• Reklama

ZTE V970

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

ZTE V970

Postprzez marx » 3 mar 2013, o 18:31

ZTE V970 pomimo że jest już jakiś czas na rynku dalej jest atrakcyjny dla nabywców w polsce zwłaszcza na fakt obsługi darmowego internetu Aero 2 w drugim slocie kart sim.
Obecnie telefon można kupić w chinach za równowartość ok 425 zł z darmową przesyłką do polski przez pocztę singapurską lub szwajcarską u sprawdzonego sprzedawcy chinatronic .
Na hasło telchina dodatkowy bonus w przesyłce.

Obrazek

fortel.info napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Ostatnio edytowano 11 maja 2013, o 13:33 przez marx, łącznie edytowano 4 razy
marx
Administrator
 
Posty: 7068
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 220

Reklama

Postprzez spidercomp » 3 mar 2013, o 18:37

A jest jakiś poradnik jak wgrać ten nieoficjalny ROM?
I czy po zmianie tego Romu będzie można normalnie połączyć się z Sklep Play?
Avatar użytkownika
spidercomp
 
Posty: 186
Dołączył(a): 24 lut 2013, o 14:07
Lokalizacja: Cieszyn
Pochwały: 1

Postprzez east-import.pl » 3 mar 2013, o 21:23

Rom wgrywasz z PL Menu przez Recovery W kilka minut i po sprawie
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez spidercomp » 3 mar 2013, o 21:35

tak tylko robiłbym to pierwszy raz i nie chciałbym coś spieprzyć.
Avatar użytkownika
spidercomp
 
Posty: 186
Dołączył(a): 24 lut 2013, o 14:07
Lokalizacja: Cieszyn
Pochwały: 1

Postprzez east-import.pl » 4 mar 2013, o 20:53

EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez bartazzz » 19 mar 2013, o 17:18

nie rozumiem dlaczego autor opisu za minus bierze kiepski ROM, mam on jakieś poważne błędy?
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5465
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Postprzez resmiki » 26 mar 2013, o 14:25

Moje obserwacje V970...

Mam go około tydzien. Jest jeden powtarzalny problem, który wlasnie teraz skojarzłem z ładowaniem.

Podczas ładowania telefonu nie nalezy go uzywac bo zachowuje sie nieprzewidywalnie, to znaczy np. przytrzymanie palca na tapecie w dowolnym miejscu powoduje zjechanie w dół paska powiadomien i uruchomienie tego co akurat jest pod palcem. W zasadzie głupieje tylko dotyk. Zdarzylo sie to juz ze trzy razy. Ktos tak jeszcze ma ?

Inny objaw ... po przytrzymaniu ikonki powinno dac sie ją przesuwać ale tak nie jest, otwiera sie aplikacja ta od ikonki.

Moze to spraw ładowarki bo wlasnie w pracy uzywam nie oryginalnej m-life (800 mA). Musze sprawdzic w domu na oryginalnej.

Na innym forum ktos pisał tez ze padl mu V970 :shock:

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
resmiki
 
Posty: 144
Dołączył(a): 11 lut 2013, o 10:44
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 3

Postprzez bartazzz » 26 mar 2013, o 15:05

a to się dzieje na stockowym ROMIE czy na modyfikowanym?
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5465
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Postprzez resmiki » 27 mar 2013, o 09:52

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


V3.1MOD by BM (27-12-2012)

Wczoraj w domu probowałem wywolac taki sam efekt podczas ladowania oryginalną ładowarka i nie udało mi sie, wiec wskazuje to na problem tej drugiej ładowarki (m-line). Zamówiłem juz na ali, inną, oryginalną (podobno) ładowarke Samsunga. Tą co mam to strach ładować. Na razie bede ladowal tylko w domu.

Wniosek z tego jest tylko taki, ze V970 jest czulszy na parametry ładowania, bo poprzedni fon RBM ONE nie wykazywał na tej ładowarce zadnych anomalii.
resmiki
 
Posty: 144
Dołączył(a): 11 lut 2013, o 10:44
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 3

Postprzez bartazzz » 27 mar 2013, o 10:12

w sumie jest jeszcze nowszy mod z 02 marca ale pewnie tutaj problem nie będzie związany z softem. Pytam dlatego ze czytałem kiedyś recenzję tabletów AINOL i podobny problem wystepował podczas ładowania i został rozwiązany poprzez zastosowanie custom ROM
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5465
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Postprzez bumbum » 27 mar 2013, o 14:06

np. ładowarka od Jiayu nie naładuje motoroli defy i na odwrót, a niby to samo gniazdo.
Kiedys podłaczyłem do tableta chinskiego kabel miniusb, niby ten sam co oryginał tyle ze od nokii, no i było po wejsciu USB. Na szczescie ładowanie jest z osobnej ładowarki na bolec.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1185
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez resmiki » 28 mar 2013, o 10:09

Dwa ładowania V970 z dwu kolejnych dni. Pierwsze normalne, drugie wygląda cokolwiek dziwnie. Chodzi mi o koncówkę ładowania, mniej wiecej od 78% do konca. Potem przy rozładowaniu, tak ok. 83% podlaczyłem na nowo ładowarkę. Przestał aktualizowac się postep ładowania (swieciła czerwona dioda od ładowania), tak w systemie jak i widżecie do baterii. Po restarcie fona aktualizacja stanu baterii zaczeła znowu działać. Jednoczesnie po restarcie kolor diody zmienil sie z czerwonego na zielony. Nie wiem czy to cecha modelu czy mojego egzemplarza.

Zastanawia mnie zmiana na zielony po restarcie. Moze to oznaczac, ze :

a) nie wyłacza się ładowanie - co jest niebezpieczne
b) wyłacza się ladowanie ale proces sygnalizujący (dioda, wykres) nie komunikuje sie z ładowarką sprzętową.



Załaczam screeny.

Normalne ładowanie:
Obrazek

Cokolwiek dziwne ładowanie (opisy na obrazku)
Obrazek


Edit: Ładowarka oryginalna od telefonu.

Inny temat ...
Mam odbiornik GPS Bluetooth Pentagrama. Z RBM ONE działał znakomicie w programie Locus. W V970 nie działa :(. Paruje się przez bluetooth (na odbiorniku miga diodka od komunikacji), ale kiedy właczam Locus ten nie potrafi się z nim skomunikować. Transmisja urywa sie - diodka od komunikacji przestaje migać.
Da sie to obejsc instalując GPS Bloetooth i właczając MOCK (pozorowanie lokalizacji), ale na starszym telefonie dzialało bez takich ceregieli.
Wewnetrzny GPS wlacza sie bardzo dlugo. Na poczatku myslałem nawet ze jest zepsuty.
resmiki
 
Posty: 144
Dołączył(a): 11 lut 2013, o 10:44
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 3

Następna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama