• Reklama

A630 nowy ROM ? Gapps?

A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 2 lut 2014, o 22:36

Witam

Przez przypadek usunalem aplikacje systemowa kontaty bo chcialem zamnienic bo byl strasznie niepraktyczny ale mniejsza z tym. Mam teraz jakis anglielski system bez marketu. Panowie mam do was goraca prosbe - ma ktos lub moze ktos zrobic system z jezykiem polskim i zeby market chodzil? Najgorsze jest to ze telefon nie jest dla mnie.. tylko dla ojca ktory dlugo na niego czekal.. Moge ewentualnie jakos komus zaplacic ale sie dogadamy. Na ruskim forum czytalem ze wgrywali romy od Lenvo A800 wie ktos cos na ten temat?

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi

Standard GSM :900 1800
Standard UMTS :2100
Rodzaj :Dotykowy (bez klawiatury)
Wymiary (wys. x szer. x grub.) :134,00 x 68,80 x 11,20 mm
Waga :161,00 g
Wyświetlacz :Kolorowy / IPS TFT
256k kolorów
480 x 854 px (4.50") 218 ppi
Max. czas rozmów :
Max. czas czuwania :
Standardowa bateria :Li-Ion 2500 mAh
Pamięć książki telefonicznej :500 pozycji
Pamięć wbudowana :4 GB
Pamięć RAM :512 MB
Karty pamięci :
microSD, microSDHC
(do 32 GB) Wybierz kartę do swojego telefonu.
System operacyjny :Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
Procesor :MediaTek MT6577
Zegar procesora :1,00 GHz
Ekran dotykowy :
Dwie karty SIM (DualSIM) :
Wprowadzony na rynek :
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Reklama

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez fake4r » 2 lut 2014, o 22:44

Do tego telefonu nie ma praktycznie romów, więcej jest do wersji A630T. Z j. polskim jest chyba tylko jeden, który miałem od razu wgrany.
Szukaj takiego A630_S008_130111
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi Note 5 Pro

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 2 lut 2014, o 23:31

o dziekuje bardzo - juz sie sciaga - jeszcze jak mi mozesz powiedziec czym wgrywales i jak - w skrócie bo terazniejszy rom szedl przez sp flash tool
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez fake4r » 2 lut 2014, o 23:37

Napisałem że dostałem telefon z tym romem od razu tak że nic nie wgrywałem. Musisz sobie znaleźć instrukcję, ale na pewno albo przez recovery albo przez spflash tool.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi Note 5 Pro

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 3 lut 2014, o 00:13

rzeczywiscie sory moja nieuwaga :D
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 4 lut 2014, o 19:13

Sciagnalem Lenovo A630_S008_130111 wgralem i dalej nie ma polskiego.. w system info jest napisana wersja która wgralem
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 4 lut 2014, o 19:17

moze jakos zle wgralem? w flash tool najpierw kliknalem download a pozniej firmware >upgrade moze jakoas inaczej trzeba?
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 4 lut 2014, o 19:35

jak nacisne download takie cos wyskakuje
Załączniki
asdsad.jpg
asdsad.jpg (61.25 KiB) Przeglądane 405 razy
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez existe » 4 lut 2014, o 19:38

takie cos znalazlem na 4pda.ru
Lenovo-A630_mu​ltilanguage_fo​r_FlashTool.zi​p


https://disk.yandex.com/public/?hash=hA ... 4e8JGhI%3D
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2332
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 56
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 4 lut 2014, o 19:56

teraz prosze mi powiedz który scratter wybrac:

MT6577_Android_scatter_emmc_PMT

MT6577_Android_scatter_emmc
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 4 lut 2014, o 20:25

K***a mac na tym ruskim sie nie uruchamia :D a na drugim scratterze nie da sie zainstalowac
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Re: A630 nowy ROM ? Gapps?

Postprzez mr.tomaszg » 4 lut 2014, o 20:29

dlaczego w romie ktore defakto byl standarodo zainstalowany nie ma polskiego jezyka? i android marketu?
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 lut 2013, o 17:34
Lokalizacja: Opole

Następna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama