• Reklama

ZTE V987

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE V987

Postprzez Nitroman » 10 sie 2013, o 12:04

Latarka działa ok. Dioda jest mała ale w miarę oświetla ( na pewno w nocy zobaczysz drogę ).
Mam pytanie , jest gdzieś w necie instrukcja tego telefonu ? Dokładnie chodzi mi o ustawienia aparatu , oraz jakieś triki :lol: ( np jednym palcem ściągamy menu z górnej belki a dwoma palcami 2 menu , co zobaczyłem dopiero dzisiaj ).
Nitroman
 
Posty: 13
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 22:52
Lokalizacja: Polska

Reklama

Re: ZTE V987

Postprzez arti.sa » 10 sie 2013, o 21:35

Z kartami mam ok bo na innych słuchawkach działają jak trzeba mms, chyba cos nie tak z tym modem 2.0. Apn przerabialem na wszystkie sposoby.
arti.sa
 
Posty: 45
Dołączył(a): 7 mar 2013, o 12:05
Lokalizacja: wschód... daleki

Re: ZTE V987

Postprzez koko1108 » 12 sie 2013, o 17:37

Panowie a jak z jakością muzyki na słuchawkach?? i nie przeszkadza ze nie ma zyroskopu i kompasu magnetycznego w normalnym użytkowaniu?
koko1108
 
Posty: 177
Dołączył(a): 24 mar 2013, o 17:26
Lokalizacja: krk
Pochwały: 1

Re: ZTE V987

Postprzez arti.sa » 19 sie 2013, o 15:02

To jak drodzy użytkownicy z modami 2.0 lub 3.0 - mms ok?
arti.sa
 
Posty: 45
Dołączył(a): 7 mar 2013, o 12:05
Lokalizacja: wschód... daleki

Re: ZTE V987

Postprzez lajsta » 19 sie 2013, o 16:22

Czasem - nie mam pojęcia od czego to zależy - pojawiały mi się problemy z wysyłaniem i odbieraniem MMSów zarówno na 2.0 i 3.0. Innymi razy znowu w obie strony szybko i bez problemów. Tak miałem gdy miałem AERO 2 i T-Mobile. teraz mam Plus (służbowy) i T-Mobile i własnie wysłałem MMS bez problemów (BM v3.0)
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10

Re: ZTE V987

Postprzez sireplama » 21 sie 2013, o 02:54

koko1108 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

O tym, że nie ma kompasy to słyszałem ale nie ma żyroskopu? Czyli nie widzi obrotu telefonu na dłuższy book? A co z akcelometrem?
sireplama
 
Posty: 50
Dołączył(a): 16 sie 2013, o 18:47

Re: ZTE V987

Postprzez Jasiu » 28 sie 2013, o 23:39

Witam wszystkich.
Telefon zakupiłem 13.08, otrzymałem 26.08. Dostałem wersje 06.2013. Wszystko działa jak należy jednak wgrany jest JB4.1.2 V1.0 BM, ale przydałby się V2.0 ze względu na potrzebę instalowania apk na SD. Jedyny i poważy problem to nie działający GPS bo lada moment wyruszam w trase. Czy mógłby ktoś przesłać jakąś instrukcje lub tutorial jak krok po kroku naprawić tą usterkę? będę wdzięczny
Jasiu
 
Posty: 16
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 10:30
Lokalizacja: Police k. Szczecina

Re: ZTE V987

Postprzez lajsta » 29 sie 2013, o 14:44

A dlaczemu V2.0 a nie V3.0? 3.0 jest juz sprawdzony i nie ma żadnych istotnych wad. Instrukcję masz tutaj http://forum.android.com.pl/f678/zte-v987-aktualizacja-z-wersji-v1-0-android-4-1-2-na-v2-0-android-4-2-dodatkowa-konfiguracja-316865/ tylko zamiast v2.0 wgraj sobie od razu 3.0. Jeśli chodzi o GPS to włącz sobie w opcjach GPS wspomaganie EPO oraz A-GPS - powinno złapać fixa w kilkanaście sekund.
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10

Re: ZTE V987

Postprzez ladzinsky » 15 wrz 2013, o 22:24

Witam,

Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem ZTE v987, jest to moje pierwsze urządzenie z Androidem i pierwszy smartfon w ogóle. Stąd tez nie mam za bardzo pojęcia, czy muszę go jakoś konfigurować, coś zmieniać żeby poprawić jego sprawność itp poza formatowaniem baterii (chyba że i tu są jakieś superporady). Byłbym wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam
ladzinsky
 
Posty: 1
Dołączył(a): 15 wrz 2013, o 22:19

Re: ZTE V987

Postprzez Jasiu » 16 wrz 2013, o 12:13

Witam wszystkich.
Czy ktoś z was orientuje się czy jest możliwość wysyłania multimediów na TV? Samsungi mają ten swój AllShare. W sklepie znalazłem apke iMediaShare i Media Server, ktoś już może testował? TV musi mieć wbudowane WiDi, wifi czy bluetooth?
Jasiu
 
Posty: 16
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 10:30
Lokalizacja: Police k. Szczecina

Re: ZTE V987

Postprzez krzaki » 18 wrz 2013, o 09:55

ladzinsky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jesli chodzi o baterie to od lat sa uzywane litowo-jonowe i ich sie nie formatuje, wrecz nie powinno sie tego robic bo to szkodzi tym bateriom. Formatowanie mialo sens na bateriach sprzed epoki nokii 3310, na akumulatorach niklowo-metalowo-wodorkowych.
Co do konfiguracji to wystarczy ze skojarzysz telefon z kontem gmail i instalujesz programy przez google play wg wlasnego uznania :).
krzaki
 
Posty: 96
Dołączył(a): 8 maja 2013, o 10:59
Lokalizacja: eu
Pochwały: 1

Re: ZTE V987

Postprzez widmo82 » 18 wrz 2013, o 14:15

Warto kupować nowszą wersje w chinatronic o 50zl droższą od starszej? Moze poszukac innego sprzedawcy ? Czy problemy ze starymi wersjami są az tak częste? Gdyby ktoś mial innego sprzedawce gdzie są dostepne nowe wersje w dobrej cenie to czekam na info.
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
Avatar użytkownika
widmo82
AKTYWNY
 
Posty: 704
Dołączył(a): 30 sie 2013, o 00:43
Pochwały: 24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama