• Reklama

LeEco Le Pro 3

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez djdred » 11 lis 2017, o 18:15

Foty dziś ok godz.14. Za oknem pochmurno i deszcz. Zrobione dwoma innymi aplikacjami do zdjęć z najnowszego romu z Grecji od tora33 :) (aplikacje wbudowane w ten Rom)

Obrazek Obrazek
djdred
 
Posty: 62
Dołączył(a): 3 gru 2013, o 12:57
Pochwały: 2
Telefon:: nokia

Reklama

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez rumi-84 » 13 lis 2017, o 23:58

Witam.
Mam następujący problem ze swoim LeEco Le Pro 3 x720.
(Telefon ma obecnie wgranego czystego Androida 7.1.2 i system Lineage OS - mam nadzieję że dobrze podałem informacje o systemie. Nie jestem bardzo biegły w tematach softwearowych).
Mój telefon kiedy wpada w zasięg H+ zniekształca mój głos tak bardzo że mój rozmówca nie może mnie zrozumieć.
Głos brzmi jak z syntezatora mowy i jest urywany. Ja słyszę dobrze mojego rozmówcę. Problem w rozmowach przez np Messenger a nie występuje. Telefon wysyłałem do serwisu który wygrał mi obecny soft ponieważ na oryginalnym działo się to samo o czym pisze. Myślałem że zmiana softu pomoże ale niestety nie pomogło. Kiedy jest zasięg LTE, LTE+ problemu nie ma.
Czy jest ktoś mi w stanie coś podpowiedzieć co robić?
Telefon bardzo mi pasuje i chciałbym go moc normalnie używać.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
rumi-84
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 lis 2017, o 23:48
Telefon:: LeEco Le Pro 3
ROM: Nie wiem

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez tpawel » 14 lis 2017, o 09:38

Rozmawiasz w tym telefonie po LTE?
Jaka sieć?

Wysłane z Le Pro 3
tpawel
VIP
 
Posty: 2638
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 83
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez rumi-84 » 14 lis 2017, o 10:00

Sieć to Play.
Telefon kiedy pokazuje że jest sieć LTE+ lub LTE to działa dobrze ale jak spadnie sieć do H+ lub H to jest dramat.
rumi-84
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 lis 2017, o 23:48
Telefon:: LeEco Le Pro 3
ROM: Nie wiem

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez tpawel » 14 lis 2017, o 10:53

Ale w Playu nie ma rozmów po LTE, więc za każdym razem Cię musi zrzucić do h+
A jak masz problemy to nie jesteś w roamingu?

Wysłane z Le Pro 3
tpawel
VIP
 
Posty: 2638
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 83
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez rumi-84 » 14 lis 2017, o 12:09

A jak sprawdzić czy jestem w roamingu?
rumi-84
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 lis 2017, o 23:48
Telefon:: LeEco Le Pro 3
ROM: Nie wiem

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez tpawel » 14 lis 2017, o 12:36

Generalnie w większości telefonów obok ikonki zasięgu pojawia się literka R. Tutaj nie wiem bo nie jestem w Playu.
Ściągnij jakąś apke do monitorowania sieci i zobacz

Wysłane z Le Pro 3
tpawel
VIP
 
Posty: 2638
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 83
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez Pivko » 14 lis 2017, o 13:08

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pojawia się R malutkie, mam Play'a
Pivko
AKTYWNY
 
Posty: 306
Dołączył(a): 14 gru 2012, o 15:04
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwały: 10

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez tpawel » 14 lis 2017, o 13:10

No to roaming, włóż jakąś kartę innej sieci i zobacz, jak kiedyś próbowałem playa to w roamingu jakość rozmów miejscami była słaba. Może to wina punktów styku? Nie wiem, ale nie masz na to wpływu

Wysłane z Le Pro 3
tpawel
VIP
 
Posty: 2638
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 83
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez rumi-84 » 14 lis 2017, o 14:04

Jak telefon był w serwisie to chłopaki podobno go testowali 2 dni i nie zauważyli żeby jakość rozmów była zła. Telefon testowany był z dwiema różnymi kartami SIM niestety nie z Paly'em.
Boje się że telefonu nie będę mógł używać w sieci Play.
Teraz zastępczo mam Xiaomi Mi5s plus i jest wszystko super.
rumi-84
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 lis 2017, o 23:48
Telefon:: LeEco Le Pro 3
ROM: Nie wiem

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez Pivko » 14 lis 2017, o 14:06

A czy w każdej lokalizacji masz taki problem z play ? czy tylko np w domu??
Pivko
AKTYWNY
 
Posty: 306
Dołączył(a): 14 gru 2012, o 15:04
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwały: 10

Re: LeEco Le Pro 3

Postprzez rumi-84 » 14 lis 2017, o 14:26

W każdej lokalizacji jest problem.
Zauważyłem przed chwilą że może mam problem z czułością mikrofonu.
Czy ktoś wie jak poprawić czułość mikrofonu.
Jak próbuje to zrobić MTK Engineer at Mode to mam komunikat że "cannot find engineer mode app"
rumi-84
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 lis 2017, o 23:48
Telefon:: LeEco Le Pro 3
ROM: Nie wiem

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: puti100 i 1 gość

  • Reklama