• Reklama

ZTE V970

Re: ZTE V970

Postprzez ali69 » piątek, 9 sierpnia 2013, 19:35

Czy ten telefon ma funkcję routera?
ali69
 
Posty: 8
Dołączył(a): czwartek, 28 lutego 2013, 14:48
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 1

Reklama

Re: ZTE V970

Postprzez neomod » sobota, 10 sierpnia 2013, 00:45

Tak, ma - na pewno w romie Bruna. Nie wiem jak w innych romach ale też powinien być.
neomod
 
Posty: 72
Dołączył(a): czwartek, 18 lipca 2013, 19:22
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 1

Re: ZTE V970

Postprzez ryngraf » środa, 14 sierpnia 2013, 12:01

Witajcie. Przepraszam że piszę w tym temacie ale pilnie potrzebuję pomocy. Skorzystałem z nawigacji na moim zte i na wyświetlaczu pojawił się komunikat że bateria osiągnęła temperaturę krytyczną i miałem do wyboru odłoż lub odrzuc ale co bym nie przycisnal komunikat się powtarzał więc spanikowany wylaczylem telefon. Odczekalem aż ostygnie gdyż faktycznie był gorący, lecz gdy go wlaczylem ponownie pojawił się błąd ladowania i poprosiło o restart jednak po restarcie pojawia się logo zte a następnie ludzik androida z dziwną figura geometryczna z lini na brzuchu i telefon się restartuje. Ratujcie proszę. Potrzebna wysylka na gwarancji czy da się to zrobić samemu.
ryngraf
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 14 marca 2013, 01:58
Lokalizacja: Żywiec

Re: ZTE V970

Postprzez eRd » środa, 14 sierpnia 2013, 15:04

Próbowałeś wyjąć baterię? W ostateczności zapewne pomoże wgranie od nowa romu.
eRd
 
Posty: 143
Dołączył(a): czwartek, 4 kwietnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Pochwały: 3

Re: ZTE V970

Postprzez ryngraf » środa, 14 sierpnia 2013, 15:29

Tak, wyjmowalem baterie, karty ale to nic nie dało. A jakie jest ryzyko że to nie rom tylko np. procek albo coś z innych elementów ? Wtedy proba wgrania romu pozbywa mnie gwarancji ?
ryngraf
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 14 marca 2013, 01:58
Lokalizacja: Żywiec

Re: ZTE V970

Postprzez eRd » środa, 14 sierpnia 2013, 18:29

Wydaje mi się, że to nie procek tylko zwyczajnie urządzenie się uruchamia, ale system jest uszkodzony i nie ma czego załadować. Wchodzi Ci w ogóle telefon w tryb recovery poprzez przyciśnięcie i przytrzymanie vol+ i power?
eRd
 
Posty: 143
Dołączył(a): czwartek, 4 kwietnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Pochwały: 3

Re: ZTE V970

Postprzez ryngraf » środa, 14 sierpnia 2013, 21:23

Tak. Recovery się laduje ale wszystko w krzaczkach więc nie wiem co i jak. Coś tam klikalem i wlaczylem dźwięk, aparat, podswietlenie. Więc wgranie systemu powinno rozwiązać problem ? Pozostaje mi teraz poszukać jak to zrobić bezpiecznie.
ryngraf
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 14 marca 2013, 01:58
Lokalizacja: Żywiec

Re: ZTE V970

Postprzez bartazzz » środa, 14 sierpnia 2013, 21:40

załaduj recovery od Bruna i wgraj nowy rom
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5050
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: ZTE V970

Postprzez ryngraf » czwartek, 15 sierpnia 2013, 00:50

Mam już SP Falsch Tool, ściągnąłem też ZTE V970 Android 4.1.1 V1.2MOD ROM, co mi jeszcze będzie potrzebne ? bardzo proszę o podpowiedzi gdyż jestem w tym kompletnie zielony ;/
ryngraf
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 14 marca 2013, 01:58
Lokalizacja: Żywiec

Re: ZTE V970

Postprzez eRd » czwartek, 15 sierpnia 2013, 01:32

Do przeczytania jeszcze to: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=30786851#post30786851, czyli how to flash custom recovery. Jak wgrasz ten recovery to już nie będzie krzaczków tylko będzie po angielsku. Na kartę pamięci wgrasz ten rom (rozpakowujesz to archiwum, które ściągnąłeś i tam będą chyba 2 pliki - jeden to właśnie rom i jego już nie rozpakowujesz tylko wrzucasz na kartę pamięci). Potem po wejściu w recovery flashujesz tym plikiem z karty. Zresztą na stronie, którą podałem i odnośnikach na niej wszystko jest opisane.
eRd
 
Posty: 143
Dołączył(a): czwartek, 4 kwietnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Pochwały: 3

Re: ZTE V970

Postprzez ryngraf » piątek, 16 sierpnia 2013, 17:15

To znowu ja ;/ pobrane mam SP Flash Tool v3.1238.5.sn58, zainstalowałem MT65XX USB VCOM drivers, pobrałem tez plik MT6577_Android_scatter_emmc. Odpalam program SP Flash Tool, klikam Scatter-loading i umieszczam plik MT6577_Android_scatter_emmc, w oknie pokazuje się lista Preloader, DSP_BL i jeszcze z 10 innych pozycji, te dwie pierwsze są na czerwono reszta czarna, gdy zaznaczam wszystko i klikam download podłączam słuchawkę do kompa przez usb, wcześniej wyjęta bateria i włożona, niestety nic się nie dzieje ;/ żadnego paska postępu ani nic w tym rodzaju, zero reakcji programu, jedynie co to wyskakuje mi okno z tą listą zaznaczonych pozycji i do każdej dopiska np [HINT] Preloader is checked, but without path! w programie nie pokazuje mi lokacji gdzie to est zapisane a na tutorialu jest pokazana lokacja ;/
A wracając do mojego recovery to chyba jednak nie to mi się uruchamia na telefonie gdyż recovery powinno iść z vol+ i power a u mnie uruchamia się "coś" z vol- i power. Już nie mam pomysłu co dalej ;/
ryngraf
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 14 marca 2013, 01:58
Lokalizacja: Żywiec

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama