• Reklama

Coolpad F1 8297w - problemy z uruchomieniem

Coolpad F1 8297w - problemy z uruchomieniem

Postprzez marcinbl88 » 18 mar 2018, o 10:29

Witam,

Mam swojego Coolpada od lutego 2015 roku. Pierwszy właściciel.
Zaraz po zakupie flashowałem tego roma:

https://www.needrom.com/download/aosp-v ... v3-kernel/

Jakiś rok temu chciałem mieć na telefonie aplikację bankową i dlatego usunąłem ROOTa (chyba) oraz aplikacje typu mobile uncle, root checker.

Telefon działał OK do ostatniego tygodnia.
Próba włączenia kończy się na tym ekranie:

Obrazek

Gdy uruchamiam Power + Vol down mam taki sam ekran z tym, że na kilka sekund pojawia się napis "ROOT =>" po czym znika i nic się nie dzieje.
Vol up + Vol down + Power daje czarny ekran z napisami
FASTBOOT = >

FASTBOOT =>

i dalej nic się nie dzieję.

Najbardziej zależy mi na odzyskani kontaktów, smsów i historii Whatsapp'a.

Gdy kupiłem ten telefon flashowanie robiłem sam. Dziś już nic nie pamiętam, Internet jest tak zawalony tematyką, że nie wiadomo co czytać a przy małym 6cio miesięcznym Szkrabie czasu na czytanie nie ma.

Dlatego proszę, aby ktoś przeprowadził mnie przez proces "naprawy" tego telefonu.
marcinbl88
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1 mar 2015, o 18:15
Telefon:: nokia
ROM: symbian

Reklama

Re: Coolpad F1 8297w - problemy z uruchomieniem

Postprzez marcinbl88 » 20 mar 2018, o 19:03

Próbowałem flashować recovery przy użyciu SP flash tools. Miałem nadzieję, że w ten sposób wgram TWRP i będę mógł użyć funkcji wipe cache. W końcu mój telefon przestał działać z dnia na dzień bez żadnej ingerencji. Mam nadzieję, że koncept nie jest zły.

Niestety SP flash tools zwraca błąd po downloadzie. Error 2035. Czy przyczyną są sterowniki?
Czy może ktoś podlinkować paczkę driverów które na Win 7 x64 nie sprawią problemów?

Co do scatter file - czy plik musi pochodzić dokładnie z romu który mam wgrany czy wystarczy z modelu telefonu Coolpad F1 8297W?
marcinbl88
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1 mar 2015, o 18:15
Telefon:: nokia
ROM: symbian

Re: Coolpad F1 8297w - problemy z uruchomieniem

Postprzez SpeedoFST » 20 mar 2018, o 21:42

scatter file musi być dostosowany tylko do procesora MTK jaki posiadasz
SpeedoFST
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 13 cze 2015, o 22:08
Pochwały: 10
Telefon:: SGS8


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama