Dyskusja o promocjach telefonów

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez fido » 31 sie 2017, o 12:04

Co sądzicie o tym telefonie czy wart tych pieniędzy
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp ... tml?wid=11
fido
AKTYWNY

Postprzez Flyagaric » 31 sie 2017, o 14:15

To nie jest byle jaki fon, ale nie wart tej kasy. W tych pieniądzach możesz mieć ZUKa Z2 Pro, który dosłownie miażdży ten model. Można dostać jeszcze kilka innych lepszych od Z17m.
Z17 Mini, jest tylko przyzwoitym fonem. Średni, ale oszczędny proc, ładny dizajn, niezły, ale nie wybijający się ani trochę aparat, z ciemną optyką. Bugi w sofcie, a Nubia rzadko je naprawia - jest test na tabletowo i tam masz te bugi opisane.
IMHO, nie warto.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez rutino » 31 sie 2017, o 14:27

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na tabletowo nie testowali z17 mini tylko jej poprzedniczkę z11 mini s. Też bym wolał zuk z2 pro od tej nubii, ale przesadą jest też stwierdzenie, że aż tak miażdży nubie. Snap 652 taki oszczedny nie jest, ale wydajność ma bardzo fajną.

Recenzja nubii z17 mini po ang https://www.youtube.com/watch?v=e7HoTAvRhQM

Są dwie odmiany tej nubii zwykła na snap 652 i 4gb ram oraz wyższa na snap 653 i 6gb ram. Ta druga wyjdzie na polskim rynku pod marką archos model Archos Diamond Alpha+.
rutino
AKTYWNY

Pochwały: 28
Telefon:: U11

Postprzez moth » 31 sie 2017, o 14:43

ja bym wolal nubie zamiast zuka ze wzgledu na baterie, jednak snap 652 jest duzo bardziej energooszczedny a w codziennym uzytkowaniu przecietny uzytkownik nie zobaczy roznicy wydajnosci
Obrazek
moth
AKTYWNY

Pochwały: 38
Telefon:: oppo

Postprzez rutino » 31 sie 2017, o 14:45

moth napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oj nie zgodzę, się z tym, że Snap652 jest bardziej energooszczędny od Snapa820. 652 ma co prawda big.LITTLE, a 820 to 4 "duże" rdzenie, ale jest wykonany w sporo wyższym procesie techn. 28nm vs 14nm.
rutino
AKTYWNY

Postprzez Flyagaric » 31 sie 2017, o 16:54

Moth, no proszę cię, i to ma być jedyne uzasadnienie wydawania tak dużej kasy na Nubię zamiast Z2 Pro?
Ale S652/653, to dalej jest mocny proc i to w wyższym niż np.S625 procesie produkcyjnym, więc oszczędnośc nie będzie porażająca. Za to Z2 Pro ma ekran AMOLED (który zniweluje różnicę poboru prądu przez procki!), ma 6GB RAM i 128GB wew., ma lepszy dźwięk, ma jaśniejszą optykę, ma stabilizację optyczną aparatu. Ten telefon jest tak wyraźnie atrakcyjniejszy od Z17 Mini, że właściwie ciężko je porównywać. Z17 Mini to jak kastrat z flagowca, ot porządny średniak. Z2 Pro, to jednak bezkompromisowy flagowiec.

@rutino - racja, tam jest test Z11 Mini S - moja pomyłka. Uwagi pozostają, bo Z17 Mini ma podobnie zbugowany soft. W dodatku ma gorszy aparat od Z11 Mini S...
Nie miażdży? Przeczytaj co wyżej napisałem: amoled, super audio, 6/128GB, lepszy proc, dużo więcej sensorów. Serio nie jest to miazga, skoro kosztują prawie tyle samo?
Ostatnio edytowano 31 sie 2017, o 19:12 przez Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez moth » 31 sie 2017, o 17:19

nie no moze faktycznie troche przesadzilem z ta bateria, wydawalo mi sie ze jest troche wieksza ale chyba faktycznie marginalna roznica bedzie.
ale jednak wciaz nie zgodze sie ze zuk miazdzy te nubie. co prawda mialem tylko tego zuka z tej dwojki, no ale jednak ten amoled nie jest jakis super, po prostu zwykly tani amoled, jakby chociaz mial jakies always on albo cos takiego, a tak to zdecydowanie wole ipsy. audio wcale nie bylo jakies szalowe. a to czy 6 czy 4gb ramu - przeciez wiekszosci ludzi to nie robi roznicy, anyways oba wystepuja z w obu tych wersjach. aparat moze i robil przyzwoite zdjecia ale odwzorowanie kolorow bylo baaaardzo srednie.
nie mowie ze nubia jest lepsza, po prostu jezeli robi w miare przyzwoite zdjecia i trzyma chociaz te 5h sot(czyli troche wiecej niz zuk mi trzymal), i nie grzeje sie tak jak zuk to bylaby to bardzo ciekawa alternatywa. ogolnie zukiem bylem podekscytowany ale po 2 tygodniach mialem go juz zdecydowanie dosc. lepiej mi sie korzystalo w tej cenie z chociazby mi5 czy mi5s
Obrazek
moth
AKTYWNY

Pochwały: 38
Telefon:: oppo

Postprzez rutino » 31 sie 2017, o 17:53

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

@Flyagaric, bez urazy, ale jak czegoś nie miałeś to nie wysnuwaj jakichś teorii na podstawie recek, bo tabletowo, mobzille hah... oni nie maja pojecia o niczym, ich recki sa g warte :) Ot siedzi jakaś Kaśka albo inny grubcio i gadają sobie co się im podoba czy nie. Im to ma sie zgadzać hajs na koncie za to pitolenie :)
W powyższym cytacie nic się kupy nie klei. Mowa o Z17 mini nie z11.
rutino
AKTYWNY

Postprzez Flyagaric » 31 sie 2017, o 19:24

Znowu racja, namieszałem w tym cytacie - już poprawiłem.

Co do ich softów, to przecież bugi wymienione na tabletowo faktycznie istnieją, więc tu nie ma co oceniać ich recenzji, bo pod tym względem jest obiektywna. XDA i 4PDA potwierdzają, że softy Z17 Mini są podobnie zbugowane, jak w Z11Mini i Z11MiniS. Sprawa bugów w oficjalnych ROMach Nubii ciągnie się za nimi już kilka generacji - od generacji 7.
To, że Z17Mini ma gorszy aparat od Z11MiniS, to sprawa potwierdzona na innych forach, więc tu też nie ma zaskoczenia. No i, zupełnie nie mam pojęcia, czemu Nubia dała Z17Mini ciemniejszą optykę.
Przy całej sympatii jaką chowam dla tej firmy, to nie starają się specjalnie wybijać. Fony solidne, o atrakcyjnym dizajnie, ale ani wybajerzone, ani z dopracowanymi softami.
Uważam, że ich średniaki zdecydowanie nie są warte tej kasy i @moth znudziłby się taką Z17Mini jeszcze szybciej niż Z2 Pro.

Bardzo jestem ciekaw twego ostatniego zakupu, bo w sumie tylko ich flagowce jeszcze naprawdę trzymają klasę. Nic o niej nie czytałem, a zastanawiam się, czy najnowszy flagowiec ma dopracowany ROM.
Flyagaric
VIP

Postprzez fido » 31 sie 2017, o 21:42

No to z tego wynika że za takie pieniądze nie warto kupować chociaż to jest najniższa oferta jaką znalazłem. Za te pieniądze można też kupić z11minis ale z tego co pisaliście to aparat ma lepszy tylko. Będzie trzeba poszukać może czegoś innego, chociaż jakoś do nubi mam sympatię bo mam teraz z9mini i jakoś nie ma co narzekać mimo że mam soft z jd.
fido
AKTYWNY

Postprzez mandej » 3 wrz 2017, o 13:46

Świat pędzi do przodu i wszystko się zmienia ;-) Jestem użytkownikiem telefonów xiaomi od Redrice Hongmi czyli od samego początku :-) Kupowałem z aliexpress, przywoziłem ze sobą z wyjazdów do Chin. Zaraziłem przez ten czas wtedy tak egzotyczną marką kilkanaście osób.
Na dzień dzisiejszy ceny Xiaomi w sklepach stacjonarnych w Chinach są wyższe niż w Polsce. Żaden z czołowych sprzedawców z alliexpress ani tez gearbest nie chce wysłać telefonu na adres w Chinach ponieważ korzysta ze preferencyjnych przepisów podatkowych w Hong Kongu. W Polsce prawdopodobieństwo Vat wzrosło dość mocno a zakup z Allegro na fakturę z możliwością odliczenia Vat jest najczęściej najtanszą opcją. Tylko to już nie te emocje .... :-(
mandej

Pochwały: 3
Telefon:: p6000

Postprzez AnimalPL » 10 wrz 2017, o 12:10

marx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na pewno o 12:00 naszego czasu ?

wbijalem dokladnie..(juz nie poierwszy raz) i cena nie drgnela nawet o 0.01$.
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić