• Reklama

ZTE v965/v880h

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez jjacek25 » niedziela, 27 kwietnia 2014, 12:22

Poproszę jeszcze raz o podanie linku do romu Bruna. Boje się zciągnąć z nieznanego źródła żeby nie popsuć telefonu.

Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka
jjacek25
 
Posty: 100
Dołączył(a): środa, 26 września 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów
Pochwały: 2

Reklama

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez Wujek » niedziela, 27 kwietnia 2014, 20:51

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Aż sam zobaczę, bo MIUI nie dla tego telefonu - 512MB RAM to zdecydowanie za mało.
Wujek
 
Posty: 184
Dołączył(a): wtorek, 7 stycznia 2014, 22:32
Pochwały: 7

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez jjacek25 » niedziela, 27 kwietnia 2014, 21:10

Edytować juz nie mogę. Gdyby ktoś poszukiwał Bruno's Mod to ja ściągnołem z tego linku
https://disk.yandex.com/public/?hash=YyoXNluu0lyjE6g46JnI4VsbpGmmN5SOFBJ/zaHEFBI%3D
Ładnie się zainstalował i wszystko działa na razie.

PS. Dzięki "WUJEK". Nie zauważyłem twojego postu a nie mogłem znależć tego romu ponieważ gdy oglądałem stronę 4pda przez translator to link do romu był nieaktywny.
jjacek25
 
Posty: 100
Dołączył(a): środa, 26 września 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów
Pochwały: 2

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez ReX92 » czwartek, 8 maja 2014, 19:38

Przetłumaczyłem MIUI 4.4.4 jBartem. Poniżej link:
http://yadi.sk/d/OmWayPKUPYPLt
Gappsy są w standardzie, bo w oryginale chyba nie było.
Niech ktoś przetestuje. Fajny rom, ale jak mi wywala Chrome z powodu braku pamięci, to trafia szlag. 50MB na starcie to strasznie mało. Ma ktoś pomysł, jak wybebeszyć system?
ReX92
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 9 listopada 2013, 23:57

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez critters » niedziela, 11 maja 2014, 09:54

podobnie masz na stocku gdzie też jest około 50 mb cały czas. Jedyna alternatywa w przypadku tego modelu to chyba lewa os. Tylko, że ja za dużej różnicy nie widziałem. Wszyscy tak chwalą, że taki kop do prędkości a przy zainstalowanych apkach które potrzebuje zostawało około 80 mb i też zdarzało się, że wywalało je do głównego ekranu. Wspomagam się trochę ram manager pro gdzie przy prostym przełączeniu w tryb zwiększonej ilości pamięci dochodzi nawet do 120mb. W końcu to telefon bardzo budżetowy więc chyba nie ma się co dziwić.
critters
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 16 kwietnia 2014, 20:43

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez fake4r » niedziela, 11 maja 2014, 10:00

Jest jeszcze port bruna z v987 tam jest ponad 200mb wolnej pamięci.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5643
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez critters » niedziela, 11 maja 2014, 14:37

Sprobowalem właśnie Bruno i rzeczywiście przy mojej ilości apek mam 140 MB jeszcze, na miui było 50. Przy zastosowaniu RAM manager pro podskakuje do ok 220 mb, na miui było max 130. Jest nawet więcej pamięci niż na lewa os. Pozostaje kwestia topornosci. Miui jak to miui jest "piękne". Na Bruno bliżej do stockowej topornosci. Narazie zostanę na Bruno bo różnica w szybkości jest i to naprawdę spora. Dodatkowy plus dla br uno za spolszczenie. Jest na podobnym poziomie co na stocku wiec na oko około 70 %
critters
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 16 kwietnia 2014, 20:43

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez ReX92 » niedziela, 11 maja 2014, 15:52

Ale szczerze bruno nie zawsze jest płynny i ma irytujace błędy. Nie wiem, czy ktoś jeszcze tak ma, ale ja po wyłączeniu telefonu nie mogę go włączyć bez wyciągania baterii albo restartu przez recovery. Szukam wiec alternatywy. Na 4.4 nie mamy co liczyć, bo ZTE nigdy nie udostępni kodu źródłowego. Jak będę miał wolny czas to pobawie się jednym ze stockowych Romów przeportowanych z innych urządzeń.
ReX92
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 9 listopada 2013, 23:57

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez fake4r » niedziela, 11 maja 2014, 16:29

U siebie nie stwierdziłem takiego problemu, wyłącza się i włącza bez wyciągania baterii, jedyne 2 rzeczy jakie są niedopracowane to ekran blokady i ekran wybierania numeru - znak cofania, pisałem już o tym wcześniej.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5643
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez Wujek » niedziela, 11 maja 2014, 17:58

Ja mam tak samo jak ReX92. Telefon czasami ma problemy z włączeniem się, ale nie restartuję go na tyle często żeby to irytowało. Poza tym nie ma żadnych problemów, oprócz tych, które wymienił fake4r. Rom jest w miarę szybki jak na możliwości tego sprzętu. Na pewno lepiej, niż stock! Na Bruno polecam zainstalować też xposed framework i zaaktualizować gravity box.
Wujek
 
Posty: 184
Dołączył(a): wtorek, 7 stycznia 2014, 22:32
Pochwały: 7

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez insider1g » piątek, 16 maja 2014, 17:39

co do romu bruno - problemy z ekranem blokady i dialerem znikaja jak ustawi sie DPI 215

pozdro
insider1g
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 1 października 2013, 02:00

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez ReX92 » sobota, 17 maja 2014, 01:55

Czym zmienić to DPI, skoro standardowe programy do zmiany nie działają? Sprawdzałem też build.prop, ale tam nie ma w ogóle linijki odnoszącej się do dpi.
ReX92
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 9 listopada 2013, 23:57

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama