Cubot X18 recenzja

Cubot One, Cubot C11, Cubot P9, Cubot GT99 , Cubot GT72

Cubot X18 recenzja

Postprzez pooli86 » 24 paź 2017, o 11:58

Witam ostatnio nabyłem nowy model Cubot X18 i musze powiedzieć że jestem mile zaskoczony jakościa w stosunku do ceny. Duży ekran, wytrzymała bateria i mocny aparat to niektore tylko jego dobre cechy. W aparacie zastosowano matryce Sony i Samsunga. Dodatkowo w zestawie dostałem silikonowe etui. Przesiadłem sie z Samsunga S6 na X18 żeby nie brać juz abonamentu i powiem wam że to był dobry wybór.
Dodałem recenzje na YT wiec sprawdz to https://www.youtube.com/watch?v=q32UF_5Mnvs
pooli86
 
Posty: 4
Dołączył(a): 13 lis 2012, o 08:22
Lokalizacja: dddd

Reklama

Re: Cubot X18 recenzja

Postprzez Flyagaric » 24 paź 2017, o 13:27

Bateria bez porównania lepsza niż w S6, bo tu jest źle, ale aparat nawet podskoku nie ma.
Procesor, użyte pamięci i ekran - też dużo słabsze, ale odbiór telefonu, to indywidualna sprawa, więc może ci się podobać.
Ja bym się raczej nie zdecydował wymienić S6 na X18.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4720
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 163
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Cubot X18 recenzja

Postprzez pooli86 » 25 paź 2017, o 16:25

używam telefonu głownie do pracy (emaile, telefony, skype itp) i codziennego użytkowania a nie do grania itp. Z tej perspektywy jestem jak najbardziej zadowolony. Pomimo 4 rdzeni telefon działa płynnie i sie nie zacina. Teraz najlepsze S6 cena nadal około 1200-1500zł a Cubot X18 około 430-480zł Fajno ?? fajno :)
pooli86
 
Posty: 4
Dołączył(a): 13 lis 2012, o 08:22
Lokalizacja: dddd

Re: Cubot X18 recenzja

Postprzez Flyagaric » 25 paź 2017, o 22:36

Nie przeadzaj - różnic jest dużo więcej, więc to nie jest tak, że kupiłeś lepszego fona. Nie kupiłeś. Kupiłeś zaledwie fona z lepszą baterią. Wszystko pozostałe ma o dwie klasy niżej od S6.
Tak przy okazji, to ci powiem, że można kupić lepsze fony od tego Cubota, z jeszcze większą baterią. Za te same pieniądze.
Cieszę się, że jesteś tak zadowolony, ale jeśli twierdzisz, że x18 jest lepszym fonem, to trochę się zagubiłeś w tych porównaniach.
No i nie wiem skąd wziąłeś ceny S6 - za 1500, to spokojnie kupuje się Galaxy S7.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4720
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 163
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Cubot X18 recenzja

Postprzez borsooq » 2 lis 2017, o 11:42

Stary, fajnie, ze chciałeś się podzielić informacjami i swoim szczęściem, ale twoja recenzja jest słaba.

Usztywnij kamerę, zrób jakieś testy, opowiedz o tym w sposób uporządkowany. W tej chwili, to jest co nawyżej marna prezentacja.

Co do samego telefonu, to ostatnio właśnie przeglądałem recenzje i powiem, że jest to wielce ciekawa propozycja, aczkolwiek przy obecnej cenie Leeco X626 tylko obecność LTE B20 i, ewentualnie ekran 18:9 (gdybym miał 15 lat i chciał tym koniecznie pochwalić przed kumplami) mogłyby mnie skłonić do kupienia tego telefopnu za te pieniądze.

Z recenzji można wywnioskować, że telefon jest solidny, nawet z niezłym aparatem, jak na chińczyki (pewnie Sony IMX135 albo IMX214)
borsooq
 
Posty: 159
Dołączył(a): 30 mar 2016, o 19:46
Pochwały: 14
Telefon:: xiaomi


Powrót do Cubot



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama