• Reklama

Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 1 kwi 2016, o 21:00

KrzysiekGP napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Niestety tak robiłem i nic.Jak włączyłem w Quick Boot recovery tylko się zrestartował i tyle.

Przed jakąś godziną wgrałem od nowa rom oryginalny instrukcją na unbrick i później nawet udało mi się wejść w recovery stokowe, zainstalowałem supersu, ale TWRP nie udało mi się zainstalować. :cry:
Szukam teraz u rusków może coś znajdę.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Reklama

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 1 kwi 2016, o 21:05

a które recovery wgrywasz? 2.8.7.0 czy 3.0 - ja wgrałem 3.0. Może spróbuj wgrać drugie, to którego nie wgrywałeś albo może użyj innej wersji flashtoola.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 1 kwi 2016, o 21:27

Wgrywałem 2.8.7.0, chciałem 3.0 ale jak to wgrać w 3.0 nie ma pliku scatter
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 1 kwi 2016, o 21:32

no tu Cię mam, plik scatter weź z 2.8.7.0, jest uniwersalny, powinien być też w romie który ściągnąłeś.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 1 kwi 2016, o 21:33

W jakim romie?
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 1 kwi 2016, o 21:38

w tym oryginalnym który rozumiem z needroom pobrałeś. Nie bój się skopiuj scatter.txt z TWRP 2.8.7.0 do Twrp 3.0 i jazda. Ja się nad tym nawet nie zastanowiłem tylko tak zrobiłem;). Przed chwilą sprawdziłem (porównałem zawartość w Total Commander) i oba pliki scatter są identyczne

Autor postu otrzymał pochwałę
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 1 kwi 2016, o 21:46

Udało się.
Teraz pytanko co zaznaczyć do backupu romu?
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 1 kwi 2016, o 21:50

z tego co widzę to chyba to co jest w automacie ale nie sprawdzałem jak jest z przywracaniem backupu.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 1 kwi 2016, o 22:25

Właśnie instaluję v2.1 Black Edition, zobaczę jak się sprawuje. :-D
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 1 kwi 2016, o 22:49

To jak podziałasz na nim trochę to zdaj relację.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 00:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 1 kwi 2016, o 22:51

Oki i dziękuję Ci bardzo za pomoc. :-D
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 2 kwi 2016, o 13:50

Tak na szybko mogę kilka spostrzeżeń przez kilka godzin już używam.Bluetooth jaj zrywał połączenie tak zrywa nadal, sporo rzeczy jest nie po polsku, tu dziwne bo w systemie była już Nova launcher ale po angielsku, wcześniej używałem jej na kilku telefonach i była po polsku. Co do baterii to za wcześnie jeszcze ale wydaje mi się słabiej, przez kilka godzin spadło 10% sot na tą chwilę mam 1g36m. Zobaczymy jak dalej. Jeden plus to taki, że w ułatwieniach są już widoczne usługi.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 22:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron