• Reklama

ZTE q705u, 5,7" hd TFT, MTK MT6582m, mali-400mp, 1 GB RAM, 4

Re: Odp: ZTE q705u, 5,7" hd TFT, MTK MT6582m, mali-400mp, 1

Postprzez dytruff » środa, 3 września 2014, 09:57

Niestety nie odpowiem na te pytania. Co do kilku kart, to plecam używać lekkich i szybkich przeglądarek np. naked browser , do pobrania ze strony ptoducenta. Antutu X pokazał 1 GB RAM i e-kompas. Wynik ponad 17k czyli normalny dla tego soc


Wysyłane z mojego ZTE V975 za pomocą Tapatalk 2
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Reklama

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez Wujek » środa, 3 września 2014, 14:07

No i dotarł. Czekałem na niego z myślą, że za 90$ (105 bez kuponu) to nie może być nic dobrego. Spostrzeżenia na szybko:

Ekran:
bardzo ładny, obraz ostry, pikseli nie widać. Czy to aby na pewno TFT? :p Kąty widzenia lepsze, niż w ZTE V967S. Co do kolorów. Puściłem w jednym momencie film - V967s miał bardziej chłodniejsze kolory, q705u bardziej ciepłe i jednocześnie bardziej...jaskrawe (nie mam pojęcia jak to napisać).

Głośnik główny:
Jakość podobna do v967s, czyli jest dobrze :) Q705u miał troszkę więcej wysokich tonów, ale to nic w porównaniu do Umi x1 pro czy W450 jak i Lenovo A766 gdzie te głośniki grały tak wysoko, że w uszach świszczało. (O basach nie wspominam, bo basy na tak małym głośniczku nie istnieją. )

Soft:
Polski jest, gappsy są, jakieś dodatkowe aplikacje typu opera mini, poker, clean master, 360 security itd. Do usunięcia :P Jest root. Android 4.2.2, lekko zmodyfikowany przez ZTE. Jest okej.

Diody:
Tylna: MOCNA! Światło skupione, barwa ciepła.
Przednia(powiadomienia): Słabo świeci w porównaniu do Jiayu F1, poziom v967s, ale jest mniejsza.
Przyciski: podświetlone, ale też niezbyt dobrze - dla mnie plus. W dzień i tak są niepotrzebne, a w nocy nie daje po oczach. Wydaje mi się, że są podświetlone nierównomiernie.

Wykonanie:
Solidne, trochę śmierdziało tworzywem sztucznym, gdy otworzyłem tylną klapkę, ale teraz jest okej. Zobaczymy co będzie po jakimś czasie.

Aparaty:
Czyżby to samo co w V967s? Tylny: ładne kolory!!, rozdzielczość...cóż, mała. Ale i tak lepiej sobie radzi niż, ten w v967s. Przedni: Poziom v967s lub gorzej.

Antutu:
Wersja: 5.0, ściągnięta z aptoide.
Wynik 18387, super. :D

GPS:
sprawdziłem tylko czy jest tam faktycznie kompas - no i jest :)

Póki co, chyba tyle - to tak na szybko. Ogólnie jestem zaskoczony, że za 90$ jest aż za dobrze.
Wujek
 
Posty: 184
Dołączył(a): wtorek, 7 stycznia 2014, 22:32
Pochwały: 7

Re: Odp: ZTE q705u, 5,7" hd TFT, MTK MT6582m, mali-400mp, 1

Postprzez dytruff » środa, 3 września 2014, 16:50

Jest bardzo dobrze. Soft pozwala uruchomić dzielenie ekranu i wirtualny przycisk wstecz (czy coś podobnego). Trzeba przytrzymać dłużej menu lub back. Jest jeszcze easy mode. Ogólnie rewelacyjny stosunek jakości do ceny.

Wysyłane z mojego ZTE V975 za pomocą Tapatalk 2
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez stasiaq » niedziela, 7 września 2014, 16:19

Dopiero po odpowiedzi że telefon teraz przyszedł zauważyłem że ten temat dopiero co był założony wcześniej myślałem że w maju był, nie wiem czemu.
Dlatego moje pytanie o pracę telefonu po kilku miesiącach trochę nie na miejscu.
W sumie telefon wydaję się być super w tej cenie, szczególnie z tego co piszecie.
Ale mnie tylko jedna rzecz boli 1 gb ram gdyby dali 2 gb to dla telefon idealny a tak boje się że będzie mało.
Musze jeszcze trochę poczytać i może znajdę coś trochę droższego w tych wymiarach i 2 gb. A jak nie to idę w cenę i zamawiam u goldwaya ten model.
Dzięki za wszystkie informacje.
stasiaq
 
Posty: 9
Dołączył(a): piątek, 11 lipca 2014, 20:30

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez waderan » wtorek, 16 września 2014, 16:27

Witam wszystko fajnie tylko jak z tego cudu chińskiej myśli technicznej wydłubać baterię
następna sprawa z czego by dopasować jakiś pokrowiec,etui,czy coś dla zabezpieczenia placków i reszty
czy pozostaje tylko dostawa z chin .
Ostatnio edytowano wtorek, 16 września 2014, 17:04 przez waderan, łącznie edytowano 1 raz
waderan
 
Posty: 11
Dołączył(a): poniedziałek, 15 września 2014, 17:44

Re: Odp: ZTE q705u, 5,7" hd TFT, MTK MT6582m, mali-400mp, 1

Postprzez dytruff » wtorek, 16 września 2014, 16:59

Wiesz co to majzel lub mesel?

Wysyłane z mojego ZTE V975 za pomocą Tapatalk 2
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez waderan » wtorek, 16 września 2014, 17:05

spróbowałbym ale wiesz szkoda młotka a nuż robiony w chinach i się złamie;)
waderan
 
Posty: 11
Dołączył(a): poniedziałek, 15 września 2014, 17:44

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez zygby » wtorek, 16 września 2014, 18:59

waderan napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Przecież bateria jest wbudowana, jak w wielu współczesnych smartphonach. Poco chcesz ją "wydłubać"? :-)
Co do pokrowca, idziesz na jakieś stoisko/sklepu z telefonami i dobierasz sobie coś co pasuje.
zygby
 
Posty: 16
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 18:03
Pochwały: 1

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez waderan » wtorek, 16 września 2014, 20:12

nie chce tylko się tak zastanawiam ;)
byłem w dwóch sklepikach i nie mają takich wielkich;):) chyba wawa mnie czeka i wolumen
waderan
 
Posty: 11
Dołączył(a): poniedziałek, 15 września 2014, 17:44

Re: ZTE q705u, 5,7" hd TFT, MTK MT6582m, mali-400mp, 1 GB RA

Postprzez sonic » poniedziałek, 29 września 2014, 15:20

Do minusów tego modelu można zaliczyć słaby aparat (zdjęcia ciemne i mocno zaszumione) oraz tworzywo z którego została wykonana obudowa, sprawia wrażenie trochę mydelniczkowatego. Do fejsbuka i internetu sprawdza się dosakonale, a przynajmniej żona nie zgłaszała mi żadnych problemów. ;)
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 836
Dołączył(a): wtorek, 2 lipca 2013, 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez Adertraider1 » piątek, 21 listopada 2014, 12:42

Witam, prosilbym o kontakt z osoba ktora jest tego modelu z wgranymi gappsami, poniewaz po aktualizacji firmware do B06 gappsy zostaly usuniete. :( czy ktos moglby udostepnic mi system z wgranymi gappsami ? Najlepiej .img
Adertraider1
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 16 listopada 2014, 22:37

Re: ZTE q705u, 5,7

Postprzez Wujek » piątek, 21 listopada 2014, 13:13

Widziałem, że ludzie z Rosji coś ogarniali z tym telefonem. Poszukaj na 4pda.ru
Wujek
 
Posty: 184
Dołączył(a): wtorek, 7 stycznia 2014, 22:32
Pochwały: 7

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama