• Reklama

ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mariusmd » środa, 10 lutego 2016, 00:44

Apn-y ustawione? Soft od Jd z pudełka nie ma żadnych trzeba ustawić, choćby posty z początku wątku pomogą
mariusmd
 
Posty: 73
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 15:09
Lokalizacja: Człuchów

Reklama

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez miller69 » środa, 10 lutego 2016, 01:17

apn w zasadzie chyba ustawiony , internet niby jest , tylko ,że nie LTE , a w zasięgu jestem na 101 %.
mms wychodzą przez apkę"TEXTRA" , co tak na marginesie trochę dziwne ,że przez systemową nie wychodzą , mimo takich samych ustawień.
jedyny "bul" to brak LTE.
miller69
 
Posty: 19
Dołączył(a): czwartek, 11 czerwca 2015, 19:19

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez wieloryb20 » środa, 10 lutego 2016, 20:14

Nowa aktualizacja mooke daje fajny nowy aparat wkońcu
wieloryb20
 
Posty: 30
Dołączył(a): piątek, 8 stycznia 2016, 19:14

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » środa, 10 lutego 2016, 20:19

kolego mowisz o aktualizacji wersji 5 czy 6 i jaki ten aparat jest i czy jest opcja dzielenia ekranu
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mariusmd » środa, 10 lutego 2016, 20:47

fido napisał(a):kolego mowisz o aktualizacji wersji 5 czy 6 i jaki ten aparat jest i czy jest opcja dzielenia ekranu
wieloryb20 napisał(a):Nowa aktualizacja mooke daje fajny nowy aparat wkońcu


zapewne chodzi o 6.0, nowa wersja jest o ponad 100mb większa od starszej, może warto będzie niedługo przetestować.

Inne pytanie , jak albo czy działa wam połączenie z kompem przez usb jako dysk zewnętrzny, na mokee 5.1 ?
mariusmd
 
Posty: 73
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 15:09
Lokalizacja: Człuchów

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez mjentos » środa, 10 lutego 2016, 21:59

mariusmd napisał(a):
fido napisał(a):kolego mowisz o aktualizacji wersji 5 czy 6 i jaki ten aparat jest i czy jest opcja dzielenia ekranu
wieloryb20 napisał(a):Nowa aktualizacja mooke daje fajny nowy aparat wkońcu


zapewne chodzi o 6.0, nowa wersja jest o ponad 100mb większa od starszej, może warto będzie niedługo przetestować.

Inne pytanie , jak albo czy działa wam połączenie z kompem przez usb jako dysk zewnętrzny, na mokee 5.1 ?


Wejdź w Ustawienia->Pamięć->Prawy górny róg(trzy kropki)->Połączenie USB z komputerem

Autor postu otrzymał pochwałę
mjentos
 
Posty: 15
Dołączył(a): niedziela, 29 września 2013, 23:40
Pochwały: 1

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » czwartek, 11 lutego 2016, 19:10

ra-vau napisał(a):Andek marshmallow wgrany jak tylko sie pojawil, nie odnotowane żadne problemy ;]

Jak juz ma sie twrp wgrane, to zmiana z 6.0 na lollipopa to moment, wiec poprostu sciagnijcie i potestujcie, to nic nie kosztuje.


Robiłeś czystą instalację czy update z poziomu telefonu
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez filozof71 » czwartek, 11 lutego 2016, 21:15

fido napisał(a):Stałem się posiadaczem ZTE Nubia Z9 mini i mam problem z transmisją danych - nie działa żadna ikonka się nie zapala ani H+ ani LTE,


Zainstaluj program 4G lub podobny i sprawdź jakie zakresy masz włączone.

pozdr Filozof71
ZTE Nubia Z7 Mini 2/16 > LeEco Le 2 Max X822 4/32 kupiony w HKTR Store AKA Trendresources
Avatar użytkownika
filozof71
AKTYWNY
 
Posty: 785
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 06:45
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 19
Ostrzeżenia: 3

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez spokens » piątek, 12 lutego 2016, 01:40

Cześć,
Zainstalowałem ROM od MoKee - MK51.1-nx511j-160203-RELEASE.zip
Pomijając fakt, że jestem na etapie przyzwyczajania się do nowego interfejsu to zauważyłem póki co jeden większy problem - podłączając telefon poprzez USB nie jest on wykrywany.

Jest dźwięk, pojawia się bezpieczne usuwanie sprzętu, ale zarówno karta jak i telefon nie są widoczne. Jakieś pomysły?
Dodatkowo raz na jakiś czas wysypuje się Sklep Google, gdy wyszukuję poszczególne aplikacje.
Co należy zrobić, gdybym chciał wrócić do stockowego ROMu?
Jak uruchomić telefon w trybie TWRP?

Do czego służy instalacja Gapps?
spokens
 
Posty: 5
Dołączył(a): piątek, 12 lutego 2016, 01:26

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez fido » piątek, 12 lutego 2016, 08:20

Skoro wgrałeś MoKee to w jaki sposób to zrobiłeś jak nie wiem jak się wchodzi do TWRP ? Żeby do niego musisz go zainstalować i naciskasz Power i Vol - i jak zobaczysz log to puszczasz Vol-
Żeby wrócić do stockowego trzeba było na początku zrobić backup właśnie poprze TWRP i teraz by nie było problemu. Teraz pozostaje pobrać robi najlepiej poprzez TWRP wgrać. Gappy są to dodatkowe programy których nie ma w instalowanym romie.
fido
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:34
Lokalizacja: Kalisz

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez spokens » piątek, 12 lutego 2016, 23:20

O to mi chodziło, że skoro jest już raz zainstalowany to jak do niego ponownie wejść - "naciskasz Power i Vol - i jak zobaczysz log to puszczasz Vol- "

Co do instalacji nowego ROMa dałem spokojnie radę... co więcej bez żadnych problemów:)
Wszystko już poogarniałem i na pewno nie wracam do stockowego:)

Po co Gappy skoro aplikacje mogę pobrać poprzez Google Play?

Jedynie pozostaje kwestia niewykrywania komórki przez komputer przy podłączeniu przez USB.
Albo problemu nie ma... tylko nie wiem jak to zrobić:)
spokens
 
Posty: 5
Dołączył(a): piątek, 12 lutego 2016, 01:26

Re: ZTE nubia Z9 mini - brak internetu

Postprzez swiezak82 » sobota, 13 lutego 2016, 00:16

mjentos napisał(a):
mariusmd napisał(a):
fido napisał(a):kolego mowisz o aktualizacji wersji 5 czy 6 i jaki ten aparat jest i czy jest opcja dzielenia ekranu
wieloryb20 napisał(a):Nowa aktualizacja mooke daje fajny nowy aparat wkońcu


zapewne chodzi o 6.0, nowa wersja jest o ponad 100mb większa od starszej, może warto będzie niedługo przetestować.

Inne pytanie , jak albo czy działa wam połączenie z kompem przez usb jako dysk zewnętrzny, na mokee 5.1 ?


Wejdź w Ustawienia->Pamięć->Prawy górny róg(trzy kropki)->Połączenie USB z komputerem


No przecież tutaj masz opisane jak to zrobić
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1296
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 36

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama