• Reklama

LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego telefonu

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego telefonu

Postprzez marx » 16 mar 2018, o 23:42

W zeszłym roku LeEco został największym udziałowcem dużego chińskiego producenta telefonów Coolpad, a dyrektor generalny LeEco objął stanowisko prezesa Coolpada w sierpniu. Pierwszym, ale nie jedynym dzieckiem tego małżeństwa jest LeEco Coolpad Cool 1.
Telefon ten szczyci się najlepszym stosunkiem ceny do jakości, czy tylko na papierze telefon wypada dobrze , czy faktycznie jest tanim i dobrym smartfonem.

Obrazek

Czytaj dalej
Recenzja LeEco Coolpad Cool 1
marx
Administrator
 
Posty: 8764
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 241
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez dziubson » 17 mar 2018, o 00:13

1. Jaki ROM wykorzystałeś do testu?
2. Czy wiesz czy modelowi r116 coolpad cool dual sprzedawanego m.in. przez lightinthebox bliżej do modeli c103 czy do c106?
dziubson
 
Posty: 143
Dołączył(a): 17 mar 2013, o 03:06
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 5

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez Flyagaric » 17 mar 2018, o 03:20

Jak to aparat lepszy od większości Redmi?? To który Redmi ma lepszy?
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4142
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 134
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez RussianYeti » 18 mar 2018, o 00:33

Też mnie to ciekawi. Może najnowszemu - Redmi Note 5 Pro, udało się przegonić lęciwego już Cool 1.
Avatar użytkownika
RussianYeti
AKTYWNY
 
Posty: 333
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 18:32
Pochwały: 25
Telefon:: Xiaomi

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez valgir » 18 mar 2018, o 00:39

Udalo sie. Sa testy z indyjskiej wersji pro i w koncu ten aparat daje rade w srednim segmencie.
valgir
 
Posty: 66
Dołączył(a): 28 sie 2015, o 21:27
Telefon:: motorola

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez omi » 18 mar 2018, o 01:50

X722 aparat nie daje rady i pewnie podobnie jak niewiele lepszy w tej kwestii Coo1 czy z pewnością już Redmi, a tu przynajmniej mocny cep i do notatek czy dziennych fotek też starczy, a cena niewiele wyższa.
Nie wiem czym jarać się przy Cool 1, że sto złotych tańszy od X722, że masz 60-70 tyś mniej w antutu oraz brak band 20. Jak dla mnie małe nieporozumienie, przynajmniej do czasu dostępności X722 w znośnej cenie. Chciałem za grosze to mam. 162 tys. w Atutu, band 20 i niezły wygląd. Do czegoś lepszego trzeba dopłacić, a nie spieszy mi się, bo do czegoś sensownego to pewnie ze 3-4 razy tyle i to raczej spoza chińskiej produkcji, no chyba, że one plus jeśli o wydajność by szło.
Nowości inna bajka. Ryzykujemy i cieszymy się, lub bierzemy coś sprawdzonego w sensownej cenie.
Avatar użytkownika
omi
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 22:19
Pochwały: 15
Telefon:: Sam.... X722

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez marx » 18 mar 2018, o 11:44

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


wydaje mi się że Redmi PRO ma równie dobry aparat
marx
Administrator
 
Posty: 8764
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 241
Telefon:: Dual sim

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez RussianYeti » 18 mar 2018, o 19:29

omi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

x722 to zupełnie inny przedział cenowy. 50usd to nie 100zł, to prawie 50% drożej od Cool 1. Oba telefony zamiatają konkurencje w swoim pułapie cenowym. Niestety x722 nie posiada audio jacka, co go kompletnie przekreśla. Szkoda, bo sd820, b20, UFS 2.0, 4070mAh za 160usd to aż śmieszna cena.
Avatar użytkownika
RussianYeti
AKTYWNY
 
Posty: 333
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 18:32
Pochwały: 25
Telefon:: Xiaomi

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez basswitek » 18 mar 2018, o 20:30

omi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dla wielu aparat ma duże znaczenie i woleliby Cool nawet gdyby x722 też kosztował 110$. Albo ekran amoled kosztem innych rzeczy. W telefonach z tej półki cenowej to walka o akceptowalną jakość, którą Cool osiąga. Redmi Pro robi nieco lepsze fotki od zwykłych Redmi ale też odstaje a nie robi porównywalnych z Cool, coś się testującemu pomieszało. Cool robi zdjęcia w 95% a czasem równie dobre jak Xiaomi mi4c. Jedyny zgrzyt to ekran - kolory są trochę chłodne i wyprane, nawet na c106 / r116. Dla mnie to mała dyskwalifikacja. Jak będą custom romy to może będzie regulacja temperatury barw, na razie jednak nic nie ma.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 262
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 07:26
Pochwały: 16
Telefon:: Xiaomi mi4c


Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez mczarnecka » 22 mar 2018, o 17:27

Witam jestem nowa i potrzebuje pomocy kupiłam Coo1 już wiem ,że nie można go wybudzić puknięciem w ekran ale nie widzę też w ustawieniach odbierania połączeń po przybliżeniu do ucha czy tego też niema ?
mczarnecka
 
Posty: 4
Dołączył(a): 22 mar 2018, o 17:05
Telefon:: LeTV LeEco
ROM: 32GB

Re: LeEco Coolpad Cool 1 Test Recenzja taniego niezłego tele

Postprzez xany » 22 mar 2018, o 18:01

mczarnecka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Raczej nie ma, ale możesz poszukać aplikacji moze uda sie to 'aktywowac'
Naprawa chińskich telefonów
Kontakt pw forum z opisem oraz co trzeba wymienić

Aktualnie użytkuję Cool1 :)
Avatar użytkownika
xany
 
Posty: 190
Dołączył(a): 24 mar 2016, o 00:27
Pochwały: 5
Telefon:: Leeco Cool1

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama