Bootloader

Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 28 lut 2018, o 00:00

Witam posiadam ZTE axon 7 A2017G miałem jakieś rozeznanie wcześniej z bootloaderem i twrp w Xiaomi mi note 2 teraz posiadam ZTE i niestety trochę to inaczej wygląda niż w Xiaomi gdyż tam odczekalem 3 dni i bootloader odblokowałem przez program a tu po poradniku xda niestety nie udało mi się odblokować bootloadera prosiłbym o pomoc osoby która to przerobiła na ZTE

Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Reklama

Re: Bootloader

Postprzez slavo22 » 28 lut 2018, o 13:39

Dobry jesteś, tak na bezdechu całe zdanie. Zadałeś sobie trochę trudu i poszukałeś na Googlach? Tematów jest od cholery.
Niestety w axon nie jest to takie proste jak w xiaomi, musisz kompa użyć. Tu masz instrukcje
https://www.google.pl/amp/s/forum.xda-d ... 04595/amp/
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1864
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 28 lut 2018, o 13:46

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Heh jestem świerzy w tym nie ukrywam udalo mi się z xiaomi ale tutaj niestety zgubiłem się totalnie. Ja i w xiaomi musiałem pod komputerem robić, z twrp i z romami myśle że takiego problemu bym nie miał już. Na tej instrukcji wzorowałem się i pod punkt 5 i 6 jest mi nie zrozumiały ten tryb adb reboot edl i moj komputer nie widzi zte jak tutaj jest napisane quallcomm hs-usb po ściągałem sterowniki jak tutaj zdjełem blokade OEM i debugowanie usb.

Wysłane z mojego MI Note 2 przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Re: Bootloader

Postprzez slavo22 » 28 lut 2018, o 21:04

Sorry, ale ja nie rozumiem co piszesz. Może inni zrozumieją, ja jestem od czwartej na nogach i nie ogarniam języka którego używasz.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1864
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 28 lut 2018, o 21:11

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Sprawa wygląda następująco że ściągnąłem wszystko co jest w tym poradniku. Piąty podpunkt jest dla mnie nie zrozumiały:
5. Enter; "adb reboot edl"
Natomiast w kolejnym szóstym podpunkcie jest Go Device Manager of Windows and be sure you see your device as "Quallcomm HS-USB QDLoader 9008
Po przejściu do menedżera telefon widnieje ,lecz w ogóle w innej nazwie. Może jest jakiś specjalny sterownik pod quallcomm nie wiem.

Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Re: Bootloader

Postprzez slavo22 » 28 lut 2018, o 21:20

Może tutaj coś pomoże, jest graficznie.
https://www.google.pl/amp/s/www.gizdev.com
Ewentualnie jest program axon 7 toolkit, korzystałem z niego. Jedyny mankament że działa pod win 64bit.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1864
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 28 lut 2018, o 21:29

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Spróbuję może jakoś do tego dojdę,niestety dużo ludzi pisało że jest trochę zabawy z wgraniem tego bootloadera w axonie. A podany przez ciebie program jest bezpośrednio do odblokowywania bootloadera czy po prostu są to jakieś sterowniki ?

Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Re: Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 28 lut 2018, o 21:52

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Tak jak na foto przy próbie instalacji axon7toolkit 'operacja nie zakończyła się pomyślnie,plik zawiera wirusa lub potencjalne niechciane oprogramowanie.Obrazek

Wysłane z mojego MI Note 2 przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Re: Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 1 mar 2018, o 01:26

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Niestety podczas odblokowywania bootloadera występuje błąd Failed (remote: unknown command)Obrazek

Wysłane z mojego MI Note 2 przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Re: Bootloader

Postprzez slavo22 » 1 mar 2018, o 02:38

Niestety przy axon 7 toolkit trzeba wyłączyć antywirusa. Zaznaczyłeś w opcjach programistyczne odblokuj bootloader?
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1864
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 1 mar 2018, o 10:41

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Debugowanie USB zaznaczone i zdjęcie blokady oem, a takiej komendy nie widzę opcjach programistycznych

Wysłane z mojego MI Note 2 przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Re: Bootloader

Postprzez Audiquattro20v » 1 mar 2018, o 11:44

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Niestety i tak i tak probowalem,toolkit uruchamia się jako komenda ,lecz nic tym nie wskurałem. Niby telefon reaguje na komendy wydawane przez program adb ,lecz wyłączenie antywirusa nie pomogło. Dalej błąd Failed ....

Wysłane z mojego MI Note 2 przy użyciu Tapatalka
Audiquattro20v
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 sty 2018, o 17:50
Telefon:: Le Pro 3 x720
ROM: LineageOs 14.1

Następna strona

Powrót do ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama