• Reklama

Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez Qskladak » 26 wrz 2017, o 12:41

Witam.
Jako że mało jest treści na temat tego modelu, postanowiłem założyć nowy wątek. Zapewne jest już wielu użytkowników, którzy mogą wypowiedzieć się na temat swoich S8. Jakie zauważyliście wady i jakie są sposoby na " usprawnienie" telefonu.
Qskladak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lip 2014, o 16:03
Telefon:: Lenovo

Reklama

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez SpeedoFST » 26 wrz 2017, o 12:46

Qskladak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wątpię, czy aż tak wielu ;) Na 4pda.ru jest wątek 94strony, z czego większość to oczekiwanie na przesyłkę, pod koniec już są opinie użytkowników - aparat do bani, 360 OS do bani, wiesza się, dławi, krztusi ;) Roota brak, softów alternatywnych brak, jeszcze trzeba poczekać...
SpeedoFST
AKTYWNY
 
Posty: 309
Dołączył(a): 13 cze 2015, o 21:08
Pochwały: 11
Telefon:: SGS8

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez Qskladak » 26 wrz 2017, o 13:54

Zgadza się. Telefon nie jest idealny i przydałby się inny soft który usprawnił by aparat bo jest tragiczny. Trochę pomaga inna apka aparatu ale i tak jest słabo.
Zawieszeń jeszcze nie uświadczyłem.
Myślę, że za tą kasę tragedii nie ma i jakieś tęgie głowy coś wymyślą z torem i softami.
Qskladak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lip 2014, o 16:03
Telefon:: Lenovo

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez tpawel » 26 wrz 2017, o 15:47

No nie wiem. Doogee mix jest dużo bardziej popularny i starszy. Nic na niego ciekawego nie ma, nawet działającego twrp
tpawel
VIP
 
Posty: 3595
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 108
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez Sankie » 26 wrz 2017, o 18:50

Qskladak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Moim zdaniem zalety Bluboo to niektóre charakterystyki aparatu np. 8.0 mpx front cam dual z efektem depth of field i bateria 3500 mAh za dużo niższą cenę w porównaniu do Samsunga S8 z którym się go porównuje, ale procesor i rozdzielczość ekranu są gorsze niż w innych telefonach tej rangi.
Sankie
 
Posty: 18
Dołączył(a): 20 cze 2017, o 15:00
Pochwały: 1
Telefon:: Huawei Mate 8

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez tpawel » 26 wrz 2017, o 20:27

Co ten aparat jest wart:) pewnie z przodu w S4 lepszy niż w tym bluboo. Śmieszne takie porównania bo i nie ma z czym a i kasa kilka razy wyzsza
tpawel
VIP
 
Posty: 3595
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 108
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez Qskladak » 26 wrz 2017, o 20:29

Aparat to akurat nieporozumienie. Zakładam że to wina softu przynajmniej taką mam nadzieję i łudzę się, że albo bluboo albo ktoś inny go poprawi.
Bateria wystarcza na 24 godziny więc też szału nie ma.
Wyświetlacz oprócz tego że jest duży niczym się nie wyróżnia pozytywnie. Trzeba pamiętać że rozmawiamy o tel. za 600 PLN i jego największą zaletą jest wygląd. Porównywanie go do Samsunga ma się nijak pod każdym względem.
Qskladak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lip 2014, o 16:03
Telefon:: Lenovo

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez afeasr » 26 wrz 2017, o 20:37

widzę że ktoś próbuje sobie usprawiedliwić spłukanie w kiblu 150$ na ten szajs XD
afeasr
 
Posty: 91
Dołączył(a): 10 sie 2017, o 16:59
Pochwały: 4
Telefon:: sd

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez Qskladak » 26 wrz 2017, o 21:03

Jeśli o mnie chodzi to nie liczyłem na zbyt wiele od tego wynalazku. Podoba mi się i jako drugi tel jest ok. Czasem lubię kupić chińczyka i się nim pobawić i kasy nie uważam za wtopionej. Do codziennego użytku mam s7edge i ten fon mogę polecić każdemu kto szuka dobrej słuchawki za rozsądną cenę.
Qskladak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lip 2014, o 16:03
Telefon:: Lenovo

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez Flyagaric » 27 wrz 2017, o 00:30

Sankie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jezuuu, skąd ten gościu bierze te mądrości? Nie pierwszy raz piesze takie bzdury. Jest porównywany z S8?? Przez kogo? Przez dział marketingu Bluboo i sami dochodzą do wniosku, że jedyną ich cechą wspólną jest podwójne oczko!
Czy ty jesteś botem, czy jakimś naganiaczem?
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4325
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 144
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez afeasr » 27 wrz 2017, o 10:52

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jezuuu, skąd ten gościu bierze te mądrości? Nie pierwszy raz piesze takie bzdury. Jest porównywany z S8?? Przez kogo? Przez dział marketingu Bluboo i sami dochodzą do wniosku, że jedyną ich cechą wspólną jest podwójne oczko!
Czy ty jesteś botem, czy jakimś naganiaczem?

bez przesady, jedyną wspólną cechą jest człon nazwy s8 ;D
afeasr
 
Posty: 91
Dołączył(a): 10 sie 2017, o 16:59
Pochwały: 4
Telefon:: sd

Re: Bluboo S8 - opinie, wrażenia, modyfikację

Postprzez Qskladak » 28 wrz 2017, o 10:17

Pojawiła się aktualizacja oprogramowania która dodała trochę kolorów w menu. Poprawiła aparat delikatnie i na forum kolegów ze wschodu widać że są już próby rotowania tel. Więc może coś jeszcze z tej słuchawki da się wycisnąć.
Qskladak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lip 2014, o 16:03
Telefon:: Lenovo

Następna strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości