Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Sony)

Goclever, opinie, pomoc, problemy.

Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Sony)

Postprzez ra-vau » 5 mar 2014, o 14:13

Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni MT6592, Full HD 5"IPS i 13 Mpix za 850 zł


Goclever Insignia 500 wyposażony jest w 5-calowy ekran IPS o rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli) oraz aparat 13 Mpix z optyką f/2.4 i matrycą Sony. Jest to pierwsze firmy oparte na układzie MediaTek MT6592 z ośmioma rdzeniami Cortex-A7 i grafiką Mali-450.

Na jego pokładzie jest także 8 GB pamięci wbudowanej, 2 GB RAM-u, bateria o pojemności 2500 mAh, szereg modułów łączności (HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS) i dwa sloty na karty SIM (oba to microSIM). Insignia 500 działa pod kontrolą Androida 4.2 Jelly Bean, ale przedstawiciele polskiej firmy liczą na to, że wkrótce uda im się wypuścić aktualizację do wersji 4.4 KitKat.

Smartfon posiada świetnej jakości 5-calowy wyświetlacz Full HD o szerokich kątach, nasyconych kolorach i głębokiej czerni. Aparat ma być lepszy niż w poprzedniku, a 8-rdzeniowa jednostka MediaTeka powinna zapewnić płynną pracę.

Polski producent (dystrybutor) zamierza wprowadzić do oferty także Insignię 550i z 5,5-calowym ekranem Full HD, Insignię 600 z 6-calowym panelem 1080p oraz tańszą Insignię 550 z 5,5-calowym wyświetlaczem HD. Ta ostatnia będzie oparta na czterordzeniowym układzie MediaTeka.
via komorkomania


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


No dobra, to teraz... kto pierwszy odnajdzie pierwowzór na który jest naklejane logo goclever''a ? :P 8-)
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 17:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Reklama

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez rrzepp » 9 mar 2014, o 02:40

Jeśli jakość wykonania będzie ok i goclever wyda dodatkowe akcesoria do tego telefonu to jestem przekonany, iż te nowe Insignie będą wielkim hitem. Obecnie nie ma na Polskim runku smartfonów z takimi parametrami w tak niskiej cenie (insignia 500 będzie kosztować 850zł) oj chyba GO narobi szumu ;)
rrzepp
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 mar 2014, o 02:28
Telefon:: Goclever

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez Maltis » 11 mar 2014, o 02:37

Amoi A928W:)

Chyba fajny:)
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 852
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 12:14
Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI v6 4.4.4

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez ra-vau » 11 mar 2014, o 16:45

No widzisz, przeczytalem njusa na tym portalu... na ktorym tez zostawiles komentarz, ale... dopiero jak go napisales, to dotarlo do mnie, "ze gdzies to juz widzialem" :d moglby goclever zmniejszyc logo, oraz.... zrobic jakas fajna promocje, typu pierwsze 500szt za 799zl .... to biore od strzalu :)



Ps. Sa rozbieżności nt baterii 2100 vs 2500 i pamieci rom ... :( goclever zrobil z 32gb... tylko 8 :(
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 17:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez markus70 » 11 mar 2014, o 17:19

@up
A mnie rozbawili aktualizacją do 4.4..
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez Maltis » 11 mar 2014, o 18:30

Mogliby w ogole nie dawac tego logo... Mi jeszcze nie podob sie ta matalizowana?? ramka... A tak to fajny telefon.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 852
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 12:14
Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI v6 4.4.4

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez ra-vau » 11 mar 2014, o 19:26

markus70 - hmmm, z tym to akurat kto wie...

"Jeśli posiadacie smartfona z procesorem Mediatek MT6589 to możecie już ściągnąć Cyanogenmod 11 (4.4.2 – KitKat). Całość znajduje się na forum XDA-Delevopers. Jest to świetna wiadomość dla użytkowników smartfonów z tym układem, ponieważ według Google jest on lepiej zoptymalizowany, co powinno przyspieszyć Wasze urządzenia.
Na razie jednak dobrze się zastanówcie przed zainstalowaniem tej modyfikacji, ponieważ jak podaje autor kilka kluczowych funkcji nadal nie działa (np. aparat, GPS, druga karta sim czy bluetooth chociażby radio). Warto jednak obserwować ten temat, ponieważ prawdopodobnie niedługo wszystkie braki będą naprawiane. Chciałbym też Was spytać czy korzystacie z takich aktualizacji czy może nie zmieniacie systemu nieoficjalnie w swoich telefonach?"

...

Hmm, a jesli dadza 24msc gwarancji realnej, to klapke mozna zamowic z logo amoi - jest estetyczniejsze ;-)... jedynie tego romu szkoda ...
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 17:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez INTseed » 14 mar 2014, o 12:01

Żeby był hitem to aero2 musi działać. Bez tego to tylko dobry fon.
Co do kicikici 4.4.2 to zanim go zrobią to procek już będzie inny :)

Wysłane z mojego Faea-F1 przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1055
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 23

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez markus70 » 14 mar 2014, o 12:05

@rav-au
Póki co lista funkcjonalności które działają, jest krótsza od tych, które nie działają. Przede wszystkim brak obsługi dual sim.
Ale może coś z tego będzie - jest już w miarę stabilny rom z 4.4 dla Faea F2S
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez gostern » 20 mar 2014, o 21:08

Szkoda że taka słaba bateria... no chyba że będzie sprzedawany takie z drugą większą.
Nie wiecie nic na ten temat?

Baterypacki dla telefonów o mniejszej popularności raczej nie wychodzą...
pozdr.
Gostern
gostern
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 mar 2014, o 21:05
Telefon:: HTC

Re: Goclever Insignia 500 - 8 rdzeni, Full HD i 13 Mpix (Son

Postprzez ra-vau » 22 mar 2014, o 09:43

markus70 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Hmm, jesli zopo na mtk 6592 dostanie kitkata... to jednak pojawia sie swiatelko w tunelu dla i500...

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 17:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S


Powrót do Goclever



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama