• Reklama

ZTE v965/v880h

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez Wujek » czwartek, 9 stycznia 2014, 22:06

mrergie napisał(a):4. Wyczyść telefon z danych starego systemu, czyli:


A partycję systemową czyścić czy na obecny rom instalować? Pytam, bo w starym telefonie też system trzeba było wyczyścić.
Wujek
 
Posty: 184
Dołączył(a): wtorek, 7 stycznia 2014, 22:32
Pochwały: 7

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez bartazzz » czwartek, 9 stycznia 2014, 22:37

Trzeba gdzie to chyba zebrać w jednym poście

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez mrergie » czwartek, 9 stycznia 2014, 22:39

Z jakiegoś powodu nie mogę edytować pierwszego posta, mógłbym dorzucać tam linki do postów...

Wujek napisał(a):A partycję systemową czyścić czy na obecny rom instalować? Pytam, bo w starym telefonie też system trzeba było wyczyścić.

W sumie nie słyszałem jeszcze żeby było to konieczne, CWM chyba sam robi format starego systemu.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez brt0555 » piątek, 10 stycznia 2014, 15:42

Dotarła dzisiaj do mnie karta sdhc, chciałem się spytać bo zainstalowałem z karty Angry Birds Go, jednak podczas 1 rundy mnie wywala, jak przenieśc tą aplikację na kartę całkowicie?
brt0555
 
Posty: 167
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 18:26
Pochwały: 2

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez mrergie » piątek, 10 stycznia 2014, 18:11

Jak to "całkowicie"? I po co to robić? Ja już mam telefon całkiem ładnie zastawiony apkami a wciąż sporo miejsca w telefonie, na karcie są tylko pliki które automatycznie się tam pobierają.

Zmieniłem wczoraj w Real Racing 3 ustawienia grafiki przez podmiankę plików konfiguracyjnych. Gra standardowo wybiera ustawienia wysokie na których gra działa nie do końca płynnie a czasem nawet się wykrzacza, zmieniłem na średnie i teraz gra się świetnie, gra wygląda prawie identycznie jak na wysokich (nie ma tak ładnych refleksów na karoserii - reszta się nie bardzo zmienia) a działa bardzo płynnie i bez żadnych przycięć - nic tylko ściągać i się ścigać :-D
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez brt0555 » piątek, 10 stycznia 2014, 18:24

No wlasnie problem w tym, ze pamiec wew szybko zapelniam, a do phone storage nie moge wszystkiego przeniesc (nieaktywna komorka)
brt0555
 
Posty: 167
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 18:26
Pochwały: 2

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez mrergie » piątek, 10 stycznia 2014, 18:31

Masz kartę pamięci? Trzeba zmienić dwie cyferki aby karta sd stała się phone storage ;-)

Odpal menadżer plików, jak np. mój ulubiony Total Commander. W nim jest to tak: ekran domowy->file system root->system->etc->otwórz vold.fstab jako plik tekstowy.

Spoiler:


Próbowałeś zainstalować LeWę, brt0555?

Autor postu otrzymał pochwałę
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez brt0555 » piątek, 10 stycznia 2014, 18:41

Ok dzieki sprobuje :), jeszcze nie instalowalem nowego systemu, nie mam narazie czasu w tym posiedziec a na wariata nie chce nic robic. Dopiero w lutym sie za to zabiore. Narazie nie jest zle i nie zamula jak na poczatku. Ile trzyma Wam bateria? Ja nie ladowalem od 2dni i 16 godzin, ale to tez wynika z mojego uzytkowania, bo na poczatku ladowalem codziennie :)


E:Wywala mi blad gdy chce zapisac zmiany w pliku ;/
brt0555
 
Posty: 167
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 18:26
Pochwały: 2

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez mrergie » niedziela, 12 stycznia 2014, 04:32

Zainstaluję sobie zaraz ruską LeWę v4 stylizowaną na KitKata, autorstwa tego samego od którego pisałem o LeWie 5.
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... ry28188303
Pobawię się i zdam relacje.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez fake4r » poniedziałek, 13 stycznia 2014, 18:30

Może się ktoś podzielić informacjami pod dłuższym użytkowaniu jak tam sytuacja z baterią wygląda ? Zmieniłbym mojego haiera na ten model, ale przyzwyczaiłem się już do niezłej baterii, nie chciałbym się rozczarować.
I czy zauważyliście jakieś wady w tym modelu.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez brt0555 » poniedziałek, 13 stycznia 2014, 22:22

Bateria mi trzyma ok 2 dni przy moim użytkowaniu-czasem wi-fi,trochę muzyki, smsy, rozmowa. Wady, narazie brak, z wyglądu trzeba dbać o tylną obudowę bo widać wszelkie mikroryski. Ramu jedynie brakuje jak uruchamiam super ekstra gry, a tak to smiga plynnie. W gry nie gram, wiec wolalem nie dokladac co 1gb ramu rezygnujac z zte czy lampy.

Aero2 wlasnie uruchomiono smiga az milo
brt0555
 
Posty: 167
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 18:26
Pochwały: 2

Re: ZTE v965/v880h

Postprzez mrergie » wtorek, 14 stycznia 2014, 15:50

No to mi się trafiło z tym moim szczęściem... Chociaż zawsze staram się uważać tak dzisiaj coś mi nie wyszło i telefon zaliczył upadek na chodnik ekranem w dół... Telefon leży, tylny panel odskoczył, ciśnienie w górę i strach podnosić. Ech, szczęście w nieszczęściu, wyświetlacz cały, digitizer działa, ale ekran mocno pęknięty, i to akurat dzisiaj - w dniu kiedy mam 3 tygodniowy wyjazd. Cholera.

Udało mi się znaleźć jedynie http://www.aliexpress.com/item/New-Touc ... 59532.html ale jedynie 94% czyli już nie taka duża pewność, do tego tylko 210 punktów. A zamówić muszę bo nie dość że bardzo źle to wygląda, to jeszcze boję się że niedługo się rozpadnie. Jakby ktoś znalazł gdzieś jakieś dojście do innego źródła z przednim panelem czy samym ekranem z digitizerem to byłbym bardzo wdzięczny ;-)
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama