• Reklama

Homtom HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 30 kwi 2016, o 19:44

Dajcie znac czy oplaca sie wgrywac to wogole.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 593
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 17:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Reklama

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 30 kwi 2016, o 20:01

bchr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak na 25 minut to duzo Ci zjado baterii.


Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 593
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 17:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 1 maja 2016, o 09:12

Teraz mam tak po nocy nie doladowywalem.Obrazek

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 22:01
Telefon:: HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez pierwszy » 1 maja 2016, o 12:01

wrzucam dla porównania zużycie z mojego telefonu (doogee f3 pro) bateria 2200 mAh wg producenta w rzeczywistości słabsza. Tel naładowany do 100% w bezczynności, dwie karty sim wsadzone, wifi i reszta wyłączone. Od 17:00 do 11:00 zużycie 10%. Tel zrootowany, wyrzucone/dezaktywowane bloatware.
Obrazek
pierwszy
 
Posty: 186
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 12:12
Lokalizacja: malopolska
Pochwały: 4
Telefon:: aquos s2
ROM: 1_35F

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 1 maja 2016, o 16:56

Ja próbuje wgrać recovery.img przez spflash i wywala błąd :-(

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 593
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 17:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez pierwszy » 1 maja 2016, o 20:13

próbujesz twrp z needrom? musisz wybrać scatter "MT6735M_Android_Scatter-TWRP" i wybrać plik recovery chyba "TWRP 3.0.2-1 HT7 PRO.img"

http://www.needrom.com/download/ht7-pro-twrp3-0-2-1/
pierwszy
 
Posty: 186
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 12:12
Lokalizacja: malopolska
Pochwały: 4
Telefon:: aquos s2
ROM: 1_35F

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 1 maja 2016, o 20:15

Probowalem scatter podany na xda i twrp. Zaraz z needrom sprobuje.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 593
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 17:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 1 maja 2016, o 21:07

Niestety dalej ten sam bladObrazek

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 593
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 17:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 1 maja 2016, o 21:37

Na dzień dzisiejszy chyba się uporałem z tematem baterii.
ROM 1.1.7 bez roota, Launcher Arrow ( wyłączone Help us improve) to ciągnęło WIFI, przy wyłączonym wifi i lokalizacji.
W opcjach programisty włączone - Zdjęcie blokady OEM
Ustawione normalnie 4G LTE.
Testuję dalej, ale od wczoraj godz. 19:00 do teraz mam jeszcze 40% a sporo korzystałem z WIFI i youtube.
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 22:01
Telefon:: HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 2 maja 2016, o 10:40

No ja dzis wgralem spflashem z format+download z zaznqczonym userdata 1.1.7.
Ale za cholere nie moge wgrac twrp dalej wyskakuje blad jak wyzej. O co biega?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 593
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 17:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 2 maja 2016, o 10:45

@motiv, też mnie uraczył taki komunikat jak brałem się za wgrywanie twrp. Ale załadowałem raz ten plik bez dopisku twrp, raz z dopiskiem twrp, tak kilka razy i kończąc z załadowanym tym z twrp spróbowałem wgrać i poszło. Dawaj do skutku albo może spróbuj inne twrp, jest 3 do wyboru.

Wysłane z mojego SM-G7102 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 12:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 2 maja 2016, o 10:48

I klops skasowalo mi imei. Rpbie jescze raz flash ale juz tylko download.

Panowie jak nie pomoze to co robic?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 593
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 17:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama