• Reklama

ZTE v965/v880h

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez del » piątek, 8 maja 2015, 21:50

Jakiś czas temu na rosyjskim forum pojawił się nowy rom do v965. Jest to port z Lenovo A766 w wersji 4.2.1. Parę osób go chwaliło, więc się skusiłem i jestem po pierwszym dniu używania go.

Telefon nie działa wolno, ramu jest więcej niż na romie od xperii, jednak żaden rom nie zmieni tego, że telefon ma go do dyspozycji tylko 512MB i trzeba pogodzić się z tym, że jego wielozadaniowość jest ograniczona. Chyba największa zaleta jaką do tej pory znalazłem i jaką uda mi się znaleźć - pamięć telefonu nie jest podzielona na partycje. Oznacza to koniec problemu z niewystarczającą ilością miejsca na zainstalowanie aplikacji. W razie problemów ROM umożliwia także instalację aplikacji prosto na kartę pamięci, choć nie wiem jak z działaniem tej opcji (na xperii było to samo, a mimo to aplikacje instalowały się na pamięci telefonu). Infterfejs jest przejrzysty, ładniejszy niż we wcześniejszych romach. Brak języka polskiego, na start dostajemy rosyjski i konieczna jest jego zmiana na angielski "na czuja". ^^ Niektórzy użytkownicy skarżyli się na niedziałanie na tym romie karty pamięci/latarki/połączenia USB z komputerem, jednak po zainstalowaniu romu i fixa żaden z tych problemów u mnie nie wystąpił. Polecam użytkownikom tego staruszka wypróbowanie tego romu. :)

link do posta autora: http://4pda.ru/forum/index.php?s=&showtopic=475789&view=findpost&p=38842858

ROM:
https://docs.google.com/file/d/0B9V3lLf ... k3V2M/edit

fix:
https://drive.google.com/file/d/0B9V3lL ... U1dFE/view

ROM można wgrać zarówno przez CWM jak i TWRP
del
 
Posty: 20
Dołączył(a): piątek, 31 stycznia 2014, 20:39
Pochwały: 1

Reklama

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez brt0555 » wtorek, 12 maja 2015, 23:13

Panowie, którzy mieli ten telefon, na co się przesiedliście? Posiadam ten model, ale 512MB Ram już nie wystarcza i potrzeba czegoś lepszego (budżet podobny)
brt0555
 
Posty: 167
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 18:26
Pochwały: 2

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez fake4r » środa, 13 maja 2015, 09:23

Ja się przesiadłem na Xiaomi Note LTE. Faktycznie 512mb ramu to bardzo mało i w dzisiejszych czasach jest męką coś robić na takim sprzęcie.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez mrergie » środa, 13 maja 2015, 23:30

W podobnym budżecie, to obecnie dostępny jest Elephone G2. Mam do niego dostęp, miałem go w rękach i się nim trochę pobawiłem.
Bardzo fajny smartfonik. Tani, porządnie wykonany, działający dobrze i płynnie. Natychmiast po wyjęciu z pudełka jest zainstalowany 5.0 oraz jest dostępna aktualizacja poprzez internet ;-)
Jedyna wada którą dotychczas napotkałem to kiepski aparat. Rozdzielczość mogłaby być lepsza, obraz jest dość ostry, samych pikseli nie widać ale wyraźne jest że mogłoby być lepiej, jednak patrząc na cenę to dobór ekranu jest w zupełności uzasadnionu. Odwzorowanie kolorów jest całkiem w porządku, nie zauważyłem aby w odcieniach wyświetlacza dominował któryś kolor.

Wydaje mi się, że telefon jest naprawdę godny tych niecałych 100$. Nie wiem, czy za takie pieniądze można obecnie kupić coś lepszego - chyba nie.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez izka0808 » środa, 25 listopada 2015, 12:38

Witam, mam zte v965 od 2 lat , i nie wiem co zrobićbo wczoraj nagle sie zepsuł tzn wyskakuje ciągle komunikat że system android został zatrzymany , np aplikacja snapczat również i tak każda po kolei, nie da mi sie nic kliknąć. POMOCY !!!!!!!!!
izka0808
 
Posty: 6
Dołączył(a): poniedziałek, 26 stycznia 2015, 20:55

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez fake4r » środa, 25 listopada 2015, 12:40

Przywrócić ustawienia fabryczne lub wejść do recovery i zrobić full wipe lub wgrać rom do nowa.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez bartazzz » środa, 25 listopada 2015, 12:51

kolega miał identycznie, pomógł wipe a u drugigo padła pamięć i telefonu nie udało się uratować.
Zacznij więc od wipe
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5045
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez izka0808 » środa, 25 listopada 2015, 15:05

a jak to moge zrobić ? nie znam sie na telefonach
izka0808
 
Posty: 6
Dołączył(a): poniedziałek, 26 stycznia 2015, 20:55

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez izka0808 » środa, 25 listopada 2015, 19:00

prosze to pilne, pozdrawiam
izka0808
 
Posty: 6
Dołączył(a): poniedziałek, 26 stycznia 2015, 20:55

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama