• Reklama

ZTE v967s - problem z połączeniami

ZTE v967s - problem z połączeniami

Postprzez xray007 » niedziela, 27 października 2013, 13:10

Witam,

Ostatnio kupiłem jako 2'gi tel ZTE v967s jednak podczas rozmów telefonicznych dość często zrywa mi połączenie tj. tel nagle traci zasięg lub też podczas rozmowy dźwięk nagle się zniekształca :-( Ma ktoś może pomysł czego to może być wina?
Ew. zastanawiam się nad zmianą ROMa, może to coś pomoże. Jaki ROM polecacie jako stabilny oraz jakiś w miarę łatwy poradnik co do jego instalacji? ;-)

Z góry dziękuję za Waszą pomoc.


Pozdrawiam,
xray007
 
Posty: 47
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 10:31
Pochwały: 1

Reklama

Re: ZTE v967s - problem z połączeniami

Postprzez Aryman93 » poniedziałek, 28 października 2013, 03:06

Aryman93
 
Posty: 8
Dołączył(a): środa, 10 kwietnia 2013, 11:15
Lokalizacja: Radom

Re: ZTE v967s - problem z połączeniami

Postprzez xray007 » wtorek, 29 października 2013, 22:48

Po zmianie gniazda karty na SIM 2 wszystko działa. Czyli to z SIM 1 jest problem. Czy to ma jakieś znaczenie gdzie jest karta, bo z tego co widzę są różne oznaczenia tj g/w oraz g?

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
xray007
 
Posty: 47
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 10:31
Pochwały: 1

Re: ZTE v967s - problem z połączeniami

Postprzez drago68 » wtorek, 29 października 2013, 22:51

Mam orange w slocie 2 a Areo w slocie 1, inaczej areo by w slocie 2 nie działało.
Avatar użytkownika
drago68
VIP
 
Posty: 1922
Dołączył(a): piątek, 7 czerwca 2013, 17:50
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 85

Re: ZTE v967s - problem z połączeniami

Postprzez xray007 » wtorek, 29 października 2013, 23:36

Czyli jednak slot ma znaczenie, jak rozumiem zależy to od obsługiwanych częstotliwości, jest gdzieś informacja o tym? A czy w 2 slocie działa Ci szybki internet z Orange?

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
xray007
 
Posty: 47
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 10:31
Pochwały: 1

Re: ZTE v967s - problem z połączeniami

Postprzez drago68 » wtorek, 29 października 2013, 23:40

Tak działa też internet z orange w 2 drugim slocie.
Przeważnie korzystam z areo, ale jak odpowiednio w ustawieniach przestawię na orange działa OK.
Avatar użytkownika
drago68
VIP
 
Posty: 1922
Dołączył(a): piątek, 7 czerwca 2013, 17:50
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 85

Re: ZTE v967s - problem z połączeniami

Postprzez xray007 » wtorek, 29 października 2013, 23:53

A wiesz może gdzie zdobyć informacje o obsługiwanych częstotliwościach w poszczególnych slotach? Bo z tego co widzę to również w slocie 2 w sieci Play nie działa mi tam funkcja HD voice :-( Swoją drogą to dziwne ze karta z play nie działa dobrze na slocie nr 1...
xray007
 
Posty: 47
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 10:31
Pochwały: 1


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama