• Reklama

HKTR Store - opinie, doświadczenia

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez Harp_un » 20 sty 2017, o 20:01

Cześć wszystkim.

Chciałbym zapytać się Was jakie macie opinie o tym sprzedawcy?
Jak przebiegał proces dostaw (szczególnie w systemie Seller's Shipping Method)?
Czy mieliście potrzebę kontaktu ze sprzedawcą? Jak sprawnie odpisuje?
Harp_un
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 sty 2017, o 18:52
Telefon:: LeEco Le Pro 3

Reklama

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez skarko » 22 sty 2017, o 18:08

Zamówiłem od nich na 11.11 dwie słuchawki z wyższej półki. Miałem trochę obaw, bo ryzykowałem prawie 800 baksów. Na szczęście wszystko było OK. Wysyłka i transport zajęł gdzieś pomiędzy 2 a 3 tygodnie. Paczka była przepakowywana gdzieś we Francji (były oryginalne etykiety adresowe). Do mnie dotarła kurierem. Oczywiście tak jak obiecali 0 opłat. Od siebie polecam, chociaż wiadomo, że jedna osoba to nie próbka reprezentatywna.
skarko
 
Posty: 41
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 10:52
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez irek1973 » 22 sty 2017, o 19:34

Harp_un napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


W tej opcji wysyłki paczka jest przepakowana celna nie ma nic do gadania z tego względu polecam kupowałem tam telefonik za większą kaskę i bez problemu przyszło dpd bez vatu , jedynym problemem jest słaby kontakt po zakupie. jakiekolwiek problemy z produktem chyba trzeba spór rozpocząć żeby odpisali do mnie odpisali po 5 dniach ( sporu nie rozpocząłem i zastanawiam się nad tym bo musiałem sobie poradzić w iny sposób ) powód zablokowany telefon przyszedł . ogólnie POLECAM ze względu na brak VATu no i paczke można śledzić
irek1973
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 18:26
Telefon:: HTC

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez RussianYeti » 23 sty 2017, o 15:29

Zamówiłem u nich LeEco x820 oraz Cool 1 z wysyłką EU Express. Telefon wysłali po tyg. Czas dostawy ~2tyg. Przesyłki dostarcza kurier DPD, odprawa celna odbywa się we Francji gdzie płacony jest podobno vat. Paczka przyszła bez vatu, z etykieta CN23 ;-). Sama realizacja transakcji odbyła się bezproblemowo. Niestety kontakt ze sprzedawcą jest bardzo przeciętny. Mi odpisywał po kilku dniach na ali, poza tym korzysta on chyba z translatora. Dopiero konwersacja przez skype przebiegła w miarę normalnie.
Avatar użytkownika
RussianYeti
AKTYWNY
 
Posty: 337
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 17:32
Pochwały: 26
Telefon:: Xiaomi

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez Harp_un » 24 sty 2017, o 19:50

Dzięki za opinie.

Ja zamówiłem Le Max 2, oczywiście w opcji Seller's Shipping Method. To moje pierwsze zamówienie na Aliexpress, więc nie mam doświadczenia w tej materii.

Zakup 14.01.2017. Dziś jest 24.01, a zamówienie nadal ma status "oczekuje na wysyłkę" (wersja web) lub "the seller is processing your order" (wersja mobilna).

Martwie się, bo wśród komenatrzy o sklepie przeważają opinie o szybkim dostarczeniu towaru (średnio 7-12 dni).

Dzień przed kupnem napisałem do sprzedawcy:

Me: Hi. Could you tell me why the estimated time shipping for Seller's shipping method is 45-66 days while in description the On-time Delivery Guarantee id 30 days?

seller: "Hello! We have two ways to send. Not the same choice, not the same service. 1, AliExpress Standard Shipping --- If the tariff, you need to pay customs duties. 2, Seller's Shipping Method --- send DPD Express. Send the phone within a week. Send DPD Express. Duty free. About 14 days to arrive Please select tariff-free way of delivery: Seller's Shipping Method"

Tak, więc zamówiłem. Kasa wpłacona, a sprzedawca od 4 dni nie odpowiada na moje pytanie o wysyłkę przed Chinas New Year..
Chat, mail, skype - nic, zero odzewu..
Pozostaje czekać.

Tak, przy okazji.
Jak już łaskawie sprzedawca nada paczkę, to gdzie szukać info o nr przesyłki?
Przychodzi mailem, czy na koncie Aliexpress będzie info, czy jeszcze jakoś inaczej?
Ostatnio edytowano 24 sty 2017, o 21:35 przez Harp_un, łącznie edytowano 1 raz
Harp_un
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 sty 2017, o 18:52
Telefon:: LeEco Le Pro 3

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez blue_voyager » 24 sty 2017, o 19:53

Numer pojawi się w zamówieniu.
Sprzedawca nie odpowiada bo pewnie ma już wolne.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5980
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 11:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez irek1973 » 24 sty 2017, o 20:14

Harp_un napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ja zamówiłem 24 grudnia przyszło 7 stycznia
zamówienie można śledzić na alipaczka
nr śledzenia jest w szczegółach zamówienia.
irek1973
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 18:26
Telefon:: HTC

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez Harp_un » 24 sty 2017, o 21:33

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wg. info na stronie sprzedawcy wolne ma od 25.01.2017, a wiadomości/zapytania wysyłam do niego od 20.01.. :-/
Harp_un
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 sty 2017, o 18:52
Telefon:: LeEco Le Pro 3

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez blue_voyager » 24 sty 2017, o 22:31

Na forum wisi podwieszony wątek dotyczący Chińskiego Nowego Roku. Piszę w nim, że większość sprzedawców ma wolne już od 20 stycznia. Specjalnie go założyłem, żeby uniknąć właśnie takich pytań. Spróbuj poczytać forum, sporo się dowiesz. Jak widać informacja na stronie sklepu swoje, życie swoje.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5980
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 11:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez peterg6 » 24 sty 2017, o 22:47

Też od nich zamawiałem. 11.11 wysyłka następnego dnia. Paczka doszła po 2 tygodniach. Na kontakt nie narzekam.zapytałem ich tylko czy mają dużo zamówień i kiedy się mogę spodziewać że paczka od nich wyjdzie to wysłali mi zdjęcie zaadresowanej mojej paczki na wadze. Szybko i sprawnie

Wysłane z mojego Cool1 dual
peterg6
 
Posty: 151
Dołączył(a): 12 lip 2013, o 22:09
Lokalizacja: Wieluń
Pochwały: 3
Telefon:: Mi5s

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez IVIagic » 30 sty 2017, o 14:53

Kontakt na ali średni, ale na skype super, nawet teraz jak mają wolne. Co do przesyłki to trochę długo ale bez VATu. A teraz problem...:
Mam sytuację że kupiłem u HKTR Store 2 telefony i jeden muszę odesłać. Sprzedawca się zgodził wręcz sam zaproponował że odeśle mi nowy albo zwróci siano paypalem lub na konto, mój wybór. Kupiłem jakoś 2 miesiące temu także jakakolwiek ochrona już minęła. Teraz jak to zrobić by było bezpiecznie? Chodzi mi o sytuacje że wyślę, on odbierze i....koniec tematu. Jest jakakolwiek opcja chrony by telefon nie przepadł? Gość wydaje się spoko.
IVIagic
 
Posty: 99
Dołączył(a): 29 paź 2015, o 22:23
Pochwały: 1
Telefon:: LeEco pro 3 6 /64
ROM: 64

Re: HKTR Store - opinie, doświadczenia

Postprzez dawidos160 » 31 sty 2017, o 15:00

Ja z kolei jestem kosmicznie niezadowolony z tego sklepu - Le 2 Max kupiony 1.01 i opłacony też 1.01. Przez 2 tygodnie zero zmiany status czy czegokolwiek, jak napisałem wiadomość,to magicznie pojawił się tracking,który do dzisiaj jest nie do wyśledzenia 045610705088809 - ani na 17track, ani na cainio czy alipaczce nic nie pokazuje. Wysłka SSM żeby ominąć VAT i mija miesiąc a ja nie mam nawet pewności,że cokolwiek wysłał. Kontakt zerowy,bo na żadną wiadomość nie odpisał.
dawidos160
 
Posty: 47
Dołączył(a): 24 cze 2015, o 10:03
Telefon:: Nokia
ROM: 32

Następna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama