• Reklama

Zuk z2

Na forum Lenovo znajdziesz informacje jak zmienić ROM, ROOT, uzyskasz pomoc, przeczytasz opinie o o Lenovo S650, Lenovo S660, Lenovo A850, Lenovo s820, Lenovo P760, Lenovo K900, Lenovo vibe X, K910

Re: Zuk z2

Postprzez zdzich39 » czwartek, 27 października 2016, 20:16

Pytanie do "ddr" spodziewam się niebawem otrzymać zuk z2 i też od gearbest. Rozumiem, że niemal od początku trzeba sflashować przez qfil
aby mieć możliwość updatera tzn, że nie można wejść e recovery przez Vol + lub - i Power?
zdzich39
 
Posty: 91
Dołączył(a): niedziela, 25 sierpnia 2013, 18:15
Lokalizacja: Gdynia

Reklama

Re: Zuk z2

Postprzez kombajnik » piątek, 28 października 2016, 14:38

Mam ZUK Z2 od lekko ponad 2 miesięcy , i kilka kwestii mnie zaczyna niepokoić. W chwili obecnej siedzę na oficjalnym 2.1.059 ST, byłem kilka dni 2.3.042ST ale pojawiło się kilka problemów:
-denerwował mnie nowy system powiadomień,
-nie działało odtwarzanie nagranych rozmów (dusiłem guzik PLAY po czym nagranie stało na 00:00),
-co jakiś czas w połowie rozmowy nagle strasznie słabo było mnie słychać

Po zaobserwowaniu powyższych problemów postanowiłem wrócić na 2.1.059 ST i problemy które cały czas cyklicznie występują to:
-około 3 razy telefon mi się sam zrestartował,
-około 4 razy sieć nagle znikła, pomagał tylko reboot telefonu,
-dziś rano choć miałem pełny zasięg to nikt nie mógł się do mnie dodzwonić, komunikat w stylu "abonent ma wyłączony telefon/jest poza zasięgiem" (ja do kogokolwiek też nie mogłem, po wybraniu numeru cisza w słuchawce), po reboocie telefonu sprawność sieci wróciła do normy, jednak nie dostałem powiadomień kto próbował się w tym czasie do mnie dobić,
-kompas działa dziwnie? mimo kilkukrotnych kalibracji cały czas pokazuje mój kierunek źle o jakieś 30 stopni, nawet ściągając poziomicę i kładąc telefon na płaskim, równym podłożu pokazuje, że jest ono krzywe, dopiero jak sam pod pewnym kontem odchylę telefon to dopiero wtedy pokazuje, że niby jest prosto, co oczywiście jest błedem,

Rozważam odblokowanie bootloadera i wgranie jakiegoś innego romu :/ Szkoda, bo nie chce mi się bawić, ZUI mi się podoba.

Jak ktoś korzysta z jakiegoś nieoficjalnego romu i jest w stanie coś polecić, to czekam na propozycję, by nie błądzić na ślepo tylko od razu coś sprawdzonego wgrać ;-)
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 677
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Re: Zuk z2

Postprzez elromano » środa, 2 listopada 2016, 18:53

Witam,
Zakupiłem telefon w Banggood, wersja Zui 1.9044 ST,
Sklep Play nie działa prawidłowo, nie pobiera żadnych aplikacji, jest na to jakiś prosty sposób?
Czy w tym wypadku muszę zmienić rom?
COOLICOOL- gwarancja braku gwarancji
elromano
 
Posty: 84
Dołączył(a): czwartek, 21 listopada 2013, 21:26
Lokalizacja: Żory
Pochwały: 2

Re: Zuk z2

Postprzez Flyagaric » środa, 2 listopada 2016, 19:02

Możesz odinstalować i próbuj gappsy przeinstalować. Znajdziesz je pewnie na apkmirror albo jakimś sklepie z appkami co masz w tym ZUI ROMie.
Ja bym jednak przeinstalował ROM na coś pewnego, bo chyba masz już jakiś grzebany ROM.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2607
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Zuk z2

Postprzez moth » środa, 2 listopada 2016, 20:02

Z banggood to syf Rom, dają taki tylko dlatego że jest tam z 30% polskiego
Na 2.3.042 st jedyne co mi nie pasowało to że apka do SMS nie wysyła i nie pobierala mi mmsow, ale Textra i tak lepsza.
Ogólnie na zukfans ma niedługo być wrzucony zui 2.3.042 z jakimś 80% spolszczenie. Są też w miarę spoko cyaonogeny tylko jakieś mniejsze problemy maja np nie działająca dioda powiadomień. Ale w geekbenchu 4 wyciąga na tym jakieś 1800 w single(przebił mojego galaxy s7) a na multi to w sumie bez zmian dalej 4000
Avatar użytkownika
moth
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): piątek, 22 lipca 2016, 21:39
Pochwały: 10
Ostrzeżenia: 1

Re: Zuk z2

Postprzez elromano » środa, 2 listopada 2016, 22:12

faktycznie, nawet odinstalować nie można.
Teraz sam nie wiem który rom zainstalować.
Będę to robił pierwszy raz, ale myślę że łatwo pójdzie. :-)
COOLICOOL- gwarancja braku gwarancji
elromano
 
Posty: 84
Dołączył(a): czwartek, 21 listopada 2013, 21:26
Lokalizacja: Żory
Pochwały: 2

Re: Zuk z2

Postprzez s10th » czwartek, 3 listopada 2016, 16:28

AnimalPL napisał(a):sprawdz dokladnie ustawienia sieci plus, bo jak bedzie cos xle ustawione to 4G nie zadziala.

Spróbuj najwazniejsze imo:
NAzwa: PLUS
APN: plus
Typ uwierzytelniania: PAP
typ APN: default

restart fona i zobacz.



Wydawało mi się, że mi MMSy działają.....

Czy ktoś ma sprawdzone ustawienia dla MMSów w plusie?
s10th
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 28 lipca 2016, 14:54

Re: Zuk z2

Postprzez AnimalPL » czwartek, 3 listopada 2016, 16:40

Mmsy przez standardowa apke nie dzialaja....zainstaluj textra i zadziala

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2015, 10:11
Pochwały: 18

Re: Zuk z2

Postprzez s10th » piątek, 4 listopada 2016, 12:33

AnimalPL napisał(a):Mmsy przez standardowa apke nie dzialaja....zainstaluj textra i zadziala

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka


Mam textra od dawna.
Wczoraj zrobiłem reset apn'ow.
Skonfigurowałem APN pod internet, żeby mieć 4G. APN od MMSów zostawiłem fabryczny. I nic.... Ani w jedną ani w drugą.
Ustawienia mam takie:
Name: Plus MMS (zmieniałem też na mms i MMS)
APN: mms
MMSC: http://mms.plusgsm.pl:8002
MMS proxy: 212.002.096.016
MMS port: 8080
MCC: 260
MNC: 01
APN type: mms
Authetication type: Not set (zmieniałem na PAP)

Jakiś pomysł?
s10th
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 28 lipca 2016, 14:54

Re: Zuk z2

Postprzez AnimalPL » piątek, 4 listopada 2016, 12:46

Apn type: default

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2015, 10:11
Pochwały: 18

Re: Zuk z2

Postprzez AnimalPL » piątek, 4 listopada 2016, 12:47

A authentication type na : PAP.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2015, 10:11
Pochwały: 18

Re: Zuk z2

Postprzez s10th » piątek, 4 listopada 2016, 13:09

A jaka nazwa APN?
s10th
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 28 lipca 2016, 14:54

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama