• Reklama

Bluboo Picasso 4g

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez liske123 » 3 sty 2017, o 20:42

Testuja update systemu jako rozwiazanie? W sensie jako alternatywe dla flashowania recznego? :)

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
liske123
 
Posty: 60
Dołączył(a): 13 kwi 2016, o 09:48
Pochwały: 1
Telefon:: LG P970
ROM: orginalny

Reklama

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez lunex » 3 sty 2017, o 21:07

liske123 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak
lunex
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 13:25
Pochwały: 1
Telefon:: Bluboo Picasso 4g

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez borsooq » 4 sty 2017, o 11:48

@lunex, jak dla mnie, to twój telefonmusi być uwalony, skoro na XJ miałeś bardzo dobry zasięg, a na tym - wcale. Może być gorszy, szczególnie, jak obudowa metalowa, ale nie tak, że wcale nie ma. IMHO telefon do wymiany. Wątpię w to, że update firmware'u coś da.
borsooq
 
Posty: 159
Dołączył(a): 30 mar 2016, o 19:46
Pochwały: 14
Telefon:: xiaomi

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez liske123 » 4 sty 2017, o 14:26

Siemanko - przypominam się w sprawie tego zjadania baterii (poprzednia strona wątku) - udało się zrobić pomiar?

Przy okazji mam inne pytanko:

Chodzi o blokowanie ekranu, a w zasadzie jego odblokowywanie.
Za każdym razem jak odblokowuje ekran (niezależnie czy przyciskiem, czy poprzez dwukrotne pyrgnięcie palcem w ekran) zachowuje się on dziwnie w pierwszym momencie. Mianowicie działa nieprecyzyjnie w ten sposób, że wszystkie dotknięcie rejestruje wyżej niż są w rzeczywistości. Np. gdy ustawiam kod odblokowania na poziomą linię, to gdy przeciągam od lewej do prawej to zaznacza mi skośną linię idącą do prawego górnego rogu. Albo jak ustawiam kod odblokowania na same 9 to gdy naciskam 9 to wybiera 6. Śmieszne jest, że za drugim razem jak maluje linię, albo wpisuje kod to już ekran jest precyzyjny i dobrze rejestruje dotknięcia.
Zaobserwowaliście coś takiego?

pozdrawiam,
liske123
 
Posty: 60
Dołączył(a): 13 kwi 2016, o 09:48
Pochwały: 1
Telefon:: LG P970
ROM: orginalny

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez lunex » 4 sty 2017, o 18:53

na nowym firmware bateria zachowuje się normalnie, tzn nie występowało to o czym pisałeś. z precyzją dotyku też nie ma problemu.
chyba daruję sobie zakupy w chinach... cena nie jest na tyle niższa żeby było warte ryzyka :p
lunex
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 13:25
Pochwały: 1
Telefon:: Bluboo Picasso 4g

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez liske123 » 4 sty 2017, o 22:26

No co Ty :) zakupy w chinach to uzaleznienie :) tak latwo sie nie wymiksujesz :)

Wysłane z mojego Picasso 4G przy użyciu Tapatalka
liske123
 
Posty: 60
Dołączył(a): 13 kwi 2016, o 09:48
Pochwały: 1
Telefon:: LG P970
ROM: orginalny

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez lunex » 4 sty 2017, o 22:50

jakieś drobne gadżety powiedzmy max do 100zł - ok, zgoda. ale teraz wywaliłem 400 (320 + vat) na telefon, który się okazuje lipą i co? odsyłać, placić za przesyłkę, czekać 2 miesiące na naprawiony sprzęt a potem jeszcze dowalą cło ponownie. no to ja dziękuję, raczej uzależnienie mnie nie czeka :P
lunex
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 13:25
Pochwały: 1
Telefon:: Bluboo Picasso 4g

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez liske123 » 5 sty 2017, o 09:52

Pytanko mam :)
mój soft to:

V601_HD_M_V1.2_20161025_1513_V1.0.8_LTX_C93F


który z tych romów z 4pda jest dla mojego telefonu, i czy któryś jest nowszy? Ja bym obstawiał ten Rev1 z v1.1.2
Rev1
V601_HD_M_V1.2_20161019_1707_V1.0.6_LTX_C93F
V601_HD_M_V1.2_20161222_2213_V1.1.2_LTX_C93F

Rev2
V601_HD_M_V2.0_20161129_0949_V1.0.5_LTX_C93F
V601_HD_M_V2.0_20161222_2040_V1.0.6_LTX_C93F



jest jeszcze jakaś bardziej oficjalna strona z romami do bluboo niz 4pda?
liske123
 
Posty: 60
Dołączył(a): 13 kwi 2016, o 09:48
Pochwały: 1
Telefon:: LG P970
ROM: orginalny

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez lunex » 5 sty 2017, o 14:51

tak, wgraj "V601_HD_M_V1.2_20161222_2213_V1.1.2_LTX_C93F",
jak nie pomoże to "V601_HD_M_V2.0_20161222_2040_V1.0.6_LTX_C93F"
a jak oba nie pomogą to chyba jedynie tym https://play.google.com/store/apps/deta ... rter&hl=pl możesz coś pogrzebać.
lunex
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 13:25
Pochwały: 1
Telefon:: Bluboo Picasso 4g

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez liske123 » 6 sty 2017, o 18:08

kurde chciałem coś powlashować ale ten sterownik nie chce mi się dać poprawnie zainstalować. tzn po zainstalowaniu jest napisane, że nie działa poprawnie (kod 10)

Jakaś podpowiedź?


Obrazek
liske123
 
Posty: 60
Dołączył(a): 13 kwi 2016, o 09:48
Pochwały: 1
Telefon:: LG P970
ROM: orginalny

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez lunex » 6 sty 2017, o 19:29

lunex
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 13:25
Pochwały: 1
Telefon:: Bluboo Picasso 4g

Re: Bluboo Picasso 4g

Postprzez liske123 » 6 sty 2017, o 20:36

kurde z tego linku jest podobnie:

Obrazek

boje sie szczerze mówiąc podłączać telefon pod tego flasha. A da się jakoś sprawdzić czy to w ogóle działa? Bo może urządzenie wywala błąd, ale sterownik działa ok?
liske123
 
Posty: 60
Dołączył(a): 13 kwi 2016, o 09:48
Pochwały: 1
Telefon:: LG P970
ROM: orginalny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama