• Reklama

Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 2 kwi 2016, o 15:02

Nie narzekaj na angielski;) ciesz się że po rosyjsku nic nie ma - w końcu to Rosjanin ten ROM zlepił. Launcher zawsze innym można zastąpić a w systemie pewnie gesty itp są po angielsku - standard.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Reklama

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 3 kwi 2016, o 15:25

Dziś stwierdziłem, że ten rom coś zaczął zamulać, po wciśnięciu przycisku wstecz trzeba czekać ok 2 s, próbowałem instalować Dingding http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=65765910&postcount=123 ale dostałem bootloopa.
Spróbuję zainstalować AoRom.
Niestety na nim też mam bootloopa.
Postawię oryginalny rom.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 3 kwi 2016, o 18:28

Nie wiem czy to rzeczywiście bootloop. Jak wgrałem AoRom to telefon dość długo się uruchamiał a potem kilka razy restartował podczas optymalizacji aplikacji (po każdym restarcie liczba aplikacji, które były optymalizowane się zmniejszała). Po kilku restartach wszystko ok. U mnie pracuje ponad 2 tygodnie i zero problemów.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 3 kwi 2016, o 19:30

U mnie wyglądało to tak, że po zainstalowaniu romu w TWRP wcisnąłem reboot pojawił się napis HOMTOM za chwilę zgasł i znowu pojawił się zniknął i znowu pojawił i tak w kółko.
Moim zdaniem to bootloop.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 3 kwi 2016, o 22:59

No w takim przypadku to na pewno. Ale dziwne że na AoRom tak było bo u mnie od pierwszego strzału ruszył.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 4 kwi 2016, o 06:56

Może trzeba najpierw postawić oryginalny Rom a potem dopiero przerobione wgrywać?

Niestety to też nie pomogło, co ciekawe jak przywróciłem swój poprzedni system (oryginalny) to brakuje kilku programów, jak zablokuję ekran i chcę odblokować to nie mogę, trzeba długa nacisnąć power i pojawia się logo Homtom tak jak by się restartował tylko to trwa krócej.
Nie wiem o co kaman.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 4 kwi 2016, o 15:10

Nie wiem jak to instalowałeś. Ja zrobiłem wipe cache, dalvik, data i potem zainstalowałem te 3 pakiety do AoRom i hula.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 4 kwi 2016, o 15:16

Instalowałem najpierw te 3 pakiety, później naj się nie udało instalowałem sam Rom. Pamiętam, że na RN2 też miałem kiedyś problem, okazało się że winne było TWRP, zmieniłem na inne i wszystkie Romy już się instalowały bez problemu.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 16 kwi 2016, o 01:23

Widze że w wątku na XDA pojawiło się nowe TWRP. możesz przetestować. A co do AoRom to nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie nie działa. Ja dzisiaj namieszałem w built.prop i złapałem bootloopa a oczywiście kopii sobie nie zrobiłem - musiałem postawić system od nowa i wgrał się bez problemu - po wgraniu każdej z 3 części robiłem wipe.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 17 kwi 2016, o 12:23

Instalowałem TWRP 3.0.2 ale to samo, udało mi się jedynie zainstalować Doogee T6-R06 DEODEX ale strasznie mulił i nie dało się na nim pracować, zainstalowałem Black Edition, jednak znowu wróciłem do oryginału bo znowu powoli działał, w niektórych przypadkach trzeba było czekać na reakcję kilka sekund.
Nie wiem co jest z tym moim telefonem.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez anduril » 17 kwi 2016, o 19:33

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakieś wrażenia a propos klapki? Podejrzewam, że to samo co w Y100 pro i w pozostałych Doogee?
Jeśli tak to odpuszczę, w mojej Y100 klapka jest już totalnie zdekompletowana po kilku upadkach na narożnik :/
anduril
AKTYWNY
 
Posty: 453
Dołączył(a): 28 maja 2013, o 19:51
Lokalizacja: Świdnica
Pochwały: 19
Telefon:: J5 2015
ROM: 6.0.1 official

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 17 kwi 2016, o 20:48

Po to są pokrowce, zresztą w pudełku są już plecki, tył to plastik oczywiście, chcieliście w telefonie za 400 zł metalową obudowę?

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama