• Reklama

ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

ZTE :Pomoc techniczna, problemy, usterki, awarie, pomoc, wsparcie.

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » 1 cze 2016, o 07:55

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale jak nie działa LTE to trzeba w ustawieniach ręcznie wybrać sieć tylko 2G i połączyć się nie pokaże się E a później z powrotem wybrać WCDMA,LTE czy jak tam jest i wówczas powinno być LTE oczywiście jak jest się w zasięgu.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): 15 lip 2013, o 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Reklama

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mjentos » 10 cze 2016, o 16:35

mjentos
 
Posty: 16
Dołączył(a): 29 wrz 2013, o 23:40
Pochwały: 1
Telefon:: A820

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » 13 sie 2016, o 12:00

Witam
Czy ktoś już testował wersję MoKee 6.0 jeśli tak to jak się sprawuje, jak bateria, wifi, gps, camera jaka działa itp.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): 15 lip 2013, o 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mariusmd » 27 sie 2016, o 13:52

Ja używałem dosyć długo, wszystko działa to co czysty android oferuje, ale nie wgrywałem aparatu od nubii to nie powiem jak działa. Denerwował mnie strasznie drenaż baterii, około 2h SOT, może do 3h jeżeli na Wifi w ciągu dnia. Ogólnie nie widziałem różnicy 6.0 a 5.1 a na 5.1 jakby bateria troszkę lepiej. Ogólnie wg mnie każdy mokee słabo zoptymalizowany pod względem baterii. Od dzisiaj zainstalowałem Nubie 4.01 od Navina i testuje ( kole w oczy sporo chińszczyzny ale ciekawy jestem baterii)
mariusmd
 
Posty: 73
Dołączył(a): 15 maja 2013, o 15:09
Lokalizacja: Człuchów
Telefon:: ZTE v967s
ROM: Max Flavor slim

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » 27 sie 2016, o 14:01

Ale z tego co wiem to rom od Navina nie posiada języka polskiego chyba że się mylę możesz potwierdzić.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): 15 lip 2013, o 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mariusmd » 27 sie 2016, o 17:20

Brak polskiego ale morelocale zainstalować można i nie ma tragedii. Teraz w xkom można kupić z9 max. Ciekawe jaki tam jest Rom. Bo polski powinien chyba być jak jest w polskiej dystrybucji
mariusmd
 
Posty: 73
Dołączył(a): 15 maja 2013, o 15:09
Lokalizacja: Człuchów
Telefon:: ZTE v967s
ROM: Max Flavor slim

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez master2007 » 4 gru 2016, o 11:17

mjentos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A powiesz jak go wgrać? :) Przez TWRP plus wipe?
master2007
 
Posty: 74
Dołączył(a): 4 wrz 2014, o 12:48
Pochwały: 1
Telefon:: Meizu m2 mini
ROM: Miui 9

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez swiezak82 » 4 gru 2016, o 14:46

Zależy jaka masz wersje. Jak na Rosję to nie jest takie proste.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1337
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez master2007 » 5 gru 2016, o 02:04

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


No właśnie mam na rosję. Powiesz coś więcej? :D
master2007
 
Posty: 74
Dołączył(a): 4 wrz 2014, o 12:48
Pochwały: 1
Telefon:: Meizu m2 mini
ROM: Miui 9

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez swiezak82 » 5 gru 2016, o 04:32

Tutaj masz to opisane viewtopic.php?p=245117#p245117
Jak znajdę na komputerze swoją instrukcje to tutaj wkleje.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1337
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez master2007 » 5 gru 2016, o 11:46

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Było by miło. Z góry dzieki
master2007
 
Posty: 74
Dołączył(a): 4 wrz 2014, o 12:48
Pochwały: 1
Telefon:: Meizu m2 mini
ROM: Miui 9

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez sebaj.p » 5 gru 2016, o 13:54

Ma / miał ktoś zainstalowany soft od cuoco92 ver. 4.03? Jak wygląda spolszczenie na nim bo teraz jestem na mokee ale ten soft po jakimś czasie łapie spowolnienie.
sebaj.p
 
Posty: 124
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 11:28
Telefon:: idol

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama