• Reklama

F1 - problem z ustawieniem apn

F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez dalw » 1 paź 2013, o 16:10

hej
Na początku pragnę pozdrowić wszystkich Forumowiczów :)
opierając się na Waszych wpisach kupiłem F1

ale ma problem z ustawieniem apn internet (z mms też pewnie będzie krucho) w sieci PLAY
wpisuję wszystko dokładnie z poradnikiem play-a
ale niestety wciąż internet nie działa - proszę o podpowiedź co dokładnie ustawić - bo to mocno wkurzające - mieć androida bez dostępu do neta w sieci :evil:
czy trzeba dokonać jakiś dodatkowych ustawień?

dziwne jest także to, że pomimo wyznaczenia punktu apn dla internetu, "na stałe" mam włączoną funkcję "use only 2G networks" - napis jest niepodświetlony i nie wiem jak odznaczyć pole wyboru - proszę o podpowiedź jak to zmienić

pozdrawiam
dalw
dalw
 
Posty: 2
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 15:43
Telefon:: faea f1

Reklama

Re: F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez ryyyiu » 3 paź 2013, o 07:33

Upewnij się czy włożyłeś kartę pod wcdma(slot na górze)
ryyyiu
 
Posty: 168
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 14:06
Lokalizacja: asdasd
Pochwały: 10

Re: F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez dalw » 3 paź 2013, o 15:21

dokładnie - rozwiązaniem było przełożenie karty do slotu nr 1

dziękuję i pozdrawiam
dalw
 
Posty: 2
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 15:43
Telefon:: faea f1

Re: F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez browarek84 » 22 lis 2013, o 22:31

Witam, żeby nie zakładać nowego tematu- mam problem z APNem w slocie1. Mianowicie po ustawieniu wszystkiego zapisuję zmiany, wychodzę do tej listy APNów i nie mogę wcisnąć tej kropki by zatwierdzić pozycję z listy. Jakieś pomysły jak to zrobić? :)
browarek84
 
Posty: 4
Dołączył(a): 22 lis 2013, o 22:18
Telefon:: Faea

Re: F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez ali69 » 23 lis 2013, o 06:29

Masz za duże paluchy ;-). Ja nie mam problemu z wyborem APN-u. Jak nie możesz wybrać, to zlikwiduj wszystko i ustaw na nowo tylko PLAY
Lewy przycisk przytrzymaj, wybierz "reset to default" - wykasuje wszystkie APNy. Potem ustaw od początku ten z PLAYa z tego samego menu.
ali69
 
Posty: 8
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 14:48
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 1

Re: F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez browarek84 » 23 lis 2013, o 12:28

Hmm, palce mam raczej przeciętne xD Robię reset, tworzę nowy APN i wciąż to samo. Nie da się tej kropki wcisnąć. Co ciekawe gdy przełożyłem kartę na slot 2 to kropka wcisnęła się bez problemu. Z tym, że w tym slocie jest na stałe opcja "tylko 2g" przez co internet nie powala prędkością. W jedynkę próbowałem też wsadzić Aero2 ale też kropka nie to wciśnięcia.. Jakieś pomysły? :P
A tak w ogóle jakiego masz ROMa i krenela?
browarek84
 
Posty: 4
Dołączył(a): 22 lis 2013, o 22:18
Telefon:: Faea

Re: F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez ali69 » 25 lis 2013, o 20:28

U siebie mam:
Kernel verion 3.4.0-perf
Rom: 06.08.2013, wcześniej miałem z maja, tutorial jak zmienić ROM jest na forum.
ali69
 
Posty: 8
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 14:48
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 1

Re: F1 - problem z ustawieniem apn

Postprzez Fnat » 14 paź 2015, o 15:31

Dzień dobry,
Mam podobny problem jak powyżej: internet na jednej z dwóch kart nie działa. Jedna z kart - polski orange - działa, jednak druga jest z zagranicznym numerem (francuski free). Robiłam wszystko zgodnie z informacjami na ich stronie (na bazie instrukcji "krok po kroku" tworzyłam apn z danymi, który tam podawali: https://mobile.free.fr/assistance/65.html), ale na razie bezskutecznie. Nie wiem, co się składa na działanie internetu, dlatego chciałabym zaczerpnąć opinii bardziej doświadczonych forumowiczów - co mogę zrobić, żeby uruchomić internet?
Telefon Coolpad f1, ROM: AOSP-F1W-V2.1-KK-laek.17; zmieniałam położenie kart, w jednym i drugim slocie bez zmian.
Fnat
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 sie 2015, o 17:32
Telefon:: coolpad f1


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama