• Reklama

ZTE Red Bull V5

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez amdek12 » środa, 11 marca 2015, 22:33

miro.rogi napisał(a):Witam ,mam mały problem z moim ZTE V5 V9180 otóż nie mogę zaktualizować go do najnowszej wersji jaka mi przyszła V1.15 w powiadomieniach ,wszystko dobrze się pobiera zaczyna aktualizować i każe zrestartować telefon , a w czasie restartu wyskakują jakieś napisy i niby wszystko się włącza ale dalej jest stara wersja 11.13 .Czy coś robię źle podpowiedzcie .Telefon w oryginale nic nie zmieniane.


Jeśli masz obecnie soft w którym masz język polski (a nie wyłącznie angielski i chiński), to to oprogramowanie jest modyfikowane i nie może zostać zaktualizowane w automatyczny sposób. Musisz pobrać pełny soft i przez stock recovery wykonać update. Jednakże wtedy stracisz język polski, bo tak jak wspominałem ori soft posiada tylko 2 języki. Jeśli język ang lub chiński nie stanowi dla Ciebie problemu w telefonie to działaj.
amdek12
 
Posty: 65
Dołączył(a): niedziela, 21 września 2014, 21:34
Pochwały: 5

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez miro.rogi » czwartek, 12 marca 2015, 09:14

Dzięki amdek12 za wyjaśnienie mojego problemu.Wychodzi na to że mój telefoj został już zrootowany przez chinczyka lub w Polsce bo został kupiony na alledrogo . Próbowałem wgrać CM11 wchodząc w nubia servis update czy jakoś tak power+vol+ i nie widzi mi karty pamięci update sdcard > Próbuję według instrukcji http://forum.android.com.pl/topic/21004 ... rootgapps/ z tym że robię to pierwszy raz i jeżeli mogli byście wytłumaczyć mi to w bardziej laikowy sposób byłbym bardzo wdzięczny.No chyba że oddam telefon do jakiegoś komisu z romem na pendrivie to może oni mi to wgrają ,tylko ile kosztuje taka usługa.A ijeszcze jedno pytanie na CM11 będę miał pełne spolszczenie ,czy trzeba jeszcze coś dogrywać
miro.rogi
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 4 marca 2015, 07:15

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez Igorow » czwartek, 12 marca 2015, 15:13

Salioner napisał(a):Posiadam takową wersje w domu i chodzi bez problemu :)


Czy CM12 UNOFFICIAL z Androidem w najnowszej wersji obsługuje dual sima? Warto zmieniać z CM11? Być może ktoś już przesiadł się na CM12 i mógłby podzielić się wrażeniami?
Igorow
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 26 stycznia 2015, 15:51

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez miro.rogi » piątek, 13 marca 2015, 08:39

Witam ponownie ,wgrałem CM12 Lollipop ale mam problem nie mogę wykonać połączenie z telefonu ,mogę wysyłać smsy odbierać rozmowy ale sam nie mogę wykonać połączenia , słychać tylko pip i koniec połączenia,a przy ikonie zasięgu jest wykrzyknik .Co może być przyczyną sam system czy karta sim .Miał ktoś z was taki problem z CM12 lub CM11
miro.rogi
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 4 marca 2015, 07:15

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez amdek12 » piątek, 13 marca 2015, 13:59

@Igorow
@miro.rogi
CM12 to nowość i ma sporo błędów, więc różnie może się to zachowywać i może coś nie działać. Lepiej moim zdaniem używać wersji CM11, która jest bardziej dopracowana lub innych romów np. modowanych oryginalnych / lub oryginalnych (jeśli nie przeszkadzają wyłącznie 2 języki).
Co do CM11 nie trzeba dogrywać żadnych dodatkowych języków, wszystko jest w romie. Pewnie nie wszystko jest spolszczone bo też nie wszytko się da spolszczyć bo nazwa by idiotycznie brzmiała, ale zdecydowana większość softu jest po polsku. Osoba która mocno nie grzebie to się pewnie nie doszuka.
amdek12
 
Posty: 65
Dołączył(a): niedziela, 21 września 2014, 21:34
Pochwały: 5

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez miro.rogi » piątek, 13 marca 2015, 14:44

amdek12 napisał(a):@Igorow
@miro.rogi
CM12 to nowość i ma sporo błędów, więc różnie może się to zachowywać i może coś nie działać. Lepiej moim zdaniem używać wersji CM11, która jest bardziej dopracowana lub innych romów np. modowanych oryginalnych / lub oryginalnych (jeśli nie przeszkadzają wyłącznie 2 języki).
Co do CM11 nie trzeba dogrywać żadnych dodatkowych języków, wszystko jest w romie. Pewnie nie wszystko jest spolszczone bo też nie wszytko się da spolszczyć bo nazwa by idiotycznie brzmiała, ale zdecydowana większość softu jest po polsku. Osoba która mocno nie grzebie to się pewnie nie doszuka.


Masz rację amdek12 nie ma sensu na dzień dzisiejszy instalować CM12 ,sam zauważyłem jeszcze kilka bubli systemowych .Dziś zapodam CM11 i obym cieszył się już stabilnym systemem .Pozdrawiam
miro.rogi
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 4 marca 2015, 07:15

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez Igorow » wtorek, 17 marca 2015, 13:17

Jednak zdecydowałem się i działam na wersji CM12 (cm-12-20150307-UNOFFICIAL-X9180) od proDOOMman.

Wersja działa bardzo dobrze, nie zauważyłem jakiś wiekszych błędów. Mogę polecić :)

Mam pytanie jedynie odnośnie partycjonowania telefonu, sprawia to problemy czy bez wiekszego problemu mozna połaczyć internal sd z system storage (niestety po instalacji wiekszości apek plus cm12 zostaje mało miejsca z 1,8GB :) )

Z góry dziekuje za informacje.

Pozdrawiam
Igorow
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 26 stycznia 2015, 15:51

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez zbigou » wtorek, 17 marca 2015, 13:37

Pytanie o v5 v9180, 1g ram, 4g rom. Ile pkt wyciaga Wam w antutu? ROM oryginalny.
zbigou
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 14 czerwca 2014, 00:54

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez miro.rogi » wtorek, 17 marca 2015, 21:27

zbigou napisał(a):Pytanie o v5 v9180, 1g ram, 4g rom. Ile pkt wyciaga Wam w antutu? ROM oryginalny.


coś ponad 17 tyś na oryginalnym romie
miro.rogi
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 4 marca 2015, 07:15

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez hellhammer » wtorek, 24 marca 2015, 21:07

Panowie, powiedzcie ile tak naprawdę ma zte v5 red bull mobile RAM i ROM? Z tego co widze to ma 1/4 i 2/8, ale nie widze roznic w cenie. Cos jest nie tak? Posiadam wcdma 900? Może ktoś mi polecić na pw pewnego sprzedawcę, który ma na stanie i szybko wysyla? Jaka jest roznica zte v5 RB od ZTE V5S.
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez swiezak82 » wtorek, 24 marca 2015, 21:15

Zte v5 Red bull są dwie wersje tak jak piszesz, nie posiada wcdma 900. Zte v5s to nowszy model z LTE jest jedną wersja 1gb ram
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1302
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 39

Re: ZTE Red Bull V5

Postprzez hellhammer » wtorek, 24 marca 2015, 21:18

ale na większości na ali pisze ze ma wcmda 900. wiec widze ze sciema. a moglbys podeslac na pw jakiś pewny sklep/ sprzedawcę z dość szybka wysylka?
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama