• Reklama

le max 2 pro od goldway-problem

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez krzychu86 » 20 sty 2017, o 01:10

witam, odebrałem dzis swojego le max 2 pro od goldwaya - EUI VERSION 5.8.018S(STABLE). wchodze w opcje fingerprint & password, biore opcje dodaj odcisk palca i wyskakuje mi screen lock i pod spodem wzór, opcja 4 numerów, opcja 6 numerów , opcja hasło.... kombinuje dalej...unlock with fingerprint przesuwam suwak wyskakuje add a fingerprint klikam ekran screen locka. Czyli co czytnik zepsuty?? czy jakiś dziwny system że nie mozna dodac. Pisać do goldwaya o cześciowy refund??
krzychu86
 
Posty: 0
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 16:14
Telefon:: lenovo

Reklama

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez fake4r » 20 sty 2017, o 01:17

A to nie chodzi czasem o to by ustawić dodatkowe zabezpieczenie jak hasło czy, wzór aby móc odblokować telefon w razie jakbyś stracił palec ;) no lub jakby zepsuł się czytnik

Wysłane z tapatalka
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez Frescoo » 20 sty 2017, o 01:20

Nie istnieje wersja le max 2 pro.
Frescoo
 
Posty: 11
Dołączył(a): 27 gru 2016, o 02:14
Telefon:: Lenovo

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez kazmirz » 20 sty 2017, o 02:16

a nie wiesz ze letv x820 x822 ma uwalony uklad czytnika lini papilarnych i 95 % ludzi posiadajacych owy model im to nie dziala ?:)

i dlatego oddalem chinczykowi owy telefon x822 i kupilem model x720 :)

le-max-2-fingerprint-nie-dziala-t31296.html
kazmirz
 
Posty: 97
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 16:54
Lokalizacja: Leszno

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez marik1 » 20 sty 2017, o 07:28

Od kiedy mialem Le Pro 3, od wtedy pierw się dodawało hasło a potem paluch. Spróbuj zrobic dodawanie palucha, wybierz haslo a potem skanuj.
LeEco Le Pro3 6/64
marik1
 
Posty: 117
Dołączył(a): 13 cze 2016, o 20:17
Pochwały: 3
Telefon:: LeEco
ROM: EUI

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez CozzY » 20 sty 2017, o 07:53

Standardowa procedura - zanim dodasz odcisk palca musisz również najpierw dodać inny rodzaj zabezpieczenia. To chyba całkiem logiczne bo inaczej gdyby ci się zepsuł czytnik albo chociażby gdy będziesz mieć mieć rękawiczki na rękach to nie mógłbyś odblokować telefonu i wtedy dopiero byłaby kaplica.

A żeby czytnik szybciej i sprawniej działał wystarczy dodać ten sam palec dwukrotnie jako wzorzec odcisku.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
CozzY
 
Posty: 3
Dołączył(a): 1 gru 2016, o 15:55
Pochwały: 1
Telefon:: Leeco Le Max 2

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez seb.ski.9 » 20 sty 2017, o 12:15

kazmirz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja znam conajmniej 3 osoby które posiadają le max 2 i wszystkim działa dobrze fingerprint. U mnie i u mojej żony bez zarzutu. Co prawda na początku były problemy ale po zmianie softu wszystko zaczęło grać.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
seb.ski.9
 
Posty: 16
Dołączył(a): 18 maja 2015, o 21:46

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez krzychu86 » 20 sty 2017, o 12:17

u mnie jednak też działa.... teraz telefon czeka na zmianę romu zobaczymy czy po zmianie będzie działac, jednak 70% angielski 30% Polski plus masa chińskich powiadomień jest nie do przyjęcia...
krzychu86
 
Posty: 0
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 16:14
Telefon:: lenovo

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez CozzY » 20 sty 2017, o 15:44

Co do zmiany romu to gdzieś czytałem że lepiej tego nie robić z ustawionym i aktywnym fingerprintem bo mogą być potem jakieś problemy z odblokowaniem. Nie wiem czy to prawda bo zawsze zmieniam ROM bez fp. Co do języka to niestety ale nie ma oficjalnej polskiej wersji dla tego telefonu więc prawie każdy ROM będziesz musiał łatać przez morelocale2 a to i tak będzie tylko jakieś częściowe spolszczenie sytemu. Z romów polecam smallEUI od aurela (obecnie w wersji 5). Chyba najwięcej w nim działa i chińszczyzny brak.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
CozzY
 
Posty: 3
Dołączył(a): 1 gru 2016, o 15:55
Pochwały: 1
Telefon:: Leeco Le Max 2

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez krzychu86 » 20 sty 2017, o 16:31

mi polecono Rom od mokke najnowszy podobno 99% języka polskiego zero chinszczyzny zobaczymy oddałem do serwisu
krzychu86
 
Posty: 0
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 16:14
Telefon:: lenovo

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez CozzY » 20 sty 2017, o 17:15

Do serwisu żeby ROM ci wgrali? No coś ty, to 10 minut roboty. A ROM od Mokee nie jest już rozwijany i poza językiem ma swoje wady. Jeśli nie zależy ci z kolei na aparacie to możesz wgrać Lineage z Nougatem który rzeźbi cr3pt, ale do pełnej funkcjonalności jeszcze mu trochę brakuje.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
CozzY
 
Posty: 3
Dołączył(a): 1 gru 2016, o 15:55
Pochwały: 1
Telefon:: Leeco Le Max 2

Re: le max 2 pro od goldway-problem

Postprzez swiezak82 » 20 sty 2017, o 17:50

CozzY napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakie wady ma mokee?
Z jednej strony nie polecasz ROMu, który ma wady a z drugiej strony proponujesz ROM, któremu do pełnej funkcjonalności jeszcze brakuje.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1328
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Następna strona

Powrót do LeTV LeEco



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama