• Reklama

ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » wtorek, 15 grudnia 2015, 11:04

Stałem się posiadaczem ZTE Nubia Z9 mini i mam problem z transmisją danych - nie działa żadna ikonka się nie zapala ani H+ ani LTE, czy to kwestia ustawień czy coś z telefonem. Mam wgrany teraz rom customowy 3.18 na romie od cuoco92 też tak było. Sieć mam Orange może to kwestia APN jak komuś chodzi to czy może podać ustawienia. Mam nadzieję że to nie wina telefonu.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez robot » wtorek, 15 grudnia 2015, 11:37

moze to wersja na rynek chinski ?

Ja mam nubie z9 mini - zero problemow , od razu wszystko smigalo.
robot
AKTYWNY
 
Posty: 421
Dołączył(a): sobota, 14 marca 2015, 13:17
Pochwały: 4
Ostrzeżenia: 4

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » wtorek, 15 grudnia 2015, 11:40

Kurde jak to sprawdzić bo tego się boje, połączenia normalnie działają i nie ma problemu z zasięgiem.
Wyskakuje mi jeszcze takie coś
Obrazek Obrazek
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mjentos » wtorek, 15 grudnia 2015, 22:59

Miałem to samo, JD wgrywając swój ROM usunęło jakieś pliki (chyba od IMEI)
Tu masz poradnik http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... ry44577311
Przetłumacz sobie za pomocą google translate i powinno Ci się udać go naprawić.
mjentos
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 29 września 2013, 23:40
Pochwały: 1

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » wtorek, 15 grudnia 2015, 23:10

A z jakiego teraz korzystasz z jakiej wersji, czy masz język polski.
To co podałeś to już czytałem ale nie wiem czy się podejmę czy mnie to nie przerasta.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez Maltis » wtorek, 15 grudnia 2015, 23:24

APNy poustawiałeś?
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 866
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 13:14
Pochwały: 20

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » wtorek, 15 grudnia 2015, 23:26

Tak na różne sposoby, jak wrócę do starej wersji to działa transmisja.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mjentos » środa, 16 grudnia 2015, 00:31

Teraz korzystam z tego http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... ry45310343
Można powiedzieć, że jest w połowie spolszczony.
mjentos
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 29 września 2013, 23:40
Pochwały: 1

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » środa, 16 grudnia 2015, 00:38

Ale czy w moim przypadku będzie pasował bo jak na razie to najnowsza wersja jaka chodzi to wersja 1.07. Masz telefon z jd.com ?
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mjentos » środa, 16 grudnia 2015, 00:50

Tak, ale musiałem naprawić transmisje danych
mjentos
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 29 września 2013, 23:40
Pochwały: 1

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » środa, 16 grudnia 2015, 01:05

Tzn przechodziłeś ten poradnik co jest podany na stronie ruskiej tak ? Jeśli tak to czy pomożesz mi go przejść bo po przetłumaczeniu i tak za bardzo nie wiem gdzie co i jak mam wgrać, czy kopię zrobić na działającym sprzęcie itp. byłbym bardzo wdzięczny za pomoc może moglibyśmy się jakoś na gg umówić to by było szybciej, bo nie chciałbym telefonu uwalić.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » środa, 16 grudnia 2015, 14:41

Jak na razie działa mi rom wersji 1.07.
Transmisja danych działa bez problemu jedyne co nie mogę wysłać oni odebrać żadnego mmsa, można temu jakoś zaradzić. Przy próbie odebrania na chwile pokazuję się ikona 4G i dostaję wiadomość że mam mmsa a w wiadomości napiś downlad ale niestety nie pobiera. Przy wysyłanie chyba też ale nie jestem pewien pokazuję się ikona 4G ale mms nigdzie nie dociera tak jakby nie wychodził ode mnie.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama