• Reklama

ZTE V987 - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: ZTE V987 - recenzja

Postprzez bonus2403 » czwartek, 13 marca 2014, 22:29

niestety uruchomil sie raz i na tym zakonczyl swoje dzialanie. znowu wyskakuje blad
bonus2403
 
Posty: 14
Dołączył(a): czwartek, 13 marca 2014, 20:53

Reklama

Re: ZTE V987 - recenzja

Postprzez bonus2403 » czwartek, 13 marca 2014, 23:18

NO troche pokombinowalem i śmiga :D klawisze ustawione :D pasek jest szkoda tylko ze ekran sie zmiejszyl :( a nie orientujesz sie moze jak z naprawa orginalnych klawiszy ?
bonus2403
 
Posty: 14
Dołączył(a): czwartek, 13 marca 2014, 20:53

Re: ZTE V987 - recenzja

Postprzez lajsta » czwartek, 13 marca 2014, 23:32

Ludziska, co Wy tam kombinujecie z tymi Xposed? Wgrywacie do V987 BrunoMod v3.1 i macie tam zaimplementowane GB. Potem tylko otwieracie GB -> Poprawki paska nawigacyjnego -> włączacie główny włącznik (menu się podświetla) -> zaznaczacie "włącz pasek nawigacyjny" -> restartujecie telefon i macie klawisze na ekranie. Potem już tylko ustawiacie parametry paska tj. jego wysokość w poziomie i pionie, przeźroczystość itp., i to wszystko w tej samej zakładce czyli "Poprawki paska nawigacyjnego". Aktualizacja GB odbywa się przez CWM - robię to nawet przez przeglądarkę telefonu - wchodzę na stronę http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=50813837&postcount=1473&nocache=1&z=6821345563512295 gdzie w pierwszym poście jest zawsze link do najnowszej wersji GB (aktualnie v2.9.8), klikam w niego i zaczyna się ściaganie GB do folderu "Download" w telefonie. Potem za pomocą jakiegoś menadżera plików przenoszę go do głównego katalogu na karcie pamięci i potem uruchamiam CWM. Tam wybieram "instal .zip from SD card" -> choose .zip --> klawiszami głośności docieram do dopiero co wrzuconego na kartę najnowszego GB i zatwierdzam klawiszem "power". Instalacja trwa kilka sekund i mamy najnowsze GB w telefonie. W czym problem?
GB ma jeszcze jedną fajna funkcję - wchodzicie w "Poprawki paska nawigacyjnego" -> przesuwacie włącznik główny (menu się podświetla) -> zaznaczacie "Zaawansowane menu wyłączania". Po tym w momencie wyłączania telefonu przyciskiem "power" i pojawieniu się menu, wybieramy "Uruchom ponownie" i w kolejnym menu pojawią się dodatkowe trzy opcje: 1. Uruchom ponownie, 2. miękki restart" oraz 3. Recovery dzięki któremu nie musimy już - aby wejść w CWM - wyłączać telefonu, niejednokrotnie wyjmować na moment baterii, i kombinacją klawiszy vol i power wchodzić w CWM. Wystarczy uruchomić to z ekranu naciskając przyciski na ekranie.
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): niedziela, 3 lutego 2013, 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10

Re: ZTE V987 - recenzja

Postprzez lajsta » czwartek, 13 marca 2014, 23:48

bonus2403 napisał(a):Pojawil sie kolejny problem :/ A mianowicie jak wchodze w xposed i probuje aktywowac GB wyskakuje ( GravityBox Framework nie odpowiada. koniecznie. )


Jak już koniecznie musisz mieć na fonie Xposed i GB to musisz najpierw w Xposed zaktualizować biblioteki. Dopiero potem będziesz mógł w zakładce "Modules" zaznaczyć GB i skutecznie je uruchomić.
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): niedziela, 3 lutego 2013, 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama