• Reklama

ZTE V970 problem z siecia

ZTE V970 problem z siecia

Postprzez chinczyk » piątek, 21 czerwca 2013, 20:48

Kupilem V970 dla znajomej, sam mialem ten model i obylo sie bez problemu, ten ktory teraz przyszedl byl z jakims chinskim romem, wgralem rom od bruno i po wlozeniu karty SIM byl jakas chwile zasieg i nagle przestalo wykrywac siec tak jakby telefon byl w trybie samolotowym, to samo jest na chinskim romie...

Gdy rozwine menu z gornego paska pokazuje mi informacje:

"nieprawidlowy numer IMEI"

Co jest grane????????
W pierwszym modelu nie mialem takich problemow i tez IMEI nie dostalem na naklejkach, w tym modelu otrzymalem naklejki z numerem IMEI ale co jest grane ze telefon nagle zerwal lacznosc z siecia i nie jest to kwestia ustawien bo siec byla i nagle znikla i pojawil sie komunikat o IMEI.

Prosze pomozcie dzisiaj musze to zrobic ;/
chinczyk
 
Posty: 120
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2

Reklama

Postprzez eRd » sobota, 22 czerwca 2013, 03:41

Nie mam pojęcia co to może być, ale gdzieś się natknąłem na temat jak zmieniać imei w chińczykach na MTK. Być może imei w sofcie nie zgadza się z tym z hardware i coś mu nie odpowiada. Na naklejce pod baterią imei nie masz? Po wklepaniu *#06# nie wyskakuje przypadkiem inny imei?
eRd
 
Posty: 143
Dołączył(a): czwartek, 4 kwietnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Pochwały: 3

Postprzez chinczyk » sobota, 22 czerwca 2013, 22:11

po wklepaniu *#06# nie wyskakiwal zaden IMEI..takze ciekawie
Przerylem wszystkie zagraniczne fora i udalo mi sie to zrobic, trzeba bylo przypisac do telefonu IMEI ktory byl pod bateria albo osobno na naklejkach, bo tak jakby telefon nie widzial go, no i skutkowalo to tym ze wyskakiwal komunikat o nieprawidlowym IMEI...ale juz sobie wczoraj z tym poradzilem wiec temat mozna zamknac.
chinczyk
 
Posty: 120
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2

Postprzez marx » niedziela, 23 czerwca 2013, 12:12

Jak byś dobrze poszukał, to na tym forum to też jest o tym kilka razy mowa i rozwiązanie problemu.

warto zakładać osobne tematy dla różnych problemów, ba jak się o wszystkim pisze w jednym temacie to wyszukiwarka głupieje i trudno ma trafić we właściwy temat.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 24 czerwca 2013, 13:00 przez marx, łącznie edytowano 1 raz
marx
Administrator
 
Posty: 6009
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Postprzez chinczyk » niedziela, 23 czerwca 2013, 23:16

To moze by tak ktos wkleil tu odnosnik lub cytat z tego forum gdzie byla o tym mowa, byloby dla potomnych, bo ja tu nic takiego nie znalazlem.
chinczyk
 
Posty: 120
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2



Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama