• Reklama

6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez Wdhiz » 11 lis 2017, o 15:23

Szukam dużego telefonu - 6,44", najlepiej 2xsim PLUS SD (nie hybryda).
Dobry GPS, aparat nie gorszy niż w Cubot Note S.
Doogee z Planet Plus i dzisiejszymi (11.11) zniżkami wyjdzie na Ali ok. 117 USD, Uhans na Banggood 130 USD wysyłany z Chin i 140 z EU4 (co to EU4?).
Dogee ma trochę słabych recenzji, o Uhansie jest bardzo niewiele.
Ktoś coś podpowie?
Ostatnio edytowano 11 lis 2017, o 15:39 przez Wdhiz, łącznie edytowano 1 raz
Wdhiz
AKTYWNY
 
Posty: 289
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 01:29
Lokalizacja: stamtad

Reklama

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez rutino » 11 lis 2017, o 15:24

Żodyn z nich :p lepiej dozbierać do mi maxa.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
rutino
AKTYWNY
 
Posty: 657
Dołączył(a): 3 mar 2017, o 12:32
Pochwały: 28
Telefon:: U11

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez Tommi » 11 lis 2017, o 15:25

Xiaomi Mi Max 2 :mrgreen:
Tommi
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): 15 lut 2015, o 23:20
Pochwały: 3
Telefon:: Mi6
ROM: xiaomi.eu

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez Wdhiz » 11 lis 2017, o 15:41

No, nie mam ochoty wydawać na telefon więcej niż 600 zł. Zbyt łatwo mi się niszczą ;) Mi Max najtaniej 240 USD?
Wdhiz
AKTYWNY
 
Posty: 289
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 01:29
Lokalizacja: stamtad

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez rutino » 11 lis 2017, o 15:43

Wdhiz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi Max 2 na GearBest masz za 204 złoty i za 210 czarny
Avatar użytkownika
rutino
AKTYWNY
 
Posty: 657
Dołączył(a): 3 mar 2017, o 12:32
Pochwały: 28
Telefon:: U11

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez Wdhiz » 11 lis 2017, o 15:50

Dzięki.
Jak dojdzie VAT robi się nieciekawie -930 zł.
Uhans kusi wysyłką z EU.
Trudny orzech do zgryzienia ;)
Wdhiz
AKTYWNY
 
Posty: 289
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 01:29
Lokalizacja: stamtad

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez rutino » 11 lis 2017, o 16:04

Masz na gearbest wysyłkę priority line, któraś minimalizuje prawdopodobieństwo VAT

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
rutino
AKTYWNY
 
Posty: 657
Dołączył(a): 3 mar 2017, o 12:32
Pochwały: 28
Telefon:: U11

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez Wdhiz » 11 lis 2017, o 17:38

Dzięki, nie wiedziałem o tym :)
Wdhiz
AKTYWNY
 
Posty: 289
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 01:29
Lokalizacja: stamtad

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez KarlosW » 11 lis 2017, o 19:49

Jeżeli stać cię na uhansa bierz go. Jak na droższe, bierz droższe.
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2112
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 20:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez kjacek » 13 lis 2017, o 14:43

Na BG patrzę na preorder Xiaomi Mi Max 2 i nie widzę, aby miał B20.
Jestem laikiem, powiedzcie proszę, czy działa w nim LTE? I zupełnie pytanie lamy, dlaczego jest on lepszy np od Uhans'a?
Szukam dla siebie telefonu z większym ekranem, dużą baterią i w aparatem foto w miarę dającym radę, ślepak jestem ;-).

Może są jeszcze jakieś wyprzedaże albo kody? Inaczej mówiąc - jeśli działa w nim LTE, gdzie kupić :-) ?
kjacek
 
Posty: 168
Dołączył(a): 21 sty 2014, o 23:19
Pochwały: 2
Telefon:: ArcS

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez rutino » 13 lis 2017, o 14:51

Oczywiście, że działa w nim LTE. Band 20 czyli LTE 800MHz jest wykorzystywane przede wszystkim na terenach wiejskich. Na terenach zurbanizowanych korzysta się przede wszystkim z LTE 1800MHz.

Porównywanie Uhansa i Doogee do Xiaomi (lepsze) nie ma w ogóle sensu. Te Doogee i Uhansy zazwyczaj nie dostają aktualizacji oprogramowania do wyższych wersji, poza tym mają gorzej zoptymalizowany soft, mają gorsze parametry i baterie. Te firmy robią też telefony gorszej jakości wykonania od Xiaomi.
Avatar użytkownika
rutino
AKTYWNY
 
Posty: 657
Dołączył(a): 3 mar 2017, o 12:32
Pochwały: 28
Telefon:: U11

Re: 6,44" - Uhans Max 2 czy Doogee Y6 Max 3D. Opinie?

Postprzez tpawel » 13 lis 2017, o 14:52

B20 to nie jedyne pasmo działające w polskim LTE. Masz jeszcze B1,3,7 i tuż za rogiem B8( tylko w Plusie) i te pasma mi max 2 obsługuje juz bez problemu.

Wysłane z Le Pro 3
tpawel
VIP
 
Posty: 3590
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 104
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Następna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama