• Reklama

ZTE Q705U - problem z wejściem jack i słuchawkami

ZTE Q705U - problem z wejściem jack i słuchawkami

Postprzez Faust » wtorek, 21 lipca 2015, 10:18

Witam,
mianowicie sprawa wygląda następująco, oryginalnych słchawek nie miałem, kupiłem na początek byle jakie, po podłączeniu i włączeniu muzyki gra, raz 10 sekund, raz 30 i na chwilę zanika ikonka słuchawek, po chwili się pojawia, a w tej przerwie puszcza muzyke przez głośnik albo całkiem stopuje. To samo przy próbie podłączenia jack jack do radia samochodowego. Testowałem inne słuchawki i też podobny problem, nie raz pogra 5 minut, nie raz 5 sekund. Przywracałem ustawienia fabryczne, nie pomogło... ktoś cos?
Faust
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 21 lipca 2015, 10:10

Reklama

Re: ZTE Q705U - problem z wejściem jack i słuchawkami

Postprzez Faust » wtorek, 21 lipca 2015, 16:29

Sorry, nie mogę wypatrzeć opcji edytuj.

Swoją drogą, w grach działa normalnie, tylko youtube i wszelkiej maści playery mają ten problem
Faust
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 21 lipca 2015, 10:10

Re: ZTE Q705U - problem z wejściem jack i słuchawkami

Postprzez haber01 » wtorek, 21 lipca 2015, 21:17

Na sam początek włóż słuchawki, i poruszaj wtyczka, jak przestanie grać, to masz coś z gniazdem. Ja bym obstawial, że syf w środku, lub jedna z blaszek nie dolega.
haber01
 
Posty: 139
Dołączył(a): niedziela, 15 marca 2015, 05:14
Pochwały: 7

Re: ZTE Q705U - problem z wejściem jack i słuchawkami

Postprzez Faust » środa, 22 lipca 2015, 07:33

Cześć
dzięki za poradę, niestety raczej nie w tym tkwi problem (aczkolwiek dobrze raz na jakiś czas wyczyścić :P)
Zauważyłem jedną dziwną zależność, jeśli pogłoszę powyżej tego bezpiecznego poziomu, to właśnie to zjawisko następuję, do tego poziomu nic nie stopuje. Gdzieś kiedyś widziałem na necie podobny problem, ale już nie pamiętam gdzie to było, ktoś może ma jakiś pomsł? Oprogramowanie raczej, ale czy idzie to ogarnąć?
Faust
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 21 lipca 2015, 10:10

Re: ZTE Q705U - problem z wejściem jack i słuchawkami

Postprzez Faust » środa, 22 lipca 2015, 12:01

Nie wiem o co chodzi, jeśli ktoś by miał podobne problemy, jedynym wyjściem jakie znalazłem, jest Winamp + głośność o jeden stopień niż full, wtedy cały czas gra i tańczy. Dzięki i pozdrawiam
Faust
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 21 lipca 2015, 10:10


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama