• Reklama

HOMTOM HT7 same problemy..

HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez damian211265 » 22 lis 2016, o 00:09

Witam,miesiąc temu kupiłem telefon homtom ht7 ze storny doogee polska i już na wstępie były problemy...Na początku sklep play nie chciał się uruchomić ale poradziłem sobie z tym poprzez pobranie mogobenie i jakoś to przebolałem.Po około tygodniu telefon się rozładował i gdy go podładowałem i chciałem włączyć zawisł na logo homtom,ale i z tym się uporałem po przez instalację nowego ROM'u przez narzędzie sp flash tool.Wszystko było ładnie ale mi zachciało się najnowszej aktualizacji,lecz po zainstalowaniu znów skończyło się na logo homtom.Zainstalowałem znowu nowy ROM lecz miałem problemy z aplikacjami które same się wyłączały,instalowałem ROM'y jeszcze kilka razy,ostatni ROM zainstalowałem dwa tygodnie temu i nie było problemu do wczoraj.Po ręcznej instalacji instagrama telefon złapał zawieche postanowąłem wykonać root,no i tak zrobiłem lecz telefon znowu zawisł na logo homtom!Instalowałem kilka razy nowy ROM lecz raz zatrzymywało się na logo homtom a po następnej instalacji telefon się uruchamiał lecz nie działała karta SIM więc instalowałem rom jeszcze kilka razy,lecz po kilku instalacjach telefon umarł nie da się go włączyć nie działają przyciski instalowałem kilka razy rom od nowa ale bez efektu :( telefon się nie uruchamia lecz da się instalować rom przez sp flash tool prosze o pomoc i z góry przepraszam za błędy liczę na pomoc
damian211265
 
Posty: 0
Dołączył(a): 21 lis 2016, o 23:47
Telefon:: homtom

Reklama

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez ra-vau » 22 lis 2016, o 02:02

Oddaj go z tytułu niezgodności z umową i kupc cos markowego, :P
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez damian211265 » 22 lis 2016, o 23:36

dobra jest postęp zainstalowałem rom 1.0.1 lecz jest totalnie popsuty nie działa pulpit,aktualizacja
damian211265
 
Posty: 0
Dołączył(a): 21 lis 2016, o 23:47
Telefon:: homtom

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez mruczek66 » 23 lis 2016, o 00:54

syn ma homtom ht 3 i też nie zły kabaret. naciskasz jadną apkę a włącza się inna. aparat robi zdjęcia tylko selfi i to dogóry nogami. a wszystkiemu tata winny bo ma go ode mnie :). znajdę jakiś rom do niego poza needromem ?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 229
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: rmn3pro
ROM: rozwojowa

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez fake4r » 23 lis 2016, o 09:46

mruczek66 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja miałem podobne cyrki z jednym romem z którym przyszedł, telefon miał znajomy mojego ojca, raczej mało obeznany i narzekał że instalują mu się różne apki i włączają reklamy itd. Myślałem że po prostu nie patrzy gdzie naciska. Ale zaktualizowałem w telefonie rom i jak ręką odjął. Wyszukuje Ci jakąś aktualizację z poziomu telefonu?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5951
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez mruczek66 » 23 lis 2016, o 12:03

Aktualizacji brak. Wygrałem jakiś rom z needrom ale nic nie dał. Może pasował by jakiś z doogee?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 229
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: rmn3pro
ROM: rozwojowa

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez fake4r » 23 lis 2016, o 12:05

Radzę w ten sposób nie próbować. Nie będzie działać.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5951
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez bartazzz » 23 lis 2016, o 13:06

HOMTOM to nie DOOGEE
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5490
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 99
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez zawel » 23 lis 2016, o 14:33

I ht3 i ht7 mają po cztery różne wypusty różniące się od siebie sprzętowo i tym samym ROMy od nich są niekompatybilne. Ruscy mają to nieźle ogarnięte: HT3 i HT7. Ja tego HT7 źle wspominam, musiałem w pewnym momencie kupić drugi identyczny, tylko po to żeby mieć dawcę ROMu :-)
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 665
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 33
Telefon:: Le Max 2 x829
ROM: ResurrectionRemix

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez damian211265 » 25 lis 2016, o 20:43

po zainstalowaniu romu od nowa telefon zatrzymuję się na logo homtom czasami po animacji czasami przed nie wiem co robić prosze o pomoc
damian211265
 
Posty: 0
Dołączył(a): 21 lis 2016, o 23:47
Telefon:: homtom

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez zawel » 28 lis 2016, o 14:37

Jak go kupiłeś w Polsce to odeślij, nie masz co za bardzo kombinować.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 665
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 33
Telefon:: Le Max 2 x829
ROM: ResurrectionRemix

Re: HOMTOM HT7 same problemy..

Postprzez mruczek66 » 3 gru 2016, o 11:37

niestety w homtom ht 3 nic nie działa już prawidłowo. telefon do śmieci. sklep w którym go kupiłem ma w dupie gwarancje. szkoda bo mają wysyłkę z niemiec. AE Smartphone Center uwaga na ten sklep i telefony homtom
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 229
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: rmn3pro
ROM: rozwojowa

Następna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama