• Reklama

ZTE V987 a muzyka

ZTE V987 a muzyka

Postprzez asyrz1 » wtorek, 8 października 2013, 22:13

Jaka jest jakość dźwięku wychodząca przez słuchawki i głośnik(bardziej mnie interesują słuchawki), szukałem długo ale nie mogłem znaleźć opinia na ten temat. Bardzo proszę o odpowiedź posiadaczy tego telefony i fajnie by było porównać do jakiegoś telefonu. Czy wg ma szanse z HTC ONE S z systemem Beats Audio ?
asyrz1
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 23:11

Reklama

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez zriel » wtorek, 8 października 2013, 23:30

jak nie ma jakiegos lepszego przetwornika (np. yamaha lub dirac) to jakosc bedzie jak w kazdym androidzie.Ale zawsze mozna zainstalowac AC!D Audio Engine+Walkman Engine(najnowsza v 8.0) i będzie lepiej.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez asyrz1 » środa, 9 października 2013, 00:02

a ma ktoś pewne informacje co jest w środku?
asyrz1
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 23:11

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez zriel » środa, 9 października 2013, 01:56

Beats audio to w HTC soft tylko - samo HTC robi świetnie wykonane telefony, ale na tym polu lepiej wychodzą flagowce z chin z przetwornikami yamahy czy też Xiaomi i OPPO z Dirac sound. W zte nie masz do dźwięku nic lepszego ponad to co oferuje SOC jakim jest 6589, natomiast możesz polepszyć dźwięk software-owo właśnie za pomocą AC!D Audio Engine lub Viper4Android - oba softy oferują szereg technologii m.in Beats Audio, wszystkie ulepszenia dostępne w produktach sony, dolby Mobile a AC!D jeszcze technologię od Eizo.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: Odp: ZTE V987 a muzyka

Postprzez jozekp3 » środa, 9 października 2013, 10:19

AC!D Audio Engine lub viper4 dzialaja na bruno v3 ? Probowalem wgrac beats audio lecz telefon sie nie wlaczyl po tym i nie chce znow miec taka przygode ze bruno bede musial wgrywac. Moze mi ktos podac linki do nich.
jozekp3
 
Posty: 72
Dołączył(a): wtorek, 10 września 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez zriel » środa, 9 października 2013, 13:25

Te technologie działają na każdym telefonie z androidem9w odpowiednich wersjach) ja osobiście preferuję AC!D Audio - do niej można dograci także Walkman Engine i mamy player znany z telefonów Sony. Obydwie technologie do instalacji wymagają Roota oraz CWM Recovery. Przed ich instalacją trzeba koniecznie usunąć wszystkie ulepszenia dźwięku innych firm a po samej instalacji (w CWM Recovery - insall zip from sd card) koniecznie rzeba zrobić wipe dalvik cache(w menu advanced). Co do linków to łatwo je znaleźć bo są na XDA, ale skoro prosisz : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2000749 wybierasz wersję odpowiednią dla twojej wersji androida, ponieważ link do Walkman Engine nie działa więc musisz ściągnąć stąd http://www.4shared.com/zip/xvXG8-P0/ACD ... nev80.html . Możesz też zainstalować dodatek noozoxide lub clear audio ale clear audio nie może być włączone razem z innymi ulepszeniami dźwięku i musisz wybrać albo nooz oxide albo clear audio. Wszystko do Vier4Android masz tu : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2191223
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez jozekp3 » środa, 9 października 2013, 21:28

Dodatki noozoxide i clear audio jak działają i oba razem nie mogą być włączone jak rozumie. Za to z acid mogą razem działać, jak je się wyłacza -to aplikacje i pewnie jak pozostałe apki tak? . Warto je pobrać? Który lepszy wedłóg Ciebie.

Do softu bruno v3 to który mam wybrać do pobrania plik
Stock Xperia Firmware optimised (working too on ICS MIUI): Download (mediafire)

(Android 4.1 and newer) AOSP/CM10/CM10.1/AOKP/P.A.C optimised: Download (mediafire)
i widziałem ze są tam po dwa pliki full i light, oba pobrac czy tylko full.
Sory jak zadaje głupie pytania lecz nie chce uwalić telefon.

Czy AC!D może być równocześnie zainstalowany z Vier4Android. Bo sądząc z tego co pisałeś to rozumie ze nie.
Jak się usuwa wszystkie ulepszenia dźwięku innych firm? Musze teraz coś usunąć z bruna jakieś pliki.
jozekp3
 
Posty: 72
Dołączył(a): wtorek, 10 września 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez zriel » czwartek, 10 października 2013, 03:16

instalujesz alo noozoxide albo clear audio - który lepszy? to zależy do preferencji.
Nie wiem na jakiej wersji androida jest twój ROM - musisz to sprawdzić i wybrać odpowiednią wersję
czy full czy light? przeczytaj opisy i sam wybierz co Ci bardziej pasuje
AC!D i Viper4Android nie mogą być instalowane razem - do tego AC!D wymaga usunięcia wszystkich innych ulepszeń dźwięku przed instalacją, sama jego instalacja jest też bardziej "upierdliwa" bo wymaga zastosowania CWM(należy pamiętać aby później zrobić wipe dalvik cache), Viper to znowu 1 prosta apka. Co lepsze ? Są zwolennicy i jednej i drugiej technologii. AC!D bazuje na rozwiązaniach wielu innych firm ,dodatkowo oferuje mocno zmodyfikowany player znany z telefonów Sony ale nie jest już rozwijany. Viper to znowu autorskie rozwiązania wcale nie gorsze niż dolby, beats audio itp. i nadal jest rozwijany. do tego do Viper można doinstalować( jest link i opis do innego tematu z tym) aktualizacje profili dla konkretnych modeli słuchawek. wybrać trzeba samemmu. opisy na XDA są proste i czytelne i myślę że nawet osoby z przeciętną znajomością angielskiego dadzą sobie radę.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: Odp: ZTE V987 a muzyka

Postprzez jozekp3 » czwartek, 10 października 2013, 18:04

Bruno bazuje na andku 4.2.1 wiec ktory mam wybrac?
jozekp3
 
Posty: 72
Dołączył(a): wtorek, 10 września 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez jozekp3 » czwartek, 10 października 2013, 20:53

zainstalowałem to wersji full" Android 4.1 and newer) AOSP/CM10/CM10.1/AOKP/P.A.C optimised: Download (mediafire)"
i pojawiła się ikonka acid gdy podłączyłem słuchawki się uaktywnił i nie widzę różnicy gdy jest włączony i go wyłączam. Jakoś nie działa, któraś z tych dodatków musi być włączony noozoxide lub clear audio ?
jozekp3
 
Posty: 72
Dołączył(a): wtorek, 10 września 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez zriel » piątek, 11 października 2013, 02:41

musisz sobie skonfigurować dźwięk w panelu AC!D, ustawić odpowiednie efekty w equalizerze, i w zależności od dodatku który zainstalowałeś masz albo convolwer albo taki śmieszny panel w clear audio. Zreszta wszystko jest opisane dobrze w temaci na XDA.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: ZTE V987 a muzyka

Postprzez jozekp3 » piątek, 11 października 2013, 17:23

walkman jakoś dziwnie pokazuje listę piosenek tylko do litery i czyli od "a"do "i" i co chwile jest błąd pisze apki pobierz
Walkamnie mam clear audio+ i jak zaznaczę jest odrobinę lepszy dźwięk, i tak się włącza acid?
C
zy również w ustawieniach systemu profilu audio powinno się coś wybrać ja tam mam BesAudEnh
gościu ma ustawieniach co innego w filmie 4m:56s http://www.youtube.com/watch?v=aKsnm7-WywE
jozekp3
 
Posty: 72
Dołączył(a): wtorek, 10 września 2013, 14:38
Pochwały: 1

Następna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama