• Reklama

IOcean X7S opinie, recenzje, oceny

IOcean X7S opinie recenzje

Postprzez M_CH » 17 lut 2014, o 00:55

mariuszsob napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dzięki za linka. Za pierwszym razem coś nie chciał zrootować, ale za drugim razem poszło.
Dialer po angielsku, appki wymieszane z PL i EN tak samo jak ustawienia.

Co do jakości zdjęć to do tej pory miałem HTC Sensation i powiem, że są porównywalne.
Bateria 3000mAh byłaby lepsza od tej co mam, ale nie ma co narzekać. Ładuje się od 0 do 100% w jakieś 3h.
Co do określenia jak długo trzyma to za bardzo póki co się nie mogę wypowiedzieć...
M_CH
 
Posty: 1
Dołączył(a): 4 lut 2014, o 15:14
Lokalizacja: Warszawa
Telefon:: iOcean X7S, HTC

Reklama

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez Kobe8 » 17 lut 2014, o 01:10

M_CH napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dzięki za linka. Za pierwszym razem coś nie chciał zrootować, ale za drugim razem poszło.
Dialer po angielsku, appki wymieszane z PL i EN tak samo jak ustawienia.

Co do jakości zdjęć to do tej pory miałem HTC Sensation i powiem, że są porównywalne.
Bateria 3000mAh byłaby lepsza od tej co mam, ale nie ma co narzekać. Ładuje się od 0 do 100% w jakieś 3h.
Co do określenia jak długo trzyma to za bardzo póki co się nie mogę wypowiedzieć...


Jak możesz wstaw zdjęcia i filmik nagrany w 1080p, to sobie porównam z moim X7 HD z chęcia ;-)
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 501
Dołączył(a): 30 kwi 2013, o 08:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3
Telefon:: stacjonarny

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez existe » 17 lut 2014, o 03:47

Kobe8 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


no taka ocena i porownanie bylo by ciekawe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2319
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 08:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 56
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s
Góra

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez hcboria » 18 lut 2014, o 09:13

oki, mój od wczoraj u mnie, tak na szybko - da się zrootować powyższym programem za drugim razem, podobnie jak u kolegi M_CH, chińskich programów zaledwie trzy. ROM całkiem nieźle spolszczony, angielskie wstawki nie przeszkadzają, GPS złapał fixa w kilka sek. Generalnie jest lekki, dobrze się go trzyma, ekran całkiem przyzwoity.

z minusów - brak słuchawek - aż dziwne

Sid napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mi niestety też dzisiaj Zabrze zatrzymało. Proszę powiedz czy wysłałeś im (oprócz wyciągu z przelewu) screena ze strony iOceana X7S z Pandy (z widoczną ceną) czy może screena z zakładki My Orders > Order Information ?

P.S. Jak już dostaniesz paczkę do rąk, napisz proszę czy widać na niej ślady rozpakowywana przez UC (np. przerwana taśma firmowa sklepu itp.)

paczka raczej nie rozpakowana - nie ma taśm poczty czy też UC, sklep nie okleił taśmą firmową.
hcboria
 
Posty: 175
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 10:05
Pochwały: 1
Telefon:: Nz7 mini
Góra

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez alsat1 » 18 lut 2014, o 12:05

Jak długo trzyma wam bateria podczas średniego dziennego uzytkowania?
Czy jest odczuwalny brak Gorilla Glass?
alsat1
 
Posty: 91
Dołączył(a): 3 lut 2014, o 23:16
Telefon:: samsung sgs2
ROM: rr

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez INTseed » 19 lut 2014, o 00:46

Czy jest możliwość żeby ktoś zrobił zdjęcia makro napisów z gazety lub jakiejś płyty do ps3 lub innej + jakiś filmik przejeżdżających samochodów.
Sprzedałem mk908 i mam troche kasiorki.
Najlepiej jakby wrzuciła ta osoba na http://www.zippyshare.com/
Nie chcę żadnych youtubów .
Z mojej strony mogę zagwarantować że jak wyjdzie lewaos lub miui to moge spróbować dodać j. polski
Jak oceniacie w nim głośność głośnika ? I jakość wyświetlacza ? Jeżeli chodzi o wyświetlacz to czy mocno widać palce na wyświetlaczu
w słonecznym dniu ?
Jeszcze ciekawi mnie ile trzyma bateria 2000mA w momencie jak uruchomione jest Aero2 i przeglądanie stron internetowych w ciągu 1 h ?
Teraz mam tel. Faea F1 więc wszystko będzie lepsze od tego jednak nie chcę się w pieprzyć w jakieś g#$@#$no

Dzięki za odpowiedź i linki

PS. Klawisze są podświetlane ?
INTseed
VIP
 
Posty: 1178
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 21

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez hcboria » 19 lut 2014, o 09:26

zdjęcia tekstu https://app.box.com/s/5s703f0kvkoh1piha4fb
filmik może później
głośnik jest głośny
ekran ... nie bardzo mam porównanie do innych tel, ale na tle galaxy 3 prezentuje się nadzwyczaj dobrze a o wiele lepiej niż lenovo a820
palce widać - czy mocno no to już kwestia subiektywna, mi nie przeszkadza, ekran jest czysty - bez folii, 2 są w zestawie
bateria to niestety najsłabsze ogniwo, wczoraj naładowana na full ok godz 14, po kilkugodzinnej zabawie (internet, ustawienia, trochę gier - swoją drogą dość mocno się grzeje) i nieużywania od ok 22.00 przez całą noc, bateria padła dziś koło 8.00
klawisze nie świecą
hcboria
 
Posty: 175
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 10:05
Pochwały: 1
Telefon:: Nz7 mini

IOcean X7S opinie, recenzje, oceny

Postprzez Kobe8 » 19 lut 2014, o 10:48

a jak z głośnikiem od rozmów? Głośno słychać na zewnątrz?
Przy robieniu zdjęć i filmikach słychać cykanie autofocusa apratu?
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 501
Dołączył(a): 30 kwi 2013, o 08:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3
Telefon:: stacjonarny

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez hcboria » 19 lut 2014, o 18:24

Kobe8 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

na zewnątrz nie miałem jeszcze okazji, autofokusa nie słychać.

filmik już jest https://app.box.com/s/5s703f0kvkoh1piha4fb tylko nie wiem czy o to chodziło ;)
hcboria
 
Posty: 175
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 10:05
Pochwały: 1
Telefon:: Nz7 mini

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez alienv » 19 lut 2014, o 18:47

hcboria napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

na zewnątrz nie miałem jeszcze okazji, autofokusa nie słychać.

filmik już jest https://app.box.com/s/5s703f0kvkoh1piha4fb tylko nie wiem czy o to chodziło ;)


też nie wiem ale mi pasuje :P świetnie z tego co widzę nagrywa filmiki, chyba się skuszę na to cudeńko.
alienv
AKTYWNY
 
Posty: 556
Dołączył(a): 29 sie 2012, o 09:40
Lokalizacja: z domu
Pochwały: 7
Telefon:: iOcean X7S
ROM: 4.2.2 0520
Góra

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez Kobe8 » 19 lut 2014, o 19:17

hcboria napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

na zewnątrz nie miałem jeszcze okazji, autofokusa nie słychać.

filmik już jest https://app.box.com/s/5s703f0kvkoh1piha4fb tylko nie wiem czy o to chodziło ;)


dzięki za filmik porównam zaraz z moim x7 hd, teraz pytanie nagrywałeś stockowym aparatem czy jakimś innym? Ja od siebie polecam Lenovo Camera ;-)
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 501
Dołączył(a): 30 kwi 2013, o 08:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3
Telefon:: stacjonarny
Góra

Re: IOcean X7S w sprzedaży

Postprzez hcboria » 19 lut 2014, o 21:04

stockowym, na razie nie widzę potrzeby zmiany
hcboria
 
Posty: 175
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 10:05
Pochwały: 1
Telefon:: Nz7 mini

Następna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach IOcean



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości