• Reklama

Lenovo A660- częśc gier resetuje telefon

Lenovo A660- częśc gier resetuje telefon

Postprzez Will5on » 1 lip 2013, o 23:18

Witam.
Jak w temacie. Dziś dostałem telefon pocztą , no więc się bawię.
Udało mi się pobrać i zainstalować: Kilka części Angry birds, fruit ninja etc.
Natomiast część innych gierek pobiera się ale podczas instalacji następuje jakby reset telefonu. Trwa to kilkanaście sekund i telefon wraca do normalności. Nie musze wpisywać nawet PINU do karty. Oczywiście po instalowanej apce nie ma śladu.
Co jest przyczyną i jak to obejść?

[ Dodano: 2013-07-03, 18:06 ]
Nikt nie ma pomysłu?
Wersja 4.0.4
numer kompilacji: A660_S019_120824
Will5on
 
Posty: 70
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Reklama

Postprzez szczypcu » 9 lip 2013, o 01:29

Prawdopodobnie zmiana romu jedynie może to zmienić. Przypuszczam, że u ciebie też nie działa wybieranie głosowe. Ale jak zmienisz roma, stracisz język polski (chyba).
Homo sum, humani nihil a me alienum puto
szczypcu
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 cze 2013, o 22:28
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój

Postprzez gaucho93 » 10 lip 2013, o 14:44

mam ten sam problem. jestem laikiem w dziedzinie androida więc proszę o pomoc
gaucho93
 
Posty: 3
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 22:07
Lokalizacja: Przemyśl

Postprzez bartazzz » 10 lip 2013, o 14:51

Will5on, a jaki masz ROM? z jezykiem polskim?
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5630
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Dedalnort » 10 lip 2013, o 17:48

@Will5on
@gaucho93
Też mam kompilację: A660_S019_120824, i te same problemy, czyli reset przy instalacji niektórych programów oraz niedziałające wybieranie głosowe google. Nie słyszałem żeby ktoś z inną kompilacją miał takie problemy, więc może wymiana romu by pomogła. Brak języka polskiego nie przeszkadzał by mi, ale jakoś nie mam na razie zapału, żeby zmienić rom i sprawdzić czy tak by było w istocie.
Dedalnort
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 kwi 2013, o 11:32
Lokalizacja: Poznań

Postprzez bartazzz » 11 lip 2013, o 10:11

z tego co się orientuje do a660 nie ma spolszczonego ROmu tylko jest wgrywany od a789 i stad te problemy
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5630
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Will5on » 12 lip 2013, o 14:22

Jakie jeszcze dane i z której zakładki potrzebujecie-to napiszę.
Will5on
 
Posty: 70
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Postprzez jkraw » 16 lip 2013, o 18:25

A jak z pamięciom RAM, te 512 w zupełności wystarcza na normalne funkcjonowanie telefonu.
jkraw
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 cze 2013, o 14:38
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Will5on » 17 lip 2013, o 20:22

Mnie wystarcza. Ogólnie jestem przeciwnikiem używania telefonu do wszystkiego.
Ja dzwonię, czasem pisze sms, lub musze coś sprawdzić w necie. W jakiejś poczekalni zagram w Angry Birds.
I tyle.
Nie wiem po co ludziom w telefonach giga ramu i pierdylion procesorów.
Chyba dla szpanu.
Bo jakim trzeba być imbecylem żeby na wyświetlaczu do 10 cali( już wchodzę w przekątną tabletów) oglądać filmy,pracować,grać w trójwymiarowe gry. Masochizm się szerzy?
Will5on
 
Posty: 70
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama