• Reklama

ZTE V5.3(pro) N939st

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Ziela » poniedziałek, 11 stycznia 2016, 13:24

restartowałeś telefon trzymając przyciski volume+ ?
Jeżeli uważasz mój post za pomocny możesz go pochwalić

ZTE V5 Pro: Build No. N939St_CNUnicom_1.35 by supercowz mod by Ziela HW Ver. P2 rooted/cleared/gapps
Ziela
 
Posty: 49
Dołączył(a): poniedziałek, 28 września 2015, 14:03
Pochwały: 5

Reklama

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Camaros » wtorek, 12 stycznia 2016, 02:07

Dokładnie tak robię i za każdym razem wchodzę w Android System Recovery a nie TWRP Recovery. Chyba że w instrukcji czegoś brakuje bo numeracja punktów jest pod koniec pomylona.
Camaros
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 30 grudnia 2015, 01:48

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Ziela » wtorek, 12 stycznia 2016, 15:52

Dobra, spróbujemy wykonać to ręcznie.
1. Przejdź do katalogu z wypakowanymi skryptami. Czyli tam gdzie są oba skrypty *.bat i sprawdź czy jest tam plik recovery.img
2. Nie zaznaczając żadnego pliku w tym katalogu kliknij gdzieś w wolną przestrzeń SHIFT+P.Myszy -> wybierz "Otwórz okno polecenia tutaj"
Obrazek

3. Wykonaj w kolejności komendy:
adb reboot bootloader (tel. powinien się zrestartować i zatrzymać na logo nubia)
fastboot oem unlock
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot boot recovery.img ( tel. powinien się zrestartować i wejść do TWRP )

wyniki poszczególnych komend powinny być jak na poniższym obrazku
Obrazek

po ostatniej komendzie widać napis "booting..." to jest właśnie moment restartu do TWRP.
Daj znać i wrzuć screena z tych komend.


Pomijając to wszystko w orginalnym recovery też można zainstalować te pliki. Niestety nie mam go teraz dostępnego i nie potrafię Ci powiedzieć która opcja ale dobrze przeczytaj wszystkie, któraś jest install zip czy coś takiego
Jeżeli uważasz mój post za pomocny możesz go pochwalić

ZTE V5 Pro: Build No. N939St_CNUnicom_1.35 by supercowz mod by Ziela HW Ver. P2 rooted/cleared/gapps
Ziela
 
Posty: 49
Dołączył(a): poniedziałek, 28 września 2015, 14:03
Pochwały: 5

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Camaros » środa, 13 stycznia 2016, 02:39

Witam.
A więc jest tak:
wpisuję "adb reboot bootloader" - tel. się zrestartował i zatrzymał na logo nubia
wpisuję "fastboot oem unlock" - pokazuje się "waiting for device" i tyle.

Wygląda na to, że urywa się w tym momencie komunikacja telefonu z komputerem.
Przed restartem telefon jest w trybie MTP, włączone USB Debugging oraz OEM unlocking.

Obrazek
Camaros
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 30 grudnia 2015, 01:48

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Ziela » środa, 13 stycznia 2016, 08:49

Jesteś już druga osoba, której w ten sposób zachowuje się tel. I niestety nie mam pojęcia o co chodzi. :(

Wysłane z mojego ZTE N939St przy użyciu Tapatalka
Jeżeli uważasz mój post za pomocny możesz go pochwalić

ZTE V5 Pro: Build No. N939St_CNUnicom_1.35 by supercowz mod by Ziela HW Ver. P2 rooted/cleared/gapps
Ziela
 
Posty: 49
Dołączył(a): poniedziałek, 28 września 2015, 14:03
Pochwały: 5

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Camaros » środa, 13 stycznia 2016, 14:08

Wrzucam kilka fotek z menu android System Recovery
Ekran główny
Obrazek

Uruchamiając reboot do bootloader następuje restart i pokazuje się logo.
Uruchamiając apply update from ADB pokazuje się napis:
Obrazek
i nie da się nic zrobić, telefon nie jest wykrywany przez kompa.

Uruchamiając apply update from SDcard pokazuje się kolejno:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Uruchamiając po kolei pliki pokazują się komunikaty:
Obrazek
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to czekam na pomoc. Dzięki z góry
Camaros
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 30 grudnia 2015, 01:48

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Ziela » środa, 13 stycznia 2016, 14:12

No to nie pójdzie bo masz cały czas OEM zablokowany,

Wysłane z mojego ZTE N939St przy użyciu Tapatalka
Jeżeli uważasz mój post za pomocny możesz go pochwalić

ZTE V5 Pro: Build No. N939St_CNUnicom_1.35 by supercowz mod by Ziela HW Ver. P2 rooted/cleared/gapps
Ziela
 
Posty: 49
Dołączył(a): poniedziałek, 28 września 2015, 14:03
Pochwały: 5

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Camaros » środa, 13 stycznia 2016, 14:21

Ale w developer options OEM unlocking jest aktywne (przynajmniej przed momentem restartu)
Camaros
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 30 grudnia 2015, 01:48

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez piotrh » środa, 13 stycznia 2016, 22:39

Tez mialem ten problem, i u mnie podzialalo gdy odpalilem patcha "1.install.TWRP.Root.Gapps.bat jak administrator (Run as Administrator) nie nie na karcie SD tylko na dysku kompa.
piotrh
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 13 grudnia 2015, 19:01

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Camaros » czwartek, 14 stycznia 2016, 01:15

Bez zmian, skopiowało do telefonu odpowiednie pliki ale nie instalują się. W ten sam sposób uruchomiłem Patcha, coś tam przemieliło i żadnych efektów.
Camaros
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 30 grudnia 2015, 01:48

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Ziela » czwartek, 14 stycznia 2016, 10:20

a uzywasz portu usb2 czy moze usb3 ? na 3ce czasem sa rozne problemy,
Jeżeli uważasz mój post za pomocny możesz go pochwalić

ZTE V5 Pro: Build No. N939St_CNUnicom_1.35 by supercowz mod by Ziela HW Ver. P2 rooted/cleared/gapps
Ziela
 
Posty: 49
Dołączył(a): poniedziałek, 28 września 2015, 14:03
Pochwały: 5

Re: ZTE V5.3(pro) N939st

Postprzez Camaros » czwartek, 14 stycznia 2016, 16:20

Mam USB 2.0
Spróbuję powtórzyć działania na innym komputerze, może na xp pójdzie.
Camaros
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 30 grudnia 2015, 01:48

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama