• Reklama

ZTE V970

Postprzez bartazzz » czwartek, 28 marca 2013, 10:40

resmiki, a ładowałeś EPO? Mi feiteng łapał długo fixa za pierwszym razem, potem szło błyskawicznie. Miałem właczone EPO i AGPS
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5040
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Reklama

Postprzez resmiki » czwartek, 28 marca 2013, 11:38

bartazzz napisał(a):resmiki, a ładowałeś EPO? Mi feiteng łapał długo fixa za pierwszym razem, potem szło błyskawicznie. Miałem właczone EPO i AGPS


Dzieki, wlaczylem EPO i AGPS i zezwoliłem na wszystkie transfery danych, przeciez fon ma Aero2 :-D
Sprawdze efekty, kiedy wyjde na zewnatrz.
resmiki
 
Posty: 143
Dołączył(a): poniedziałek, 11 lutego 2013, 10:44
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 3

Postprzez phil3010 » czwartek, 28 marca 2013, 18:57

[hide]http://www.aliexpress.com/item/Singapore-post-free-shipping-Chinese-brand-phone-ZTE-V970-Android-4-0-1GB-RAM-Russian-menu/640529287.html[/hide] chcę kupić zte v970 na tej aukcji? będzie ok? jakieś gifty opłaca się brać ?
Ostatnio edytowano czwartek, 28 marca 2013, 19:17 przez phil3010, łącznie edytowano 1 raz
phil3010
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 28 marca 2013, 18:24
Lokalizacja: fgfgh

Postprzez bumbum » wtorek, 2 kwietnia 2013, 14:39

Długo sie wahałem czy kupic v970 czy jiayu g2 dla żony. Padło jednak na Jiayu. Na plus dla ZTE co prawda większy ekran, lepszy procesor ( Jiayu kupiłem z MTK 6575 i 1gb ramu),ale jednak jiayu po pierwsze duzo tanszy, ekran gorilla glass, duzo lepsza bateria. A procesor jedno czy dwurdzeniowy dla kobiety nie robi różnicy, wazniejsza jest pamięć ram.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez resmiki » czwartek, 4 kwietnia 2013, 18:37

W kwestii moich problemów z wskazaniami baterii (wieszającymi sie).
Wyczytałem, zeby przy pomocy CWM Recovery zrobić "wipe battery stats" i tak też zrobiłem. Jak na razie od 2 dni wskazania nie powiesiły sie.

Podobno trzeba to robić po kazdej zmianie ROM-u. Aha ... i podobno ma sie to robic na w pełni naladowanej baterii, z podlaczoną ładowarką.

@bartazzz
Teraz fixa łapie szybciej :-)
resmiki
 
Posty: 143
Dołączył(a): poniedziałek, 11 lutego 2013, 10:44
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 3

Postprzez markus70 » czwartek, 4 kwietnia 2013, 18:54

Root i Battery Calibration. Ładujemy do pełna, uruchamiamy kalibrację i odłączamy zasilanie. I jeśli to możliwe, to rozładować do końca telefon.
I tak po każdym wgraniu nowego romu.
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Postprzez chinczyk » czwartek, 4 kwietnia 2013, 21:02

Piszecie takie bzdury ze az sie czlowiekowi gotuje.
Za wszelka cene chcecie wpoic ludziom ze ten model to dno.
Kupilem swoje V970 2miesiace temu i nie zauwazylem problemow z ladowaniem opisywanym tu w temacie, gdzie indziej wyczytalem ze ponoc strasznie wtyk od ladowania sie grzeje i po 2tygodniach sie ulamuje jego obudowa, co jest tez totalna bzdura bo nie jest on nawet cieply bynajmniej w moim modelu.
Nie ma tez problemu z dotykowym wyswietlaczem, wielokrotnie korzystam z gps, aero i wifi i rowniez zero problemow, za kazdym razem laczy sie blyskawicznie.

Nie trzeba robic zadnych kalibracji baterii itp, po zaladowaniu przeze mnie nowego ROM'u kompletnie nic takiego nie robilem i bateria laduje sie prawidlowo i wszystko rowniez dziala bez zastrzezen.

Za 500zl jak na nowy telefon jest to najlepszy wybor z mozliwych i nie znalalem w nim kompletnie zadnych wad.
chinczyk
 
Posty: 119
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2

Postprzez stifler959 » czwartek, 4 kwietnia 2013, 21:42

mam podobne wrażenia jak chińczyk. Mam ponad miesiąc ten telefon i póki co złego słowa na niego nie powiem a użytkuje go naprawdę solidnie ;)
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): poniedziałek, 28 stycznia 2013, 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 8 kwietnia 2013, 22:59

własnie dostałem moje świezutkie zte, recovery wgrane, naładuje baterie i JB będe wrzucał. Apollo mi nie dało adaptera na polskę więc ładowanie z kompa troche potrwa.
Ten chiński Rom jest fatalny i zanim bymgo doprowadził doporzadku to wgram sobie Rom by BM
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5040
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Postprzez resmiki » poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 14:14

Z dziś ... ciekawy proces rozładowywania baterii..

O godzinie 23:00 ma ustawione autowyłaczanie, o 5:30 się włacza sam.
W nocy nie był podłaczony do ładowarki i taki kwiatek wyszedł.

Gdyby ktos nie zauwazył ... od ok. 23 do prawie 6-tej, procent naładowania baterii zwiekszył się, mimo nie podłaczonej ładowarki.

Wczoraj tez się wieczorem sam zresetował :(, pierwszy i jedyny raz (przeglądałem wtedy net przez wifi i miałem go w rece), po czym był napis ze aktualizują sie aplikacje android, podczas bootowania. Czyzby cos padało ? Dzis poza wykresem zachowuje sie zdrowo.

Obrazek
resmiki
 
Posty: 143
Dołączył(a): poniedziałek, 11 lutego 2013, 10:44
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 3

Postprzez JcL » poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 19:53

resmiki napisał(a):Z dziś ... ciekawy proces rozładowywania baterii..

O godzinie 23:00 ma ustawione autowyłaczanie, o 5:30 się włacza sam.


Opisz konkretnie o co chodzi? Posiadasz program który wyłącza i włącza całkowicie telefon ? Czy piszesz o wstrzymaniu telefonu?


Co do wykresu to jest to zbyt mały przyrost i sądzę, że to jakiś mały błąd programu którym to sprawdzałeś.
JcL
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 00:53
Lokalizacja: Poznań

Postprzez resmiki » poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 22:47

JcL napisał(a):Opisz konkretnie o co chodzi? Posiadasz program który wyłącza i włącza całkowicie telefon ? Czy piszesz o wstrzymaniu telefonu?


Bruno Mod V3.1 ma wbudowany 'Schedule power on/off', który całkowicie wyłacza telefon i o określonej porze go włacza. Potem trzeba juz tylko podac pin ( o ile ustawiony).
resmiki
 
Posty: 143
Dołączył(a): poniedziałek, 11 lutego 2013, 10:44
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama