• Reklama

Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dolary!

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez mig_mig » 5 wrz 2016, o 13:26

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może dziwne... Jest S3 Standard, S3 Advanced, 3S+ z procesorem MT6752, S3+ z procesorem MT6753. Znalazłem też S3A i S3S, ale ich specyfikacja jest...różna, wg rożnych źródeł. Z drugiej strony MT6753 jest słabszy, ale jednocześnie wydaje mi się, że lepiej wspierany przez producenta. Może dlatego, że to nowszy model. Odrzucając te z 2 GB RAM nie wiem dokładnie który model kupić. Stąd pytanie.
---
Dopiero teraz zajarzyłem że S3A to Adv, a S3S to Std. S3+ to słabszy procesor, ale z większą ilością pamięci. Wszystko jasne. Thx
mig_mig
 
Posty: 13
Dołączył(a): 28 gru 2012, o 23:21
Lokalizacja: Z nikąd

Reklama

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez Szakal_86 » 26 paź 2016, o 22:36

Według specyfikacji ten telefon obsługuje WiFi w standardzie n, a nawet ac w 5 GHz. Czy tak jest faktycznie? Jest ktoś komu udało się po WiFi osiągnąć te 300 Mbps lub coś koło tego?
Szakal_86
 
Posty: 35
Dołączył(a): 14 sie 2015, o 12:46
Pochwały: 1

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez wojtekwojtek » 4 lis 2016, o 16:23

300 Mbps nie polecisz nawet na kompie, ale Jiayu S3 rzeczywiście obsługuje te sieci i rzeczywiście zestawi połączenie z taką prędkością (a przepustowość takiego połączenia to już inna para kaloszy, do dyskusji na długie zimowe wieczory ;) ).
wojtekwojtek
 
Posty: 31
Dołączył(a): 12 lis 2013, o 15:00
Telefon:: Mi4 LTE 16GB
ROM: 4.4 Xiaomi.eu

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez Szakal_86 » 6 lis 2016, o 09:42

Nawet w standardzie ac na 5 GHz? Nie miałem styczności nigdy z takimi routerami i się zastanawiam czy warto zainwestować w taki.
Szakal_86
 
Posty: 35
Dołączył(a): 14 sie 2015, o 12:46
Pochwały: 1

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez wojtekwojtek » 10 lis 2016, o 07:05

No nie polecisz. Przepustowość, a realna prędkość to dwie zupełnie inne rzeczy.
Ale zainwestować warto. Jest niesamowita różnica na 300mbps (czyli realnie mniej wiecej 150mbps). To już można sobie normalnie hulać :)
wojtekwojtek
 
Posty: 31
Dołączył(a): 12 lis 2013, o 15:00
Telefon:: Mi4 LTE 16GB
ROM: 4.4 Xiaomi.eu

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez robercik » 17 mar 2018, o 00:03

Witam
Po 3 latach użytkowania Jaiyu S3, przestały reagować mi na dotyk klawisze pod ekranem.
Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych a potem nawet wgrałem jeszcze raz oryginalny rom. Zero poprawy.
Do tej pory jajko chodziło na oryginalnym romie z oryginalną baterią.
Obecnie aby jakoś jeszcze funkcjonować, doinstalowałem softowe klawisze.
Wiem, że tel jest już trochę "archiwalny" ale się przyzwyczaiłem a na taki który chciałbym kupić po prostu szkoda mi kasy.
Macie może jakieś rady?
robercik
 
Posty: 61
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 23:55
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu S3

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez Szary50 » 17 mar 2018, o 17:41

Jesli masz naklejona folie ochronna (szklo) to odklej. Jesli mimo to sie nie poprawi to niestety czeka Cie wymiana digitizera co latwe nie jest bo ekran jest sklejony z digitizerem.
Szary50
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 maja 2015, o 20:46
Pochwały: 2
Telefon:: JiayuS3 4 rok dziala

Re: Jiayu S3 3 GB RAM, 64-bitowy procesor z LTE za 162 dola

Postprzez robercik » 21 mar 2018, o 23:54

Szkło zdjąłem i nic nie pomogło. Klawisze przestały reagować rano jeszcze przed odpięciem z ładowarki.
W nowy wyświetlacz (kiedyś czytałem ,że wymiana digitizera w klejonych ekranach jest bardzo trudna, prawie niemożliwa) nie będę inwestował ze względu na wiek i wartość sprzętu.
Powoli oswajam się z myślą, że muszę "szarpnąć" się na nowy telefon i zrobić "przesunięcia w budżecie na 2018 r". Tylko co teraz kupić w okolicy 1500?
Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
robercik
 
Posty: 61
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 23:55
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama