• Reklama

ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

ZTE :Pomoc techniczna, problemy, usterki, awarie, pomoc, wsparcie.

ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez marjak107@wp.pl » 4 paź 2013, o 10:30

Witam !

Wczoraj dostałem swojego ZTE , od razu chciałem wgrać MIUI , wszystko ok ale telefon niestety na chwilę obecną nie posiada już IMEI "Invalid IMEI" , anie wgranie nowego CMW , anie wgranie innych romów , ani przez Mobileunlce nie pomogło....Macie panowie jakiś pomysł ? Generalnie chciałem pomóc twórcy MIUI w stworzeniu działającego romu na nasz telefon a tutaj taka niespodzianka...

//przenoszę do odpowiedniego działu
fake4r
marjak107@wp.pl
 
Posty: 11
Dołączył(a): 17 wrz 2013, o 15:33

Reklama

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez bartazzz » 4 paź 2013, o 10:33

Imei powinienieś mieć w pudełku i powinno się je dac wprowadzić odpowiednik softem. Widziałem gdzieś poradnik
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5432
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez LukC » 4 paź 2013, o 11:27

Rozumiem, że backup IMEI w Mobileuncle tools nie zrobiłeś ?

Spróbuj:
http://www.youtube.com/watch?v=fUP_88haZ5Y
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez marjak107@wp.pl » 5 paź 2013, o 14:29

Panowie ale ja nie w ogóle IMEI , pokazuje INVALID IMEI , nie mam folderu /efs

Dlatego mam prośbę do ludzi tutaj posiadających ten telefon czy mogą mi udostępnić backup aby mógł podmienić brakujące pliki i uzupełnić o swój IMEI

Nie wysyłajcie mi poradników bo korzystałem ze wszystkich ale to i tak nic nie da bo nie mam folderu /efs odpowiedzialnego właśnie IMEI

Pomożecie ?
marjak107@wp.pl
 
Posty: 11
Dołączył(a): 17 wrz 2013, o 15:33

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez marx » 4 lis 2013, o 20:18

a przez menu serwisowe
MTK settings --> CDS Information --> Radio information --> Tel 1 / Tel 2 i za pomocą komendy AT+EGMR=1,7,"...IMEI..." dla Tel 1 i AT+EGMR=1,10,"...IMEI..." dla Tel 2
próbowałeś dodać czy też nie da rady?
marx
Administrator
 
Posty: 6915
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 218

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez boczek696 » 2 sty 2014, o 15:20

odkopuje temacik aby nie zakładać nowego, bo po co? :)
Po wgrywaniu romów utraciłem nr IMEI, nie wiem jak go przywrócić ;/
Brak własnego backupa, dodam że mam backup ale z fona kumpla, tez v967s.
Potrzebuje jakiegos sprawdzonego sposobu na odzyskanie IMEI , za niedługo przyjdzie mi Aero2 ;/
boczek696
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 sty 2014, o 15:13

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez bartazzz » 2 sty 2014, o 15:39

wg mojej wiedzy można to zrobić programem mtk droid root &tools. Imei powinieneś mieć w pudełku
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5432
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez boczek696 » 2 sty 2014, o 15:50

Wiem, ale najpierw trzeba mieś poprawną partycje i folder efs IMEI.
W innym wypadku mtk tools jak i Mobileuncle nie pomogą.
Wgrywam przez mtk tool backup kumpla ale i z nim nie mogę ręcznie wpisać IMEI ;/

IMEI przywrócony, pomógł backup kumpla ! Musiałem tylko dodać pare plików w SP Flash & Tools! :)
boczek696
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 sty 2014, o 15:13

Re: ZTE V967S - Nieprawidłowy IMEI

Postprzez wiatr1 » 2 sty 2014, o 18:39

Dla tych co mają problem z IMEI przywracany go softem MtkDroidTools jeśli struktura plików w telefonie jest prawidłowa.
Jeśli się nie da to wgrywamy ROM fabryczny przez SP_Flash_Tool ( strukrura plików zostanie przywrócona) i wtedy działamy z MtkDroidTools.

Dołączę się do tematu ale chodzi mi o przywrócenie Numeru Seryjnego SN w Lenovo a390 i innych na MTK
Numer IMEI jest prawidłowy
Telefon od chińczyka przyszedł z SN : 123456789ABCDEF - na innym wcześniej zakupionym też miałem taki SN ale nie zwracałem wtedy na to uwagi, a wypadałoby żeby była zgodność numerów telefon-naklejka-opakowanie.
Myślę, że większość z nas dostała takie telefony.

Może ktoś wie w którym pliku jest zapisywany SN, to można by go wtedy przywrócić tak jak np MAC adress karty WIFI.
Lub jest jakaś sprawdzona inna metoda.
Wskazówki mile widziane.
wiatr1
 
Posty: 78
Dołączył(a): 12 lip 2013, o 20:06
Pochwały: 3


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama