• Reklama

H96 Pro+ przestał działać

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

H96 Pro+ przestał działać

Postprzez 2Le » 16 maja 2018, o 20:49

Cześć.
Mój TV BOX H96 Pro+ po prostu przestał się włączać. Czasami zapali się dioda po włożeniu zasilania, a czasami nie. Na TV nic nie wyskakuje. Po włożeniu kabla zasilającego w TV Box, mój H96 Pro+ zaczyna piszczeć. Zmieniałem zasilacz i na innym jest podobnie. Próbowałem też wgrać inne oprogramowanie - bez rezultatów. Miał ktoś podobną sytuację?
Chinol - aktualnie COOL1 4/32
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Cool1
ROM: LeRee

Reklama

Re: H96 Pro+ przestał działać

Postprzez taxfer » 17 maja 2018, o 00:25

Cześć.
Mam taki (lub podobny) od tygodnia (mój to Alfawise). A Ty jak długo go używasz? Kontrolowałeś temperaturę? Te boxy lubią się przegrzewać. Kiedy wystąpił problem? Po nieudanym flashowaniu np.?
taxfer
 
Posty: 7
Dołączył(a): 9 lip 2016, o 23:34
Telefon:: Lenovo

Re: H96 Pro+ przestał działać

Postprzez 2Le » 17 maja 2018, o 17:55

Używałem go jakieś 4msc. Temperatury nie kontrolowałem, ale nie uważam żebym go przegrzewał. 1 film i wyłączałem boxa. Problem wystąpił nagle. Pewnego razu nie chciał się załączyć...
Chinol - aktualnie COOL1 4/32
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Cool1
ROM: LeRee

Re: H96 Pro+ przestał działać

Postprzez taxfer » 17 maja 2018, o 19:50

Ja zacząłem od obserwacji temperatury CPU. Pożyteczna apka to CPU Temperature Pure, cały czas na ekranie wyświetla temp. niezależnie od treści na ekranie. U mnie tuż po starcie jest 48 stopni - następnie z upływem czasu rośnie do 55. Uruchomienie Kodi i odtworzenie np. streamu full HD to od 65 do 80 a nawet więcej stopni. Za dużo. Stoję przed wyborem metody dodatkowego chłodzenia, jak np. http://freaktab.com/forum/tv-player-sup ... dware-mods Obawiam się, że bez dodatkowego chłodzenia może się skończyć awarią jak u Ciebie.
Spytaj może na freaktab co zrobić w Twojej sytuacji, ja z taką się nie spotkałem. Pozdrawiam.
taxfer
 
Posty: 7
Dołączył(a): 9 lip 2016, o 23:34
Telefon:: Lenovo

Re: H96 Pro+ przestał działać

Postprzez swiezak82 » 17 maja 2018, o 20:47

Ja ogarnąłem temat tak ObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1353
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 11:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: H96 Pro+ przestał działać

Postprzez 2Le » 17 maja 2018, o 22:19

Otwierałem go w środku i nie widać, żeby było coś popalone czy też wysadzone kondensatory. Będę szukał dalej rozwiązania albo dam gdzieś do elektryka, aby sprawdził wszystkie ścieżki
Chinol - aktualnie COOL1 4/32
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Cool1
ROM: LeRee


Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama