• Reklama

ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez gramacz » czwartek, 2 stycznia 2014, 18:33

witam, mam taki problem,kiedyś kupiłem siostrzeńcowi V970 i zainstalował w nim jaką wersje androida 4,2 w wersji beta.
Jednym z objawów były złe kolory robionych zdjęć.
Ale telefon działa kilka -kilkanaście dni ąż pewnego razu wyświetlacz zrobił się czarny z cienką białą linią w pionie. Widać jedynie tapete w cienkim pasku na skraju telefonu i na cienkiej poziomej lini .
Czy to może być przyczyna romu czy uszkodzenie fizyczne np tasiemka czy coś w tym stylu.
Nie wiem czy go odsyłac na gwarancję czy może próbowac go jakoś postawić na nogi
Załączniki
ZTE-V970.jpg
ZTE V970 ekran
ZTE-V970.jpg (43.36 KiB) Przeglądane 602 razy
Avatar użytkownika
gramacz
 
Posty: 187
Dołączył(a): wtorek, 8 marca 2011, 02:00
Pochwały: 7

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez ventura » czwartek, 2 stycznia 2014, 18:42

a bootloader się odpala i wyświetla normalnie?
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez gramacz » czwartek, 2 stycznia 2014, 18:58

niestety, nie wyświetla się.
Avatar użytkownika
gramacz
 
Posty: 187
Dołączył(a): wtorek, 8 marca 2011, 02:00
Pochwały: 7

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez ventura » czwartek, 2 stycznia 2014, 19:25

Kiedyś htc wildfire s podłączałem do kompa i za pomocą programu napisanego w java widziałem na monitorze dokładny obraz z telefonu ale nie mogę sobie przypomnieć jak się zwał :( To by pomogło zdiagnozować problem zakładając, że działało by z Twoim telefonem. Dzięki temu udało się wgrać rom i telefon ożył.
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez zorkinio » niedziela, 27 kwietnia 2014, 19:19

Witam
Mam dokładnie to samo .
Czy rozwiązałes ten problem z paskiem na zte v970 .
zorkinio
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 27 kwietnia 2014, 19:09

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez bartazzz » niedziela, 27 kwietnia 2014, 21:28

A wgrywaliscie stockowy rom przez sp flash tool?

Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez zorkinio » niedziela, 27 kwietnia 2014, 22:16

nic nie daje.
To nie wina romu.
Po wejsciu do clocrecowery też to samo wgranie innego romu tez nic nie dało . Układ graficzny mmoże ., wyswietlacz , nie mam pomysłu
zorkinio
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 27 kwietnia 2014, 19:09

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez zorkinio » niedziela, 27 kwietnia 2014, 22:29

IMG_20140427_212242w.jpg
tak to wygląda. Załacznik
IMG_20140427_212242w.jpg (255.67 KiB) Przeglądane 507 razy
zorkinio
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 27 kwietnia 2014, 19:09

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez gramacz » środa, 9 lipca 2014, 17:55

zirkinio, udało ci się coś z tym zrobić
Avatar użytkownika
gramacz
 
Posty: 187
Dołączył(a): wtorek, 8 marca 2011, 02:00
Pochwały: 7

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez zorkinio » poniedziałek, 15 czerwca 2015, 20:33

telefon do smetnika niestety poszedł .Był w serwisie nawet i nic
zorkinio
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 27 kwietnia 2014, 19:09

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez bartazzz » wtorek, 16 czerwca 2015, 09:19

ale zrobiliście wykopaliska... :D
ZTE V970 sprawdza się z powodzeniem u mojej mamy od długiego czasu :D
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: ZTE V970 czarny ekran z białym pasem przez środek

Postprzez chinczyk » wtorek, 16 czerwca 2015, 23:26

U mojej dziewczyny rowniez...do wczoraj jak rozjeb**em go o ziemie i wyswietlacz poszedl w drobny mak, tak ze nie tylko szybka ale sam lcd byl popekany, teraz lezy w czesciach w szufladzie a ja musze dolozyc sie do nowego telefonu....ale nie zaluje, bo musialem wyladowac jakos swoja zlosc..trafilo na telefon :mrgreen:
chinczyk
 
Posty: 119
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama