• Reklama

Be Pro - przestało działać Wifi i BT

dyskusja o Telefonach Ulefone, opinie, problemy. pomoc, wsparcie.

Be Pro - przestało działać Wifi i BT

Postprzez pepe310 » 17 sie 2015, o 23:06

Witam.
Dzisiaj zauważyłem, że przestało działać wifi w tym telefonie - cały czas pulsuje ikona wifi, że niby próbuje sie uruchomic. W ustawieniach systemu przełącznik wifi jest wycieniowany. Przy różnych próbach sprawdziłem przy okazji BT który również sie nie włącza. Wyjmowanie baterii nie pomaga.
Czy ma ktoś pomysł jak usunąc ten problem?
Ps. Jeszcze nie przywracałem ustawień fabrycznych.
pepe310
 
Posty: 63
Dołączył(a): 9 lut 2015, o 20:47
Pochwały: 1

Reklama

Re: Be Pro - przestało działać Wifi i BT

Postprzez sonic » 18 sie 2015, o 09:30

zacząłbym od przywrócenia ustawień, jak nie pomoże to reinstal ROMu, ale jeszcze najpierw jakieś narzędzi diagnostyczne, nie pamiętam czy mobileUncle tools sprawdzał moduły BT i wifi ?
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 884
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Re: Be Pro - przestało działać Wifi i BT

Postprzez pepe310 » 19 sie 2015, o 18:20

Pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych. Wszystko działa. Bałem się, że to usterka sprzętowa bo antena wifi jest razem z gps (który również jak się okazało przestał działać).

Wysłane z mojego Be Pro przy użyciu Tapatalka
pepe310
 
Posty: 63
Dołączył(a): 9 lut 2015, o 20:47
Pochwały: 1


Powrót do Ulefone



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama