da się na ekranie nic zrobić. Następnie resetuje się i wraca do początku... Nie ukrywam że jestem troche zawiedziony póki co. Jeszcze nie rozmawiałem z ChinaTronic przez aliexpress ani nic z tych rzeczy. Chcę wiedzieć co wy o tym sądzicie. Co zrobić? Czym jest to spowodowane? Czy to tylko wina oprogramowania itp., czy telefon po prostu może być zepsuty?
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź...
paulisco
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 20:51
Lokalizacja: Kraków

Postprzez airbites » 30 cze 2013, o 19:35

Mowie ci zmień oprogramowanie na oryginalny, to nie będzie problemu.
airbites
 
Posty: 44
Dołączył(a): 7 kwi 2013, o 12:04
Lokalizacja: Poznań

Postprzez paulisco » 30 cze 2013, o 20:00

A czy jest szansa że oryginalny rom choćby z angielskim, jeśli polskiego jeszcze nie ma, dostanę od ChinaTronic, jeśli do nich napiszę?
paulisco
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 20:51
Lokalizacja: Kraków

Postprzez Kobe8 » 1 lip 2013, o 11:12

dżizys, a skąd mamy to wiedzieć czy ci wyślą roma... ;x większość romów ma ang i cn więc co za problem.
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): 30 kwi 2013, o 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3
Telefon:: stacjonarny

Postprzez bartazzz » 1 lip 2013, o 16:54

paulisco, poszukaj sobie na needrom i powgrywaj i protestuj który najlepiej Ci podpasuje
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5632
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez mkraw2005 » 1 lip 2013, o 21:07

Polecam ten rom [hide]http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a830-5/[/hide]

Obecnie ja na nim cisnę i nie widzę większych problemów.
Mały minus dla tego soft'u ponieważ nie obsługuje częstotliwości 900MHz (Aero2)

Poza tym wszystko gra.

P.S paulisco podaj wersję swojego romu.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 1 lip 2013, o 22:19 przez mkraw2005, łącznie edytowano 1 raz
mkraw2005
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 maja 2013, o 18:49
Lokalizacja: Wawa
Pochwały: 1


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama