• Reklama

Doogee Iron Bone DG750

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez bartazzz » 20 kwi 2015, o 14:54

bo to jest podejrzewam
6592m o taktowaniu 1,4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5229
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 93

Reklama

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez Maltis » 20 kwi 2015, o 19:16

lossless napisał(a):Testuj telefon od ubiegłej środy.
Niestety pojawił się problem prawdopodobnie z baterią.
Telefon potrafi się niespodziewanie wyłączyć. Z testów wynika że zawsze jak poziom naładowania baterii spadnie poniżej 40 %.
Później nawet na ładowarce nie potrafi się włączyć. Podczas ładowania miga tylko ekran albo pojawia się symbol baterii.https://www.youtube.com/watch?v=t1SF1tVVq7c
Nie pomaga wyciągnięcie baterii. Dopiero jak poleży i się podładuj startuje.
Naładowany pracuje poprawnie. Programy testujące nic ciekawego nie pokazują.
Postaram się go jeszcze raz przefleshować, jak nie pomoże wraca do Chin.

PS.
Jak to jest, że na stronie producenta napisane jest MTK6592 1.7GHz http://www.doogeemobile.com/doogee-dg750.html
a wszelkie programy testujące i sprzedawcy na stronach pokazują 1.4 GHz.


Chyba jest jakiś problem z tym miganiem i wyłączaniem. Na yt zznalazłem https://www.youtube.com/watch?v=qJQX_OHtkYo

a kiedy Ci się to zaczęło? bo u mnie nic takiego nie występuje
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 860
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 13:14
Pochwały: 20

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez lossless » 21 kwi 2015, o 00:19

Chyba jest jakiś problem z tym miganiem i wyłączaniem. Na yt zznalazłem https://www.youtube.com/watch?v=qJQX_OHtkYo
a kiedy Ci się to zaczęło? bo u mnie nic takiego nie występuje


Dokładni ten sam efekt.
Zaczęło się od razu po pierwszych pełnym ładowaniu i testach aplikacji.
Z początku myślałem że za dużo mu śmieci nagrywałem. Factory reset i na czystym to samo.
Wydawało mi się, że znalazłem problem z tym mniej więcej 40% naładowania.
Jednak dzisiaj uwaliłem go i przy 28 % jak i 66%. Raz skisł po długiej rozmowie.

Jakieś 2 godziny temu dostał ponownie flash'a. Nagrywałem mu co tylko znałem do testowania i wydawało się że jest lepiej, ale niestety przy teście stabilności w AnTuTu zaliczył pad. Włączył się dopiero po podłączeniu zasilania. Po odpalenie bateria na 65%.
Ponownie test z AnTuTu i przeszedł (56 % baterii zostało)
Z kolei AnTuTU Testert nie przeżył. Padł przy 43% baterii.
Po podłączeniu zasilania chwilę pomigał, pokazał że bateria 54 % i się odpalił.

W sumie takimi testami, pewnie można każdy telefon zajechać, ale najgorsze jest to, że jak się wyłączy to tak łatwo go nie włączysz.
Telefon raczej oryginał bo numerek z pudełka zweryfikowało poprawnie http://www.doogee.cc/fwcx.html

Myślałem że dam mu jeszcze szanse ale odsyłam i kupię chyba coś innego, chociaż telefon prezentuje się naprawdę dobrze.
lossless
 
Posty: 7
Dołączył(a): 11 wrz 2014, o 10:08
Pochwały: 3

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez pawlo29 » 26 kwi 2015, o 21:55

Aero powinno działać bo telefon posiada WCDMA 900.


Z różnych źródeł są różne dane na ten temat np na stronie doogee.pl i mgsm podają: WCDMA 850/1900/2100
Także jakby ktoś mógł to ostatecznie potwierdzić to byłbym bardzo bardzo wdzięczny
pawlo29
 
Posty: 9
Dołączył(a): 12 kwi 2015, o 15:49

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez Muadib » 30 kwi 2015, o 09:46

ja bym chciał sie dowiedzieć o porównianie jeszcze DG750 do LANDVO L200 - podobna półka cenowa, ale pytanie co wg forumowiczów jest lepsze wydajnościowo i jakościowo co chyba ważniejsze...
Muadib
 
Posty: 17
Dołączył(a): 15 kwi 2015, o 16:00

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez mortimer » 30 kwi 2015, o 09:49

www.devicespecifications.com
www.kimovil.com

tu możesz w szczegółach porównać oba modele.
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 701
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez Muadib » 1 maja 2015, o 20:33

suche fakty i specyfikacje znam - mi chodzi o doświadczenia z tymi telefonami :)
Muadib
 
Posty: 17
Dołączył(a): 15 kwi 2015, o 16:00

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez mortimer » 1 maja 2015, o 20:48

Użyj w takim razie opcji "szukaj", są przecież jakieś wypowiedzi użytkowników na forum. poczytaj trochę i będziesz miał porównanie.


Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 701
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez wpc » 2 maja 2015, o 12:53

Muadib napisał(a):suche fakty i specyfikacje znam - mi chodzi o doświadczenia z tymi telefonami :)

W Landvo jest słabszy procesor, więc do grania Doogee, ale ten nie posiada 900 wcdma, możliwe problemy z zasięgiem internetu.
Za Landvo dałem 70$ i za te pieniądze można go kupić :-)
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 189
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez bartazzz » 2 maja 2015, o 13:23

Niedługo bede miał to potestuje
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5229
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 93

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez Maltis » 2 maja 2015, o 13:26

wpc napisał(a):
Muadib napisał(a):suche fakty i specyfikacje znam - mi chodzi o doświadczenia z tymi telefonami :)

W Landvo jest słabszy procesor, więc do grania Doogee, ale ten nie posiada 900 wcdma, możliwe problemy z zasięgiem internetu.
Za Landvo dałem 70$ i za te pieniądze można go kupić :-)

A jak sprawdzić czy jest 900? Ja sprawdzałem w engineer mode, wklejalem wam screena i dalej mówicie ze nie ma 900. Powiedzcie jak to wam sprawdzę.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 860
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 13:14
Pochwały: 20

Re: Doogee Iron Bone DG750

Postprzez wpc » 2 maja 2015, o 14:01

Włożyć kartę Aero2 i będzie wszystko jasne :-)
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 189
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama