• Reklama

ZTE podrożały?

ZTE podrożały?

Postprzez lajsta » czwartek, 30 stycznia 2014, 10:37

Dzisiaj zerknąłem na aukcje Lensen Group gdzie w lipcu'13 kupowałem swojego V987 za 233$. Dzisiaj u tego samego sprzedawcy kosztuje aż 309$. Co się stało, że podrożały o 33%?
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): niedziela, 3 lutego 2013, 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10

Reklama

Re: ZTE podrożały?

Postprzez Kobe8 » czwartek, 30 stycznia 2014, 10:39

nie produkują już tych telefonów i zostały ostatnie partie przez co podwyższyli sobie cenę.
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Re: ZTE podrożały?

Postprzez fake4r » czwartek, 30 stycznia 2014, 10:58

Być może ten sprzedawca coś świruje, zauważyłem że czasem strasznie podnoszą cenę żeby potem dać duża obniżkę % i w efekcie wychodzi normalnie tylko że niby promocja.
Spokojnie u innych są jeszcze po 200-220 $
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: ZTE podrożały?

Postprzez wafel99 » czwartek, 30 stycznia 2014, 11:15

lajsta a mógłbyś się podzielić swoimi wrażeniami z użytkowania v987? ;D jakie plusy i minusy. Jestem bardzo blisko kupna tego modelu (czekam tylko na wypłate i koniec nowegoroku w Chinach) ;] Dzięki z góry.

a co do ceny to teraz w granicach 220 $ można kupić z pewnych/bezpiecznych miejsc ;]
wafel99
 
Posty: 41
Dołączył(a): środa, 8 stycznia 2014, 10:38

Re: ZTE podrożały?

Postprzez bartazzz » czwartek, 30 stycznia 2014, 11:46

Wybór jest ogromny. iocean x7 HD ZTE geek lenovo s820 s920 xiaomi red rice, i wiele innych

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: ZTE podrożały?

Postprzez lajsta » czwartek, 30 stycznia 2014, 14:39

wafel99 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Telefon użytkuje od lipca'13. Od początku nosiłem go w etui MOFI ale mnie wkurzyło po kilku miesiącach więc teraz noszę bez niczego (tylko folia na ekranie). Jakość telefonu jest zadowalająca, nie mam na nim właściwie żadnych śladów używania poza lekkim zadziorem w narożniku ramki spowodowanym upadkiem. Tylna klapka jest w ogóle nie porysowana. Telefon ładuję dziennie kładąc się spać tj. po ok. 16-17 godzinach od odłączenia a wtedy mam jeszcze w granicach 30-50% stanu w zależności od dnia. W telefonie mam włączone na okrągło wszystkie moduły tj. WiFi, 3G, BT, GPS, pełną synchronizację mailową, społecznościową itp - po prostu go nie oszczędzam. w SIM 1 mam służbowego Plusa (kiedyś Aero2), w SIM2 mam prywatnego T-mobile - obie włączone na okrągło. Telefon nie wiesza się, nie laguje, nie wyłącza. Przeszedłem wszystkie ROMy od Bruna - obecnie mam 4.0. Nigdy z żadnym nie było istotnych problemów - wręcz nuda ;-) Kiedyś, przy Aero2, miałem problem z MMSami i niekontrolowanym naliczaniem za transmisję na karcie T-mobile (taktak, potem abo). Okazało się, ze najprawdopodobniej winę za to ponosiło Aero2, które cyklicznie rozłączając się wymuszało niejako kontynuację transferu z T-mobile. Gdy wsadziłem tam abonamentowego Plusa problem ustał natychmiast i do dziś na T-mobile nie naliczył mi się ani 1B danych. Niemożliwe? Być może, ale tak własnie miałem. Ekran telefonu jest naprawdę wyśmienity, dotyk działa doskonale, jego jasność jest zadowalająca. GPS - jeśli tylko są włączone wszystkie wspomagacze typu AGPS, czy EPO działa w mgnieniu oka - do nawigacji korzystam z NaviExperta. Aparat daje radę ale w dobrym oświetleniu, już wieczorem jest nie najlepiej a w nocy to lepiej...spać ;-) Doskonale spisuje się w bibliotece do kopiowania stron. reasumując: widziałem znacznie gorsze i lepsze aparaty w komórkach. Problem, który mnie zaatakował to przyciski ekranowe - po prostu przestały nagle działać, nie pomogły żadne sztuczki z ogrzewaniem, podklejaniem itp. - po prostu kapa. W sukurs przyszedł jednak GravityBox i mam teraz te przyciski na ekranie (te sprzętowe wyłączyłem w GB). Wyszło nawet lepiej bo teraz przerzuciłem sobie przycisk powrotu na drugą stronę (można zamienić miejscami "powrót" i "menu")i wreszcie można go używać bez obawy o wymsknięcie się telefonu z dłoni. Usterkę tę jednak ściśle łącze z upadkiem telefonu na ziemie co miało miejsce dwa dni wcześniej (spadł na beton z niecałego metra uderzając prawym, dolnym, przednim narożnikiem). Telefon świetnie sobie radzi w grach z tym, że syn głownie pogrywa w Fifa14, NFS, Asphalt czy jakoś tak. Generalnie z telefonu jestem zadowolony, nie mam zastrzeżeń aczkolwiek owe przyciski trochę burzą ten ideał. telefon na tyle spodobał się mojej małżonce, że koniecznie chce taki mieć (dla niej nie jest problemem 5"). Wymyśliłem więc myk, dzięki któremu nabędę nowy sprzęt :mrgreen: Ona dostanie ZTE (skoro się podoba ;-) ) a ja wejdę w ZOPO 998 lub Elephona P8 (na razie się jeszcze waham). Tutaj jednak trzeba się liczyć z wydatkiem 260-300$ i mieć na uwadze celników, którzy ostatnio jakby znaleźli nowy trop w poszukiwaniu sposobu na zwiększenie dochodów skarbu państwa. W przedziale 200-220 na pewno wziąłbym jeszcze raz v987 i to mimo pojawiających się sygnałów o przyciskach ekranowych w niektórych egzemplarzach.
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): niedziela, 3 lutego 2013, 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10

Re: ZTE podrożały?

Postprzez wafel99 » czwartek, 30 stycznia 2014, 15:27

Dzięki wielkie za tak rozbudowaną wypowiedź ;] jeżeli nic się nie zmieni w ciągu tygodnia to pewnie padnie na ten model ;] Powodzenia z zakupem nowego cacka :D
wafel99
 
Posty: 41
Dołączył(a): środa, 8 stycznia 2014, 10:38

Re: ZTE podrożały?

Postprzez kornis » piątek, 21 marca 2014, 17:30

Nie wiem czy dobre miejsce, ale nie znalazłem bardziej pasującego: na Goldway`u V987 są obecnie po 160$, chyba dobra opcja...
kornis
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 14 października 2013, 23:47

Re: ZTE podrożały?

Postprzez fake4r » piątek, 21 marca 2014, 17:33

Dobra opcja tylko widziałem że mają zaznaczoną wysyłkę tego modelu w ciągu 20dni a jak patrzyłem na inne to wszędzie jest do 5 dni, tak jakby nie mieli go na stanie.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190


Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama