• Reklama

ZTE V970 Problem z zasięgiem

ZTE :Pomoc techniczna, problemy, usterki, awarie, pomoc, wsparcie.

ZTE V970 Problem z zasięgiem

Postprzez cimer10 » 23 lip 2013, o 10:42

Przegrzebałem forum i nie znalazłem podobnego problemu. Nie dawno przyszedł do mnie ZTE V970, zainstalowałem najnowszego Bruno Moda i niby wszystko pieknie, ale praktycznie nie mam zasięgu. Używam Orange i po włożeniu karty jest albo jedna kreska albo wcale. Ta sama karta w innych telefonach działa bez zarzutu. Play, Plus, T-Mobile bez zarzutu.
Numer IMEI telefonu się zgadza, jednyne co mnie niepokoi to siła sygnału w ustawieniach, a mianowicie w ZTE Blade jest to -65dBm 25asu, V970 -103 dBm 5asu.
Czy może to byc przyczyną braku zasięgu? I czy da się coś z tym zrobić?
cimer10
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 lut 2013, o 12:39
Lokalizacja: Przeworsk

Reklama

Postprzez raragnar » 23 lip 2013, o 10:49

A próbowałeś przekładać kartę sim do drugiego slotu?
raragnar
AKTYWNY
 
Posty: 430
Dołączył(a): 12 lip 2013, o 10:41
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 9

Postprzez cimer10 » 24 lip 2013, o 11:41

Oczywiście, że próbowałem. Testowałem chyba wszystkie możliwe opcje, łącznie z wymianą karty SIM. Zostało jeszcze tylko rozkręcenie telefonu bo sprzawca cośniechętmy do uznania reklamacji.
cimer10
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 lut 2013, o 12:39
Lokalizacja: Przeworsk

Re: ZTE V970 Problem z zasięgiem

Postprzez TheSzczot » 18 wrz 2013, o 00:59

Udało ci się rozwiązać problem? Posiadam ZTE v987 i mam podobny problem. Testowalem tylko na karcie Play.
TheSzczot
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 sie 2013, o 18:43

Re: ZTE V970 Problem z zasięgiem

Postprzez krzysztofs1980 » 26 wrz 2013, o 12:51

TheSzczot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam , ja dziś dostałem v970 i nie łapie zasięgu , nic zero play, areo 2 . Czy ktoś wie jak sprawdzić co się dzieje ?
krzysztofs1980
 
Posty: 3
Dołączył(a): 25 wrz 2013, o 12:48
Telefon:: star i9300

Re: ZTE V970 Problem z zasięgiem

Postprzez jola30 » 20 sty 2014, o 16:31

Witam. Posiadam zte v987 i również mialam problem z zasiegiem. Grzebiąc jednak w tym tel ustawilam sobie zasięg jak trzeba. Oto co zrobiłam : weszlam w Ustawienia, Sieci zwykle i bezprzewodowe, Sieci komórkowe, Operatorzy sieci i następnie wybrałam select manually, wcisnęlam ok i wyszukalo mi różne sieci. Jako ze jestem w Play wybrałam Play (plus) i problem z głowy. Zero problemu z zasiegiem. Mam nadzieje ze pomoglam :)
jola30
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 16:23
Telefon:: zte v987


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama