Poniżej wrzucam problem, który wyczytałem na tej stronie z listą ROMów do F2. Problem jest o tyle świeży, że kilkoro użytkowników w przeciągu niecałego miesiąca ma dokładnie ten sam problem. Czyżby to jakiś wadliwy wypust Jiayu F2?
" Hi.
I have got a really ugly problem with my new chinese F2 phone. The touch screen has a strange behabiour. It only works the upper half of the screen. The lower half is "reverted". I mean, when I touch near the meadle of the screen (but a bit lower) is like if I pushed the bottom. When, for example, I try to scroll down a menu in this part of the screen, it scrolls up!!
I have installed almost all ROMs, but problem persists. Any idea about it? Do you also think it may be a hardware problem? I am really hopeless with it.
Thanks."
Post z 27 maja z
http://www.needrom.com/download/jiayu-f ... /#commentsCały czas szukam, jak można rozwiązać ten problem. Myślałem, aby napisać do Goldwaya, czy jest możliwość w jakiś sposób rozwiązać ten problem odsyłając telefon, ewentualnie wymienić na nowy, lub jakiś inny... ale chcę wykorzystać wszystkie możliwości i spróbować samemu.
Jak ktoś z obecnych i obeznanych w podobnych problemach chciałby pomóc poszukać mi, jak się uporać z tym bagnem, będę wdzięczny!
(Przepraszam, że post pod postem, ale sprawa jest dość problematyczna i lepiej, żeby została zauważona przez świeżo upieczonych posiadaczy F2)