• Reklama

ZTE v889s

ZTE v889s

Postprzez wykopowy1 » piątek, 29 listopada 2013, 01:33

Zastanawiam się nad tym telefonem.

1Czy ten tel ma język polski całkowicie wgrany czy częściowo?

na jednym forum widziałem ze ktos miał problem z pl językiem. W ogóle jak to jest. Skoro android jest wgrany to czemu ma być problem z językiem? Przecież wszystko w calości jest w androidzie
2Czy działa Google Play?
3Czy jest tu multitouch?
4Czy da się wgrać np cyanogenmod

Ogólnie proszę o opinie na temat tego tel:)
wykopowy1
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 28 listopada 2013, 20:49

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ZTE v889s

Postprzez Adas37 » piątek, 29 listopada 2013, 02:08

Akurat kilka dni temu dostałem ten telefon więc mogę ci odpowiedzieć.

1. Tak ma język polski ale jak się wjedzie głębiej w menu jest coś po angielsku w codziennym użytkowaniu nie przeszkadza.
2. Tak działa
3. Tak jest multitouch
4. Nie nie ma i raczej nie będzie nie wiem czy w ogóle dla jakiegoś telefony z procesorem MTK jest CyanogenMod.

Ogólnie telefon jest spoko wszystko fajnie szybko chodzi za tą cenę naprawdę godny uwagi.

Autor postu otrzymał pochwałę
Adas37
 
Posty: 11
Dołączył(a): sobota, 16 listopada 2013, 08:59
Pochwały: 2

Re: ZTE v889s

Postprzez wykopowy1 » piątek, 29 listopada 2013, 14:25

możesz dać link od jakiego sprzedawcy kupiłeś? Chciałbym mieć coś sprawdzonego.

Masz oryginalnego softa od ZTE czy wgrywałeś tego LewaOS?
Aplikacje z play działają? Typu opera, chrome.
wykopowy1
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 28 listopada 2013, 20:49

Re: ZTE v889s

Postprzez Adas37 » piątek, 29 listopada 2013, 16:24

Kupiłem w EBE Store ale już nie wysyła do Polski także musisz gdzie indziej znaleźć.

Soft jest oryginalny czysty android 4.1.1
Narazie nie spotkałem aplikacji która by nie działała ze sklepu Chrome, Gmail itd działa.

Jakby cię interesowało to w Antutu nabiłem 8200 pkt.
Adas37
 
Posty: 11
Dołączył(a): sobota, 16 listopada 2013, 08:59
Pochwały: 2

Re: ZTE v889s

Postprzez applex » wtorek, 4 lutego 2014, 13:49

Sawadee

Mam ZTE modela V 889s, ale na oryginalnym romie był problem z pamięcią (podam rozwiązaie jak zmienić ROM aby mieć więcej pamięci):
http://darmowyinternet.net/forum/temat- ... wy-rom_681
Tam jest opisany problem i pokazane co i jak trzeba zrobić aby wgrać nowy system.


Wgrałem jeden rom, który zajmuje chyba z przeszło 1 GB jest niby jeszcze w linkach podany inny ale nie testowałem więc nie wiem czy lepszy.

Mam jednak inny problem też z tym wyświatlaniem kontaktów. Jest tam na tamtym forum opisane, a mianowicie jak mam kogoś wpisanego +48500700900 to mi wyświetla tylko numer, jak mam wpisanego bez +48 to już mam i też wyświetlaną nazwę wpisaną w książkę. Przy smsach tego nie ma problem tylko z tym +48 przy telefonowaniu. Może to dotyczy tego + bo jak ktoś do mnie ostatnio dzwonił ze stacjonarnego to 486785989 wyświetliło mi numer i nazwę danego użytkownika.
Też tak macie na tym modelu telefonu?


II
Inna sprawa macie tak na tym ZTE, że jak dzwonicie do kogoś to jeśli ktoś odbierze telefon to wibracja was o tym powiadamia, że nastąpiło połączenie? Wkurza mnie chciałbym to wyłączyć, ale nie ma w opcjach u mnie tego aby się pozbyć
Nie wiem czy gdzieś głęboko to jest czy w ogóle ne ma takiej opcji aby się tego pozbyć?

Może jak zmieniłbym telefon apkę na coś innego bo np. ze standardową klawiaturą był pewien problem brak polskich znaków, ale zmieniłem na Go Keyboard jednak tam nie ma słownika PL więc nie da się pisać z automatu, ale to mi za bardzo nie wadzi.



Działa wam też 900 MHz bo Aero jednak na nim nie smiga.



Może ktoś przetstuje inne romy, które są tam podane i się wypowie co jest najlepsze.
applex
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 4 lutego 2014, 13:29


Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama